Reklamı Kapat

Börek yapmayı sevmeyenler bile bayılacak! Efsane lezzet: Pastane usulü kıymalı börek tarifi

Pastane usulü kıymalı börek tarifi ile siz de evinizde çıtır çıtır ve lezzetli börekler hazırlayabilirsiniz. İşte püf noktaları ve en basit yöntem.

Börek yapmayı sevmeyenler bile bayılacak! Efsane lezzet: Pastane usulü kıymalı börek tarifi
Haber albümü için resme tıklayın

En yaygın kullanılan hamur işi tariflerinden biri olan kıymalı börek, hemen her yemeğin yanına yakışır. Öğle yemeğinde buz gibi bir ayranla, kahvaltıda dumanı üstünde bir bardak çayla iyi gider.

İster evde basit kıymalı börek yapmak isteyin, ister çıtır çıtır hamur işi kıymalı börek arayışınızı bu tarif çözüyor. İşte en pratik ve lezzetli kıymalı börek tarifi.

PASTANE USULÜ KIYMALI BÖREK TARİFİ

Börek için:

  • 3 adet yufka (tercihen taze günlük)

İç harcı için:

  • 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 2 adet soğan (orta boy)
  • 400 gram dana kıyma (az yağlı)
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  •  1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı toz acı biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı (silme) toz şeker
  • 1 çay bardağı su

Sosu için:

  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı ayçiçek yağı
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 1/2 çay bardağı ayçiçek yağı (üzeri için ekstra olarak)
Börek yapmayı sevmeyenler bile bayılacak! Efsane lezzet: Pastane usulü kıymalı börek tarifi

YAPILIŞI

İç harcı için küçük küçük küp halinde doğradığınız soğanı ayçiçek yağı ile tavada kısık ateşte pişirmeye başlayın. 2-3 dakika karıştırarak pişirdiğiniz soğanlara kıymayı ekleyin. Karıştırarak kavurmaya devam edin.

Yaklaşık beş dakika içinde, kıyma koyu bir renk aldığında, şeker, tuz ve tüm baharatları karıştırın. İyice karıştırın. İki ila üç dakika karıştırarak kavurun. Suyunu çekince ilave edin ve orta-kısık ateşte pişirin. Su yaklaşık beş dakika içinde tamamen çekilmiş olacaktır. Daha sonra dolguyu soğuması ve dinlenmesi için ocaktan alın.

Böreğin sosunu yapmak için yumurta, süt, yoğurt, 1 çay bardağı ayçiçek yağı, tuz ve sirkeyi iyice karıştırın. Malzemeleri iyice birleşene kadar çırpın. Yufkaları yarım ay olacak şekilde ortadan ikiye kesin. Yarım ay şeklindeki bir yufkayı tezgaha alın. 3-4 yemek kaşığı sostan üzerine gezdirin. 2-3 cm içeriye katlayın.

Her bir böreğin arasında küçük bir boşluk bırakarak, börekleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Kalan pasta sosunu 1/2 fincan ayçiçek yağı ile karıştırın, ardından karışımı böreklerin üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 190 derece turbo/fanlı fırında kontrollü olarak 28-30 dakika pişirin ve afiyetle tüketin.

01 Nis 2024 - 19:21 - Aile & Yaşam


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Milli Gazete Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Milli Gazete hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Milli Gazete editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Milli Gazete değil haberi geçen ajanstır.


Şehir Markaları

Siz de şehir markaları arasındaki yerinizi mutlaka alın...

+90 (212) 697 10 00
Reklam bilgi