Reklamı Kapat

Patates Çorbası

Patates Çorbası

Malzemeler: Yarım kilo soyulmuş patates, 6 su bardağı et veya tavuk suyu, 250 gr. kıyma veya tavuk, 100 gr. margarin, 2 yumurta, yarım limon suyu,1 çorba kaşığı salça, Karabiber, tuz, tarçın, kırmızıbiber.

Yapılışı

Patatesler bol suda haşlanır. Kıyma, tuz ve karabiberle yoğrulup ulak köfteler yapılır. Yağda çevirerek kızartılır. Pişen patateslere et suyu katılarak blenderden geçirilip iyice ezilir. Pişmiş köfteler yağıyla birlikte karışıma katılıp kaynatılır. Ayrı bir kapta limon suyu sulandırılmış salça ve yumurtalar çırpılır ve karıştırılarak tenceredeki karışıma ilave edilir. Ayrı bir tavada tereyağı kırmızıbiberle birlikte kavrularak çorbaya dökülür. Üzerine tarçın ve maydanoz serpilip servis yapılır.

06 Eyl 2009 - 21:20 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Milli Gazete Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Milli Gazete hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA) tarafından servis edilen tüm haberler Milli Gazete editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Milli Gazete değil haberi geçen ajanstır.



Şehir Markaları

Siz de şehir markaları arasındaki yerinizi mutlaka alın...

+90 (212) 697 10 00
Reklam bilgi


Anket Asgari ücret 2 bin 825 TL oldu! Zamdan memnun musunuz?