Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2012 yılının 1. Dönemine (Ocak-Şubat-Mart) ilişkin Konut Satış İstatistiklerini açıkladı. Buna göre, konut satışlarında yılın ilk döneminde, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 5.51 oranında artış gerçekleşti. Söz konusu dönemler karşılaştırıldığında 16 bölgede artış, 10 bölgede ise düşüş oldu.
En çok artış gösteren bölgeler sırasıyla, yüzde 43.75 oranıyla Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu, Yalova (TR42), yüzde 34.45 oranıyla Tekirdağ, Edirne, Kırklareli bölgeleri olarak hesaplandı.
En çok düşüş gösteren bölgeler ise sırasıyla, yüzde 59.97 oranıyla Ağrı, Kars, Iğdır, Ardahan (TRA2), yüzde 35.29 oranıyla Van, Muş, Bitlis, Hakkari (TRB2) bölgeleri oldu.
2011 sonuna göre yüzde 19.16‘lık düşüş
Yılın ilk çeyreğinde 96 bin 92 konut satış sonucu el değiştirdi ve Türkiye genelinde bir önceki döneme göre yüzde 19.16 oranında düşüş gerçekleşti. Ocak-Şubat-Mart aylarından oluşan ilk çeyrekte, konut satışlarında bir önceki döneme göre artış gösteren bir bölge olmadı.
Aynı dönemde konut satışlarında bir önceki döneme göre en yüksek düşüş yüzde 48.25 oranıyla Erzurum, Erzincan, Bayburt (TRA1) bölgesinde gerçekleşti. Bir önceki döneme göre, yüksek düşüş gösteren diğer bölgeler ise sırasıyla yüzde 41.25 oranıyla Ağrı, Kars, Iğdır, Ardahan (TRA2), yüzde 38.73 oranıyla Van, Muş, Bitlis, Hakkari (TRB2) bölgeleri oldu.




