TBMM Başkanı Cemil Çiçek, yeni anayasaya her kesimin aktif katılımını beklediklerini ifade ederek, ‘‘Şundan herkesin emin olması gerekir; bize iletilen görüşler yasak savma kabilinden değerlendirilmemektedir‘‘ dedi.
Çiçek, TBMM Anaysa Uzlaşma Komisyonu üyeleriyle birlikte basın ve yayın kuruluşlarının Ankara temsilcileriyle kahvaltıda bir araya geldi. Çiçek, yapığı konuşmada, anayasa yapımı gibi ülke ve millet için hayati konuda medya temsilcileriyle bir araya geldiklerini, yeni anayasa yapımı konusunda bugüne kadarki çalışmalar hakkında bilgi vermek, konuyla ilgili yazılı ve görsel medyadan beklentilerini kendileriyle paylaşmayı amaçladıklarını söyledi.
19 Ekim‘de çalışmalarına başlayan Anayasa Uzlaşma Komisyonu‘nun TBMM‘de grubu bulunan tüm siyasi partilerin eşit temsiline dayandığını, her partiden 3 olmak üzere 12 üyeden oluştuğunu, alınan ortak karar uyarınca başkanlığını kendisinin yaptığını anlatan Çiçek, öncelikle 15 maddelik çalışma usul ve esaslarının belirlendiğini anlattı. Cemil Çiçek, komisyonun mümkün olduğu kadar geniş katılımı sağlamak ve anayasa yapımına sözlü yazılı veya elektronik ortamda katkı sağlamak isteyen her kurum kuruluş ve vatandaşın görüşünü alabilmek amacıyla kendi üyeleri arasında görev paylaşımına giderek 3 alt komisyon kurulduğunu, görüş almanın bu alt komisyonlarca yürütüldüğünü ifade etti.



