Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Siyonist İsrail'in abluka altındaki Gazze'ye saldırıları sonrasında İsrail İstanbul Konsolosluğu önünde protesto gösterisi düzenliyor.
Anadolu Gençlik Derneği (AGD) mensuplarının yoğun katılımıyla gerçekleşen protesto gösterisinde Siyonist İsrail rejimi telin edilirken Türkiye ve İslam aleminin yöneticilerine de önemli çağrılar yapıldı.
Ayrıca Anadolu Gençlik Derneği Genel Başkanı Salih Turhan, Türkiye genelinden bütün vatandaşları ve mensuplarını meydanlara davet etti.
AGD Genel Başkanı Salih Turhan'ın çağrısı şu şekilde:
"MEYDANLARA İNİYORUZ! Gazze bombardıman altında, İNSANLIK ÖLÜYOR! Gazze'deki kardeşlerimiz bu gece havadan, karadan ve denizden görülmemiş bir siyonist saldırısı altındalar. Siyonist israil, sabaha kadar binlerce kardeşimizi Dünya'nın gözü önünde şehit edecek. Zulme dur demek için meydanlara iniyoruz. Bütün insanımızı bu gece şehir meydanlarına bekliyoruz."
Ayrıca Anadolu Derneği'nin Ankara'daki mensupları ise TBMM'nin Çankaya Kapısı önünde Siyonist İsrail aleyhinde pankartlar açtı ve basın açıklaması yaptı.
AGD Genel Sekreteri Ahmet Şanver, yaptığı açıklamada, Filistin'in özgürlüğü meselesinde alanlardan hiçbir zaman ayrılmadıklarını belirtti.
Siyonist İsrail'in bu akşam başlattığı saldırılarla Gazze'ye yönelik bombalamalarını artırdığına değinen Şanver, şunları kaydetti:
"Burada bulunduğumuz şu saatlerde Gazze'deki kardeşlerimiz elektrikleri, suları, internetleri kesik halde saldırı altındalar. Filistinli kardeşlerimizden edinilen son bilgiye göre bombardıman hiç durmuyor. Uçaklarla ve gemilerle Gazze bombalanıyor. Dünyanın gözü önünde soykırım yaşanıyor. Dünya şimdi müdahale etmeyecekse ne zaman müdahale edecek? İsrail'in tüm dünyanın gözü önünde Filistin'de gerçekleştirdiği soykırım ve insanlık suçu, vicdanı olan herkesin sabrını taşırmıştır."
Şanver, Filistinlilerin evlerine ve topraklarına mutlaka döneceğini ifade ederek, "Kanımız, canımız Aksa'ya feda olsun. Zafer mutlaka asil direnişçilerin, onurlu mücahitlerin ve yürekleri onlarla beraber atanların olacaktır. Zafer inananlarındır." dedi.
Basın açıklamasının ardından gruptakiler, bazı sivil toplum kuruluşlarının gerçekleştireceği protesto için toplandıkları ABD'nin Ankara Büyükelçiliği önüne gitti.
Yorum yazarak Milli Gazete Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Milli Gazete hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Milli Gazete editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Milli Gazete değil haberi geçen ajanstır.
Şimdi oturum açın, her yorumda isim ve e.posta yazma zahmetinden kurtulun. Oturum açmak için bir hesabınız yoksa, oluşturmak için buraya tıklayın.
Yorum yazarak Milli Gazete Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Milli Gazete hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Milli Gazete editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Milli Gazete değil haberi geçen ajanstır.