Reklamı Kapat

Günlük elektrik üretim ve tüketim verileri

Türkiye'de dün günlük bazda 853 bin 713 megavatsaat elektrik üretildi, tüketim ise 865 bin 721 megavatsaat oldu

Türkiye Elektrik İletim AŞ verilerine göre, saatlik bazda dün en yüksek elektrik tüketimi 40 bin 580 megavatsaatle 12.00'de, en düşük tüketim ise 29 bin 330 megavatsaatle 05.00'te gerçekleşti.

Günlük bazda dün 853 bin 713 megavatsaat elektrik üretildi, tüketim ise 865 bin 721 megavatsaat olarak kayıtlara geçti.

Üretimde ilk sırada yüzde 27,6 ile doğal gaz santralleri yer aldı. Bunu yüzde 25,9 ile ithal kömür santralleri ve yüzde 13 ile linyit santralleri izledi.

Öte yandan, Türkiye dün 5 bin 715 megavatsaat elektrik ihracatı, 17 bin 724 megavatsaat elektrik ithalatı yaptı.

20 Eki 2023 - 10:31 Ankara- Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Milli Gazete Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Milli Gazete hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Milli Gazete editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Milli Gazete değil haberi geçen ajanstır.


Şehir Markaları

Siz de şehir markaları arasındaki yerinizi mutlaka alın...

+90 (212) 697 10 00
Reklam bilgi