Anadolu Gençlik Derneği Genel Merkez Üniversite Komisyonu Üniversite Başkanları Ara Dönem Kampı‘nı Isparta‘da gerçekleştirdi. Üç gün süren programın birinci gününde AGD Üniversite Komisyonu Başkanı Mehmet Savaş "Teşkilat çalışmalarımız" konulu konuşma yaptı. Ardından birim sunumlarına geçildi. Kampın ikinci gününde üniversitelerin bir dönem boyunca yaptıkları çalışmalar değerlendirildi. Saadet partisi Genel Başkan Yardımcısı İlyas Tongüç ‘‘Hak-batıl mücadelesi‘‘ konumu bir sunum gerçekleştirdi. Programın son gününde Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk "Sosyal yapının güçlendirilmesi‘ konulu seminer verdi.

"Üniversite dönemi hayırla geçirilmeli"

Toplantıda konuşan AGD Genel Başkanı Salih Turhan, Üniversiteleri ilim ve irfan yuvaları olarak gördüklerini belirterek, "Ecdadımız bu yuvaları asırlardır insanlığın saadetini sağlayacak ilim faaliyetleriyle donatmışlardır. Bu ortamlar şerre değil, hayra hizmet için değerlendirilmelidir. Üniversite, gençlerimiz için bir yatma yeri değil yatırım yapma yeridir. Maneviyatını kuşanmış, teknolojiyi bilen, edindiği bilgiyi hayra kullanabilen şuurlu bir gençlik hepimizin arzusudur. Gençlerimizin ruhen gelişmesi, ilmen yükselmeleri kadar önemli bir mevzudur. Bu yüzden fikri hür, irfanı hür ve vicdanı hür bir nesil için gençlerimizi her türlü fitne ve fesattan korumak bizim üzerimize bir vazifedir. İstikbalimizin ümit kaynağı ve geleceğimizin garantisi olacak gençlik bizim en büyük hazinemizdir." şeklinde konuştu.

"Amacımız gençliğin şuurlanması"

Üniversite gençliğinin toplumun sosyo-kültürel yapısının en dinamik unsuru olduğunu ifade eden Turhan, "Derneğimizin omurgasını oluşturan üniversite komisyonumuz aracılığıyla Türkiye‘nin bütün üniversitelerinde faaliyet yürüten derneğimiz, üniversite gençliğini her zaman önemsemektedir. Üniversiteli kardeşlerimizin şuurlanması, milli ve manevi değerlerine bağlı bir şekilde yetişmesi için elimizden gelen bütün gayreti gösteriyoruz. Bizler AGD olarak kendisine yararlı olduğu kadar bütün insanlığa faydalı, çağının gerektirdiği bütün bilgi, beceri ve donanıma ve vizyona sahip; imha değil inşa etmeyi; yıkmayı değil yapmayı; dağıtmayı değil toparlamayı hedefleyen; her şeyiyle bir medeniyeti inşa etme sorumluluğu ve mesuliyetine müdrik bir gençlik yetiştirmeyi istiyoruz." şeklinde konuştu.

Muhabir: Haber Merkezi