Reklamı Kapat

Kemal Kılıçdaroğlu, Fatih Altaylı ve Fatih Portakal’a verdi veriştirdi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kendisine çok sert sözlerle eleştiren Fatih Altaylı ve Fatih Portakal’a grup toplantısında isim vermeden adeta verdi veriştirdi...

Kemal Kılıçdaroğlu, Fatih Altaylı ve Fatih Portakal’a verdi veriştirdi
Kılıçdaroğlu, Fatih Altaylı ve Fatih Portakal’a verdi veriştirdi: Yargıç gibiler...
Video için play'e tıklayın

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM’nin 28. Yasama Dönemi sonrası partisinin ilk grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu, seçimler sonrası kendisi hakkında zehir zemberek ifadeler kullanan gazeteciler Fatih Portakal ve Fatih Altaylı’ya da isim vermeden tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, “Kalemini satan ve onurlu davranmayan, kendisini bir anlamda savcı, yargıç yerine koyup karar veren gazetecinin gazeteciliğini sorgularım.” dedi.

Fatih Altaylı: Kemal Bey’in bir köpeği olsa idi... 

Sivri kalemiyle bilinen gazeteci Fatih Altaylı, 6 Haziran’da yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun halk üzerinde oluşturduğu etkiyi karşılaştırarak, “Cumhurbaşkanı Erdoğan yaşlansa da, 20 yıllık iktidarın yıpratmasına maruz kalsa da, yürümekte zorlansa da, merdivenlerden yardımla inse de, hastalık iddiaları sosyal medyayı sarsa da, hala ve her şeye rağmen heyecan verici bir liderdir. Hâlâ birileri onun kılı olmayı arzulayabilmektedir. Kemal Bey’in evinde bir köpeği var mı, bilmiyorum. Ama evinde köpeği olanlar bilir, sahibi eve gelince köpekler heyecanlanır. Kemal Bey’in bir köpeği olsa idi muhtemelen sahibi eve geldiğinde o bile heyecanlanmazdı. Velev ki, MYK’da kendisine bir görev vermesin” ifadelerini kullanmıştı.


Kılıçdaroğlu’na ‘istifa edecek misiniz’ sorusu! Bu cevabı beklemiyordu


Fatih Portakal: Pişkinlik içerisinde bulunuyorsunuz

Diğer yandan Sözcü TV’de Ana Haber sunucusu gazeteci Fatih Portakal da CHP lideri Kılıçdaroğlu için “Ortaya çıkan tablo ağır bir yenilgi değildir. Sizin de ağır yenilgi demenizi doğru bulmam” sözlerine canlı yayında sert sözlerle eleştirdi. Fatih Portakal, “Biz sizin askeriniz değiliz ki, biz böyle yandan fondaş falan da değiliz. Siz kime böyle doğru bulmazsınız doğru bulursunuz, onun yetkisi sizde değil. Gururla ayrılabilirsiniz. Bu şekilde pişkinlik içerisinde bulunuyorsunuz.” ifadelerini kullanmıştı.

Kılıçdaroğlu: O gazetecilerin gazeteciliğini sorgularım

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün seçimlerin ardından partisinin TBMM’deki ilk grup toplantısında yaptığı açıklamada isim vermeden Fatih Altaylı ve Fatih Portakal isimlerine tepki göstererek, şu ifadeleri kullandı:

“Değerli arkadaşlarım bize oy veren 25 milyonu aşkın vatandaşımızla aynı duygularla sandığa gittik. Bir değişim yapacaktık. Otoriter bir yönetimi demokratik yollarla yolcu edecektik. Açıkça ifade etmek gerekirse kazanamadık. Eleştirilerin tamamını saygıyla karşılıyorum. Ama kalemi eline alıp da önyargıyla hareket edenlerin gazeteciliğini sorgulamak da benim görevimdir. Kalemini satmayan, onurlu gazetecilik yapan, haklı eleştirilerini her zaman yazan bütün gazetecilere saygım vardır. Ama kalemini satan ve onurlu davranmayan, kendisini bir anlamda savcı, yargıç yerine koyup karar veren gazetecinin gazeteciliğini sorgularım!”

Yunus Emre: Uygunsuz dili eleştiri sınırları içerisinde görmüyoruz

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yunus Emre de isim vermeden partisine yönelik kullanılan ifadelere isim tepki gösterdi. Emre, Twitter üzerinden paylaştığı mesajında şu ifadeleri kullandı:

“Cumhuriyet Halk Partisi olarak kamuoyundaki tüm fikir ve yorumları dikkatle takip ediyor, eleştirilerden faydalanıyoruz. Son günlerde partimizi ve sayın genel başkanımızı hedef haline getiren açıklamaların ve hakarete varan ifadelerin bağımsız gazetecilik adı altında sunuluyor oluşuna üzülerek tanıklık ediyoruz. Bu uygunsuz dili eleştiri sınırları içerisinde görmüyor, gazetecilik etik ilkelerine aykırı buluyoruz.”

13 Haz 2023 - 16:10 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Milli Gazete Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Milli Gazete hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Milli Gazete editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Milli Gazete değil haberi geçen ajanstır.

05

Galip - Kılıçdaroğlu çok haklı.Haklı bir çıkış yaptı.Haddini bilmezler bu sözler bile az

Yanıtla . 5Beğen . 4Beğenme 13 Haziran 19:46
04

Bir Dost - Kilictaroglu bir yönüyle doğru demiş.. Fatih Altaylı sokak ağzıyla konuşan, yer yer edepsiz bir uslup takinan, dilinin ayarı olmayan bir adam (!) 28 Şubat döneminde yazılarında, rahmetli Erbakan Hoca'ya ve başörtülü hanımlara yaptığı terbiyesizliği unutmadık.. Fatih Altayli'nin anladigi dil; rahmetli Hasan Karakaya'nin bu adama cevap niteliginde verdiği yazisidir..

Yanıtla . 4Beğen . 2Beğenme 13 Haziran 18:36
03

Bir Dost - Fatih Altayli seçimlerden önce cân-i gönülden Kilictaroglu'nu desteklemiyor miydi..? Kendi deyimiyle Kilictaroglu'nun kılı olacak şekilde programlarında onu desteklemiyor muydu..! Fatih Altayli'nin 28 Şubat döneminde başörtülü hanimlara yaptigi terbiyesizliği de unutmadık..Altayli'nin anladigi dil; rahmetli Hasan Karakaya'nin kendisine verdiği cevap yazısıdır..

Yanıtla . 3Beğen . 1Beğenme 13 Haziran 18:21
02

Misafir - Zorlama. Milletin ne hali varsa görsün. Bir musubet bin nasihatten iyidir. Git torun torba sev. Başkaları gibi ruh sağlığını bozmayasın.

Yanıtla . 6Beğen . 1Beğenme 13 Haziran 16:49

Şehir Markaları

Siz de şehir markaları arasındaki yerinizi mutlaka alın...

+90 (212) 697 10 00
Reklam bilgi