Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, medya kuruluşlarının genel yayın yönetmenleri ile iftar programında bir araya geldi. Kurtulmuş, 'Terörsüz Türkiye' süreci ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
"ZAMANI GELDİĞİNDE MECLİS DEVREYE GİRECEK"
Tüm meselelerin çözüm yerinin Meclis olduğunu vurgulayan Kurtulmuş, "Dolayısıyla mesele, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki siyasi partilerin ortak tavrıyla çözümlenecektir. Gerektiğinde gerektiği zaman biz de devreye girerek bu konuyla ilgili meselenin şeffaf, açık, samimi bir şekilde yürütülmesini sağlayacağız. Sonuçta Meclis de üzerine düşen sorunluluğu yerine getirecek" ifadelerini kullandı.
"SÜREÇ İLE YENİ ANAYASANIN BİRBİRİYLE BAĞLANTISI YOK"
Süreç ile ilgili olarak devam eden yeni anayasa tartışmalarına da değinen Kurtulmuş, "İmralı süreciyle yeni anayasa çalışmalarının birbiriyle bağlantısı yoktur. Daha İmralı sürecinin ilk adımı dahi atılmamışken, ondan bir sene, hatta 1.5 sene evvel anayasa meselesini Meclis’in 28. Dönemi’nin açıldığı ilk günden itibaren gündeme getirmeye başladık, dolayısıyla ikisi birbirinden ayrı konulardır, ikisini karıştırmamak lazım" diye konuştu.



