Portekiz Golden Visa programına nasıl başvurulur?

Portekiz Golden Visa, Avrupa’daki programlar içerisinde Avrupa Birliği’nde yaşamak ve çalışmak isteyenler için en etkili seçeneklerden biri olarak öne çıkıyor.

Büyütmek için resme tıklayın

Ülkeye yabancı yatırımcıyı çekmeyi hedefleyen Portekiz Golden Visa programı bir oturma izninden çok daha fazlasını sunuyor. 5 yıllık yasal oturum süresinin ardından yatırımcılar Portekiz vatandaşlığına başvurmaya hak kazanıyor. Gayrimenkul yatırımı yoluyla Portekiz Golden Visa programına başvurabilmek için iki farklı seçeneğiniz bulunuyor. Herhangi bir mülk için en az 500.000 € değerinde gayrimenkul yatırımı yapmak ya da 30 yaşın üzerinde veya kentsel yenileme alanlarında bulunan gayrimenkuller için satın alım ve onarım masrafları toplamında 350,000 € değerinde harcama yapmak.

Portekiz Golden Visa Programı Gereklilikleri:

  • Portekiz'e yatırdığınız para yurtdışındaki banka hesabınızdan gelmeli.
  • Daha önce Portekiz’in göç yasalarını ihlal etmemiş olmanız gerekir.
  • Yasa dışı göç veya seyahatle ilgi herhangi bir suçtan mahkûm edilmemiş olmanız gerekiyor. Böyle bir suçtan mahkûm olmanız Portekiz'de oturma vizesi almanıza engel teşkil ediyor.
  • Portekiz'de bir yıllık ilk ikamet süresi boyunca en az 7 gün ve takibindeki iki yıllık ikamet süreleri boyunca en az 14 gün geçirmelisiniz. 

Portekiz Golden Visa Programı için Gerekli Belgeler:

  • Geçerli bir pasaport
  • Portekiz’de yasal olarak bulunduğunuzu gösteren kanıtlar (vizeniz, giriş damgalarınız vs.).
  • Portekiz halk sağlığı sistemi kapsamında olduğunuzu veya Portekiz'deki ikamet sürenizi kapsayacak özel sağlık sigortasına sahip olduğunuzua dair gerekli belgeler .
  • Portekizce’ye çevrilmiş adli siciliniz kaydınız. 
  • Minimum yatırım gereksinimlerine bağlı kalacağını ifade eden yeminli beyan.
  • Portekiz’de ödenmemiş verginizin bulunmadığına dair belgeler.
  • Başvuru işlem ücretini zaten ödediğinizi gösteren bir makbuz.

Portekiz’in Golden Visa programına yatırımcılar eşlerini ve kendilerine ekonomik olarak bağımlı 18 yaşın altındaki çocuklarını da dahil edebilirler. Böylece eşiniz ve çocuklarınız da Portekiz’de oturma izni sahibi olmanın avantajlarından faydalanabilirler. Sizinle yaşayan aile fertleri de 5 yıl sonra daimi ikamet ve vatandaşlık başvurusu gerçekleştirebilir.

Paladin Hakkında:

Paladin Grup, Avrupa’nın çeşitli ülkelerine ve Amerika’ya uzanan hizmet ağı ile yatırımcılara uçtan uca servis veren bir şirkettir. Gayrimenkul geliştirme, yatırım ve danışmanlık olmak üzere uzmanlaştıkları alanlarda yatırımcıların beklentilerini öncelik alarak özelleştirilmiş hizmet sunar. Avrupa’da Portekiz, İspanya ve Yunanistan gibi ülkelerdeki Golden Visa yatırımları konusunda uzman ekipleri ve etkin yerel ekip üyeleriyle tüm süreç boyunca yatırımcıların yanında olurlar.

Portekiz Golden Visa Programı ve yatırım seçenekleri hakkında daha detaylı bilgiye ulaşmak için Paladin’in uzman ekibiyle iletişime geçebilirsiniz. 

18 Temmuz 2019 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Milli Gazete Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Milli Gazete hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.


Şehir Markaları

1 yıllık yayın süresi ve makul bütçesi ile markanızı parlatın.

0 (212) 697 10 00
Reklam bilgi

Anket Meclis lokantasında yemek ücretlerinin artırılmasını doğru buluyor musunuz?