AK Parti iktidarına yakın olan gazeteci Abdulkadir Selvi, Optimar Araştırma’nın son seçim anketini köşesine paylaşarak vatandaşın yüzde 72’si ekonomi ve işsizlikten şikayetçiyken çıkan sonuçlara şaşırdığını ortaya koydu.
SELVİ AKP'NİN BAŞARISIZLIĞINI İTİRAF ETTİ
Abdulkadir Selvi köşesinde ekonomi ve işsizliğin yüzde 72.9 olduğunu itiraf ederken AK Parti’yi eleştirmek yerine böyle bir ortamda Optimar’ın anketine göre muhalefetin oylarının neden artmadığını sorguladı. Bugünkü yazısının bir bölümüne “Anketler ne diyor” başlığını atan Selvi “Optimar’ın mart ayı araştırmasına göre ekonomi ve işsizliğin yüzde 72.9 olduğu bir dönemde muhalefetin oyları neden bir türlü beklenen sıçramayı yapamadı?” ifadelerini kullandı.
Selvi ekonomide ve işsizlikte ciddi problemler olduğunu bu sözlerle itiraf ederken yine bu sorunları AKP’nin çözebileceğini öne sürdü.
Selvi yazısında şu ifadeleri kullandı:
Yine Optimar’ın anketine göre ‘Bu sorunu sizce hangi parti çözer?’ diye sorulduğunda ankete katılanların sadece yüzde 23.8’i ‘ CHP’ yanıtını veriyor. Oysa CHP’nin oy oranı yüzde 25-26 bandında seyretmiyor mu? Demek ki CHP seçmeninin bir bölümü dahi ekonomiyle, işsizlikle, hayat pahalılığıyla ilgili sorunları CHP’nin çözeceğine inanmıyor. Zaten CHP çözer diyenlerin oranı yüzde 23.8’de kalıyor. Bunların önemli bir bölümünün partiye bağlılık nedeniyle bu yanıtı verdiği kuşkusuz. CHP ve İYİ Parti dahil olmak üzere 6’lı masanın tamamını topladığımızda ise yüzde 34.1’e ulaşıyor.
Yaşanan sıkıntılara rağmen halkımızın büyük çoğunluğu çözümü yine AK Parti’de görüyor. Ankete katılanların yüzde 33’ü ‘Bu sorunu AK Parti’ çözer diyor.
Yorum yazarak Milli Gazete Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Milli Gazete hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA), Anka Haber Ajansı (ANKA) tarafından servis edilen tüm haberler Milli Gazete editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Milli Gazete değil haberi geçen ajanstır.
Şimdi oturum açın, her yorumda isim ve e.posta yazma zahmetinden kurtulun. Oturum açmak için bir hesabınız yoksa, oluşturmak için buraya tıklayın.
Yorum yazarak Milli Gazete Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Milli Gazete hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA), Anka Haber Ajansı (ANKA) tarafından servis edilen tüm haberler Milli Gazete editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Milli Gazete değil haberi geçen ajanstır.
Yorumlar
(37)Gündemde - seçimi kaybettiğini akp biliyor sorunlara çarebulamıyor suriyelinin sorunuyla ilgileniyor niye oyversin size türk halkı vergiyi veren türkiye halkı bedeva evler suriyeliye halkı yoksullaştırıp
başka devletin halkına yardım etmek akp nin seçimi kaybettiğinin işareti
zafer eren - selvi rüya görüyor baraj altı bile kalabilirler
Ahmet Erdoğdu - Abdülkadir selvi sende iyi biliyorsun boş tencerenin yıkmadığı hükümet yoktur. Sizler deli gönüle teselli veriyorsunuz. Halkın canı yanıyor. Bu işin partisi kalmadı. Millet kan ağlıyor. Adalet yok, ekonomi çooook kötü, işsizlik başını almış gidiyor. Bu kötü gidişatı Daha saymakla bitiremeyiz. Miller çoğunluğu istemiyerek muhalefete oy verecek. Şahsen ben sağ görüşlü olarak 60 yaşından sonra ilk defa sola oy vereceğim. Ellerinize kına yakın.
Vatansever 1968 - Bu ekonomiyi halkımız yine kendi düzeltecek nasilmi bu akp defolup gidince ister istemez bir yeni kan değişim olacak piyasalara bir güven istikrar gelecek yastık altı paralar iş dünyasına kayacak herkes iş yapıp para kazanmayı düşünecek ve piyasa canlanacak. Yeterki bu nalet akp iktidarı defolup gitsin zaten
Oyun bitti. Game over bay bay hepiniz
He birde çaldıklarını da bir kısmını geri alıp devlet kasasına koyabilirsek hepten rahatlatır.
Nas Var Naas - Ekonomiyi öyle bir hale getirdikleri artık kimse çözemez belli ama sandık gelince halk ülkeyi bu duruma getirenleri suzecek ince elekten merak etmeyin ekonomi cozulmesede en azından milleti içi biraz soğur diye düşünüyorum
Gokhan - Düzenden beslenen, algı oyunları ile kimi kandırırım hesabı, akp sayesinde ,kendine gazeteci susu vermiş,cikarcı kalemlerini satılığa çıkarmış, kapıda kul olamayacak ahlaksizlari bu millet unutmayacak.
Yorum - Her seçimden önce gidecek deyip dururlar, anketlerde kaybediyor derler. Ama sandıkta hep tersi çıkar. Yine böyle olacak inşallah. Çekemeyenler çatlasın.
Eyt Li Vatandaş. - Dalga geçer gibi 2 milyona kadar konut kredisi veriyorlarmış.millet sanki 3 yerden maaş alıyor.millet evine et alamıyor.yol köprü yaptı ama açısını çok kötü çıkarttı.
Zafer - O kadar cahil halkımız varki sokakta sorun Türkiyeyi kim yönetiyor diye sorun Muhalefet yönetiyor der
Bayram Segoz - Akp yirmi cozemedide yüz yıl genel polikada dikili ağacı olmayan CHP mi çözecek hadi oradan ya güldürmeyin beni
Selo - Bu ülkeyi CHP kurmasını Atatürk yıkan da sömüren de sağ partiler oldu
İsmail - tarihi iyi analiz edin dikili ağacı olmadığını dedidiğiniz bir asırlık partinin ve kurucusu olduğu umhuriyetin kazanımlarını satarak ve içini boşaltarak herşeyi özelleştrip satarak nasıl bir politika izlediğini görmezden gelmek le olmuyor 20 yıldır ülkeyi mülteci yuvasına getirildiğini ve daha daha neler oldugunu saymıyorum bile algı yapmayı bırakın
Okur - Niye 20 yildir hersey guzeldi sin bi kav aydir kiriz var dunyada var sadece bizdr degil simdi akpe kotu oldu oylemi vaybe chpe bu ulkein basinda olsaydi insanlar sokaklarda olurdü emin olki
Ali - Bu ülkeyi kuran chp.Akp 20 yıldır chp nin yaptıklarını satarak iktidarını sürdürdü
Allah Verdi - Akp çüzer diyorlar Akepe yenimi başa geliyor Çüzer 20 yıldır elindedir çüzmediyi yenimi çüzer bırakın Allah Aşkına inanmayın bu buş yalan lafları bey Efendi diyorki Ben süryeli kardeşlerimi bir daha o katılın zulmün Altına gündermiyeceyim peki ne zamandan beri süryelilererle kardeş oldun da bana ya yabancılara Madanki Esad Genel Af çıkartmişsa onları zurla Tutacak değilsin bırak gitsinler biz Türkiye biraz Rahata kavuşalım senin cebinde 5 kuruş çıkmıyor milletin sırtında oluyorsun herkesi kendin gibi zan Ediyorsun bu millet ne kadar zorluğun Altında yaşıyor bunda haberin varmı bay Erdoğan
Bilal Erdoğan rte nin - selvi sen yalancısın rte gibi ginzirsin Allah rte yi başımızdan def etsin insallah selvi sen yalancının tekisin sen ginzirsin sen yalan söylüyorsun rte ye yağcılık yapıyorsun Allah rte yi başımızdan def etsin İNŞALLAH
Yasi - 20 yıldır. Çözemedi şimdii çözecek çözçöse donun bağını çözer aynı yalan
7 Belaa - Akpde beyni çalışan vicdanlı ahlaklı namuslu hırsız olmayan insan varmı acaba 20 yıldır milleti dilenci yaptınız yetmedi hala çalmak için her türlü dümen çevirmekden geri kalmıyo yazıklar olsun
Ombudsman - Selvi boylum ak yalakam. Son çırpınışlar. Yarışın son yüz metresi. Bindiğiniz at sakatlandı. Finişi göremeyeceksiniz.
Ömer - AKP çözemez 20 senedir başımızda şimdiye kadar çözemedi hep yalan dolan üç kağıtla iş çevirdiler bu böyle olmaz AKP artık yocu %30 oy alsın öpsün başına koysun artık yeter tarkan ın şarkısı gibi gitecek gitcek
Yusuf - Sandığı bekliyoruz
Tuncay Yığnak - Anlaşılan şu ki AKP+MHP iktidarının yıktıklarını kimse çözemeyecek. Ülke yi harabe yapmışlar.
Düşünmek yasak - AS'yi korkular sarmış, iktidar değişir ise nasıl iş bulacak. Kimse buna yazı yazdırmaz, açlıktan sefil olacağının korkusu sarmış. Sedat Peker AS için bir şeyler diyordu.
M.s.y - Vanlı gaiban
Selvi efendi ; Sen de mi halktan kopuksun yoksa?
Soğuk Düş - Bu yazdığına sen bile inanmıyorsun selvi bey ama yalakalik ağır basıyor farkindamisin
Ankara Gücü Bayram - Abdullah selvi iktidar deyişi di zaman ne yazacan kosende merak ediyorum
Alaettinisaydam - Ne yazacak bisey yok sus pus olup kafasini duvara vuracak beyni dagilacak toparlanacak sonra yine duvara vuracsk ayni anap yalakadi mehmet barlasin yaptigi gibi
Gozlemci - Evet sorun muhalefette çünkü Muluman ülkede inancımızda dimizle camimizle diyanetimizle ograsan parti değerlerimizi ayaklar altına alan duaaya dahi tahammül edemiyen bir zihniyet aldığı oy dahi çok ben aç kalır dinime saldiranlari hoş görmem milletin desteği olmadan olmayacak yerinde sayacak planı yok kadrosu yok dahası cesareti yok büyük turkiye bunlara 10 neden buyuk gelir
İbrahim Yilmaz - Kim yapmış çok aşağılık pis virüsler saciyorsun kesin ak troller den birisin
Vatandaş - Bu anket şirketleri gerçekleri saptirip yapıyorlar, kimseyi kandırmayın, gerçekçi olun
Caymaz Hasan - AKP ÇÖZER DIYOLARDA ELİNİ TUTANMI VAR HALKA EZİYET ETMESIN ÇÖZSÜN
M Ali - Aman dur çözmesin her vaadinde birşeylere zam üstüne zam geliyor
Çetin Bayraktar - Akp toplumu umutsuzluğa sevk etti,millet artık hiçbir siyasetçiye güvenmiyor, senelerdir gelip gidiyorlar her gelen gideni aratıyor,bu yüzden anketler böyle çıkıyor..
Vehbi - Ne yapsın,adam gerçeklerden ziyade kendi hayalleriyle avunma yoluna gidiyor yoksa kabuslar yüzünden uykusu kaçacak.
Zaza - Hayal dünyasındamı yaşıyorsun sayın selvi
İnsaatişcisi - Kendilerideinanmlyor ama isleribu
Silahsiz Kuvvet - Tamamen algı operasyonu AKP bitiyor AKP yok olmak üzere Allah'ın izniyle AKP'yi ve AKP'nin Zalim zihniyetini çöp tenekesine atacağız az kaldı Şimdi bu optimar denilen Sözde anket şirketi bildiğin üzere sahibine demişti 1 sene önce devlet ihalesinden para alıyoruz yardım alıyoruz AKP bize yardım ediyor demişti Şimdi bu Sözde anket şirketine mi güveneceğiz Tabii ki güvenmeyecek siz onlar sarayın anket şirketleri Bu sebeple algı operasyonu yapıyorlar Erdoğan'ı ve AKP'yi yüksek göstermeye çalışıyorlar sakın inanmayın arkadaşlar AKP bitiyor AKP gidiyor AKP'yi iki tane büyük mesele bitirecek bir ekonomik kriz 2 göçmen kılıklı istila Türkiye'deki Suriyeliler afganları pakistanlılar ve bozulan ekonomi AKP ve Erdoğan'ın yok edecek
Atik - Aç tavuk... Allah sana ve se ınzohnıyetıne bu memlekwtte iktidar nasıp etmesın. Bu millet geregını yapacak. Algıya işimiz yok dunya gerceklerınortada iken bu millete samimiyetle yaklas an RTE den başka cıkış yok. Göreceksiniz. Fark oncekılerıde de çok olacak. Ama alışacaksınız artık.
Zafer - Abdulkadir Selvi Hürriyet’teki köşesinde Optimar’ın son seçim anketini paylaştı. Selvi AK Parti iktidarından halkın mutsuz olduğunu itiraf ederken suçu niye muhalefete atmayı başardı.
Vatandaşın Cahilliğinden kaynaklanıyor.
Türk - onlar zaten şimdiye kadar tenkid edenleri uzaklaştırmak yerine hain ilan etmek yerine.uğraşmasalardı. şu an ülke bu durumda olmazdı asla.bunları ha bre alkışlıcan çok yaşşa padişahım dicenki. işlerini ceplerini doldursasın.zaman herşeyin ilacı.tuzak kuranlar gün ola kendi düşer.
Yazılan yorumlardan Milli Gazete hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz. Sitemizin Topluluk Kurallarına uymayan yorumlar yayınlanmaz. Yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz.
Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA), Anka Haber Ajansı (ANKA) tarafından servis edilen tüm haberler Milli Gazete editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Milli Gazete değil haberi geçen ajanstır.