Az yağlı süt ve süt ürünleri inmeye karşı koruyor

Az yağlı süt ve süt ürünleri inmeye karşı koruyor

ANKARA - Az yağlı süt ve süt ürünlerinin, inme geçirme ihtimalini azalttığı ortaya çıktı.

Stroke dergisinin internet sitesinde yayımlanan araştırmaya göre, günde dört porsiyon az yağlı süt ürünü tüketmek, inme riskini yüzde 12 azaltıyor.

Stockholm‘deki Karolinska Enstitüsü bilim adamları, Dr. Susanna Larsson başkanlığında yaptığı araştırmada, 45 ile 83 yaş arasında 75 bin sağlıklı İsveçli kadın ve erkeğin beslenme alışkanlıklarını, yaşam tarzını ve sağlık verilerini değerlendirdi.

Düzenli olarak az yağlı süt ürünü tüketenlerin iskemik inme geçirme ihtimalinin ise yüzde 13 azaldığı görüldü.

Bilim adamları, bu ürünlerin inme riskini azaltmasının, sağlıklı beslenmenin tansiyon üzerindeki olumlu etkisiyle bağlantılı olduğunu tahmin ediyor. İsveç‘te genelde az yağlı süt ürünlerine eklenen D vitamininin de rolü bulunabileceği belirtiliyor.

04 May 2012 - 08:05 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Milli Gazete Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Milli Gazete hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA) tarafından servis edilen tüm haberler Milli Gazete editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Milli Gazete değil haberi geçen ajanstır.



Şehir Markaları

Siz de şehir markaları arasındaki yerinizi mutlaka alın...

+90 (212) 697 10 00
Reklam bilgi


Anket Asgari ücret 2 bin 825 TL oldu! Zamdan memnun musunuz?