Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Genç MÜSİAD üye iftarı bu yıl MÜSİAD Genel Merkezi‘nde gerçekleştirildi.

MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan‘ın da katıldığı iftar yemeğinde İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Karataş ve Yeryüzü Doktorları da yer aldı.

İftar yemeğinde konuşan MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan, genç MÜSİAD‘ın sekiz yıl önce kurulduğunu belirterek, genç müteşebbislerin MÜSİAD‘ın alt yapısını ve geleceğini oluşturduğunu kaydetti. Vardan, "Bu oluşum bugün meyve vermeye başlamıştır. Genç MÜSİAD‘lı kardeşlerimiz, MÜSİAD‘a geçip zincirin bir halkası oldular. 8. Yılına giren Genç MÜSİAD başka yapılanmalara da örnek teşkil etmiştir" dedi.

MÜSİAD Gençlik Kurulu olarak 2010‘u istihdam yılı ilan ettiklerini kaydeden Fatih Uysan, sözlerine şöyle devam etti: "2008 yılından beri dünyada yaşanan ekonomik kriz, dünya genelinde işsizliği artırarak gençleri umutsuzluğa sürüklemiştir. Bu zor dönemde bile gerek Türkiye‘nin krizden büyük bir büyüme rakamıyla çıkışı gerekse ortaya çıkan yeni fırsatlarla birlikte Türkiye bir cazibe merkezi oldu. Eğitime çok büyük önem veren bizler, istihdamın genç girişimciliğin desteklenerek, eğitim ve finansal açıdan gençlerin önünden engellerin kaldırılarak artırılacağına inanıyoruz.

Bu bağlamda, müteşebbis fikri olan ile sermayesi olanı bir araya getirerek, büyüklerimizin tecrübelerinden de yararlanarak genç girişimleri MÜSİAD Gençlik Kurulu olarak bizler destekliyoruz. Girişimciliğin istihdamın artırılmasında ne denli önemli olduğunu bu yıl şubelerimizde gerçekleştireceğimiz panellerle, çalıştaylarla sizlerle de paylaşmak istiyoruz."

Muhabir: Haber Merkezi