Hamsi, birçok kişinin en sevdiği balık türleri arasında yer alır. Ocakta ya da fırında kolaylık ile hazırlanabilen bu balık, her türlü sofra için tercih edilebilir.

Vitaminleri, sağlıklı yağlar ve mineraller bakımından zengin olan hamsi, evde hazırlandığında dayanılmaz bir kokuya yol açabilir. Bu neden ile birçok kişi evde balık hazırlayıp tüketmekten imtina eder.

Hamsiyi çok seven ancak kokusuna dayanamayan birçok kişi, bu soruna sık sık çözüm arar. Bizler de bu içeriğimizde hamsinin en lezzetli ve koku bırakmayan haline yer verdik. İşte kağıtta hamsi tarifine dair ayrıntılar…

KAĞITTA HAMSİ TARİFİ MALZEMELERİ

Kağıtta hamsi tarifi için gereken malzemeler şu şekilde sıralanabilir:

  • 1 kg temizlenmiş hamsi, 1 çay kaşığı tuz, 1 su bardağı mısır unu, 2 tane yağlı kağıt, 1 çorba kaşığı ayçiçek yağı.

Yukarı vermiş olduğumuz malzemeleri kullanarak 2- 4 kişilik kağıtta hamsi hazırlayabilirsiniz.

KAĞITTA HAMSİ TARİFİ NASIL YAPILIR?

Kağıtta hamsi tarifinin yapımı oldukça basittir. Bu tarifin hazırlık aşaması 20 dakika, pişirme aşaması ise 15 dakika kadar sürmektedir.

Kağıtta hamsi tarifinin yapımına yağlı kağıdın birini tezgaha sererek başlayın. Açtığınız yağlı kağıdı bir miktar yağ ile yağlayın. Ardından ise mısır unu ile tuzu bir tabakta karıştırın.

Temizlenmiş ve yıkanmış olan hamsileri, hazırladığınız mısır unlu karışıma bulayın. Sonrasında ise balıkları, kuyrukları ortaya gelecek şekilde yağlı kağıdın üzerine tek tek dizin. Hamsileri yuvarlak şekil oluşturacak şekilde dizdikten sonra balıkların üzerlerine az miktarda yağ dökün.

Hazırladığınız balıkların üzerlerini diğer yağlı kağıt ile kapatın. Kağıdın kenarlarını kıvırın. Tava hafif ısındıktan sonra yağlı kağıdı yerleştirin. Bir taraf piştikten sonra bir tabak yardımı ile kağıdı ters çevirin ve diğer yüzün de pişmesini sağlayın. Her iki taraf da arzu ettiğiniz çıtırlığa ulaştıktan sonra ocağın altını kapatın. İşte bu kadar, yağlı kağıtta hamsileriniz hazır. Afiyet olsun!

KAĞITTA HAMSİ TARİFİNİN PÜF NOKTALARI

Kağıtta hamsi tarifinin yapımı son derece basit olsa da bazı püf noktalara dikkat edilmesi, lezzetin artırılması açısından önemlidir.

Tavaya aldığınız yağlı kağıdın üst tarafta kalan yüzeyine bir delik açın. Bu buharın çıkması ve hamsilerin çıtır çıtır olmasını sağlayacaktır. Diğer yüz için de aynı işlemi uygulayın. Aksi takdirde hamsiler buhardan ötürü yumuşayacak ve arzu edilen lezzette olmayacaklardır.

KAĞITTA HAMSİ TARİFİNİN YANINA NE GİDER?

Yağlı kağıtta hamsi tarifi son derece hafif bir lezzete sahiptir. Bu neden ile bu tarifin yanına servis edilecek olan diğer lezzetlerin de ağır olmaması gerekir.

Kağıtta hamsi, sarı mercimek çorbası ile birlikte servis edilebilir. Yanı sıra bu hafif tarifin yanına fırında kremalı patates de eklenebilir. Mor lahana turşusu, soğan salatası ve roka da hamsinin lezzetini tamamlayacak lezzetler arasında yer alır. Hamsinin ardından ise sıcak helva ikramı yapılabilir.

sarı mercimek çorbası yapabilirsiniz. Az yağ ile yapıldığı için gayet hafif olan hamsinin yanına fırında kremalı patates ekleyebilirsiniz. Hamsi kızartması ile mor lahana turşusu, soğan ve roka enfes gider. Dilerseniz üstüne sıcak helva ikram edebilirsiniz.7 Mar 2016

KAĞITTA HAMSİ KAÇ KALORİ?

Az yağ kullanılarak hazırlanan kağıtta hamsi, oldukça sağlıklı ve doyurucudur. Yapılan hesaplara göre 1 porsiyon kağıtta hamsi yaklaşık 295 kcal’dir.

Muhabir: Ertuğrul Köse