Reklamı Kapat

Şeker-İş ile Kızılay arasında iş birliği

Kızılay ile Şeker-İş, gıda israfına dikkat çekmek amacıyla iş birliği protokolü imzaladı.Şeker-İş’in tesislerinde konumlandırılan kumbaralarda biriken bağışlar Kızılay aşevlerinde sıcak yemek olacak.

Muhammed Vefa
Muhammed Vefa Tüm Haberleri

Kızılay ile Şeker-İş arasında gıda israfına dikkat çekmek amacıyla iş birliği protokolü imzalandı. İş birliği kapsamında Şeker-İş’in tesislerinde konumlandırılan kumbaralarda biriken bağışlar Kızılay aşevlerinde sıcak yemek olacak. Protokolle ilgili konuşan Şeker-İş Genel Başkanı İsa Gök, “Su ve ekmek israfına dikkat çekerek bu israfın önlenmesine, toplumumuzun bilinçlenmesine katkı sunmayı hedefliyoruz” dedi.

* Türkiye Gıda ve Şeker Sanayi İşçileri (Şeker-İş) Sendikası ile Türk Kızılay, gıda israfının önlenmesi ve insani yardım faaliyetlerinde iş birliği protokol imzaladı. Sendika genel merkezinde düzenlenen törene, Türk Kızılay Genel Müdürü İbrahim Altan ve Şeker-İş Sendikası Genel Başkanı İsa Gök ile diğer yetkililer katıldı. Altan, törendeki konuşmasında, Türkiye’de kişi başına düşen yıllık gıda israfının 93 kilogram olduğunu belirterek, “Bu proje, israfla mücadele çalışmalarına katkı sağlayacak algıyı oluşturacaktır” dedi. İsa Gök ise Türk Kızılay ile ilk kez ortak bir proje yürütecek olmanın heyecanını yaşadıklarını belirterek, “Bir Lokma Bir Hayat temalı gıda israfına yönelik projemizle gıda, su ve ekmek israfına dikkat çekerek bu israfın önlenmesine, toplumumuzun bilinçlenmesine katkı sunmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı. Projeye ilişkin afiş ve broşürleri sivil toplum kuruluşu, iş yeri ve okullara dağıtacaklarını ifade eden Gök, şunları kaydetti: “Kampanyamız için yapılacak bağışlar, tabağında yemek artığı bıraksın ya da bırakmasın, tamamen insanlarımızın vicdani sorumluluğuna dayalıdır. Kumbaralar içerisinde biriken yardım miktarı her ay düzenli olarak Türk Kızılay yetkilileri tarafından toplanarak belirlenen ihtiyaç yerlerine ve sahiplerine ulaştırılacaktır.”

İNSANİ YARDIM FAALİYETLERİNDE İŞ BİRLİĞİ YAPILACAK

Kovid-19 salgını ve iklim değişikliği krizi sürecinde tarım ve gıdanın stratejik öneminin daha iyi anlaşıldığını vurgulayan Gök, dünya genelinde gıda israfına dikkati çekti. Konuşmaların ardından Altan ve Gök, iş birliği protokolünü imzaladı. Protokole göre, Türk Kızılay ve Şeker-İş Sendikası kurumsal sosyal sorumluluk projeleri, gıda yardımı, nakdi yardım, tıbbi yardım, sağlık, barınma, eğitim ve diğer insani yardım faaliyetlerinde iş birliği yapacak. Sendika bünyesindeki restoran, misafirhane ve Antalya’da bulunan otelde belirli noktalara yerleştirilecek bağış kutularına vatandaşların atacağı paralar, insani yardım faaliyetlerinde kullanılacak.

30 Nis 2022 - 04:30 - Gündem

Mahreç  Muhammed Vefa


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Milli Gazete Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Milli Gazete hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Milli Gazete editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Milli Gazete değil haberi geçen ajanstır.


Şehir Markaları

Siz de şehir markaları arasındaki yerinizi mutlaka alın...

+90 (212) 697 10 00
Reklam bilgi