Eski Yozgat Cumhuriyet Başsavcısı Reşat Petek, Erzurum‘da hazırlanan Ergenekon iddianamesinde 1. sanık olarak gösterilen 3. Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk‘in görevinden alınması gerektiğini söyledi. "Hukuk devleti bu komutanı derhal görevinden alır" diyen Petek Berk‘in iddianamenin kabulünün ardından görevinde kalması halinde devletin gücünü kullanarak yeni bir suç işleyebileceğini dile getirdi.
Hukukçular Derneği Genel Sekreteri Eski Yozgat Cumhuriyet Başsavcısı Reşat Petek, Erzurum‘da hazırlanan iddianamenin mahkeme tarafından kabul edilmesiyle 3. Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk‘in 1. sanık durumuna gelmesi üzerine yazılı bir açıklama yaptı. 3. Ordu Komutanı Saldıray Berk‘in TSK‘nın 2010 Kış Takbikatı‘na komutanlık yaptığını hatırlatan Petek, "Orgeneral Berk ise ‘Ergenekon terör örgütü üyesi olmak, tehdit, resmî belgede sahtecilik, hukuka aykırı olarak kişisel verileri kaydetmek‘le suçlanıyor.İddianamede isnat olunan suçlardan sadece silahlı terör örgütüne üye olma suçu 5 yıldan 10 yıla kadar ağır hapis cezasını gerektiriyor. Diğer suçlar artısı. " şeklinde açıklamada bulundu.
Açığa alınabilir
Petek, açıklamasında TSK Personel Kanunu‘nun 65. Maddesinde yer alan "(Değişik bent: 26/03/1982 - 2642/10 md.) Haklarında ölüm veya ağır hapis cezasını gerektiren veya yüz kızartıcı bir suçtan ya da taksirli suçlar hariç olmak üzere 5 yıl ve daha fazla hapis cezasını gerektiren bir cürümden veya emre itaatsizlikte ısrar, üste veya amire fiilen taarruz, üste veya amire hakaret, mukavemet suçlarından dolayı kamu davası açılanlar mensup oldukları bakanlıklarca açığa çıkarılabilirler." dedi.




