Kütahya‘da vatani görevini yapan Er Arif Sevindirici, Erciş‘te nüfus memuru eşi Funda ve 1 yaşındaki kızı Defne için izin alıp Erciş‘e koştu. Evlerinin yerle bir olduğunu gördüğünde dünyası başına yıkıldı, gelen bir mesajla tekrar umutları yeşerdi . Ancak bu umut dün akşam gelen acı haberle son buldu.
Arif Sevindirici, vatani görevini yapmak için Kütahya‘daydı. Pazar günü eğitimden döndükten sonra komutanları Van‘da deprem olduğunu bildirdi. Er Arif‘in 1 yıl önce Van‘a atanan nüfus memuru eşi Funda Sevindirici ve 1 yaşındaki kızı Defne Van‘daydı. Hemen izin alıp Van‘a koştu. 1 gün sonra Van Erciş‘e vardığında ise bütün Vanlılar gibi onun da dünyası başına yıkıldı. Eşi ve kızı enkaz altındaydı.
Funda Sevindirici‘nin annesi ve babası da Van‘daydı. Kendisi Erciş Nüfus Müdürlüğü‘nde memur olduğu için 1 yaşındaki Defne‘ye bakıyorlardı. 7.2‘lik deprem felaketinin meydana geldiği gün, Van Gölü‘nün kıyısına balık yemeye gitmeyi kararlaştırmışlardı. Gitmeden önce Funda Hanım‘ı da davet etmişler fakat hava soğuk olduğu için Defne üşümesin diye Funda Hanım, anne-babasıyla gitmemişti. Onlar evden çıktıktan 3 dakika sonra Erciş‘i yerle bir eden deprem meydana geldi. 5 katılı Emre Apartmanı‘nın 1. katında oturan Funda Sevindirici ve kızı Defne yıkılan evlerinin enkazı altında kaldı. Askerden izinli gelen eşi Arif Sevindirici de bitmez tükenmez bir umutla bekledi eşi ve çocuğunu. Enkazdan eşine ait cep telefonu ve bilgisayar çıktı. Bunlar Arif‘e teslim edildi.
112‘ye gelen SMS umut olmuştu
Çarşamba günü öğle saatlerinde 112‘ye gönderilen bir SMS‘te, "Ben Funda Sevindirici. Kızımla birlikte enkaz altındayız, yaşıyoruz" denildiği bilgisi ulaştı. Arif Sevindirici, eşinin cep telefonu enkaz altından çıkarılarak kendisine verildiği için "biri dalga geçiyor herhalde" diye düşündü. Bir süre sonra telefonun sim kart bölümüne bakınca sim kartın yerinde olmadığını gördü. Eşinin kartını başka bir telefona takmış olabileceği ihtimali umutları bir anda daha da yeşertti. Kayınvalidesi ve kayınpederiyle birlikte büyük bir umutla eşi ve çocuğunu enkaz altında bekleyen Arif Sevindirici, soğuk ve yağmura rağmen enkazın önünden bir an olsun ayrılmadı. Dün akşam gelen acı haber Sevindirici Ailesini hüzne boğdu. Eşi ve kızı enkaz altında kalarak vefat etti.




