Reklamı Kapat
-

Karadeniz, 2 dakikada sofranızda! Pratik kuymak tarifi

İsmi tartışmalara konu olsa da lezzeti, birçok kişi için tüm olumsuz görüşlere kapalı olan kuymak tarifini sizler için paylaştık.

İnternet Haber Merkezi
İnternet Haber Merkezi Tüm Haberleri
Karadeniz, 2 dakikada sofranızda! Pratik kuymak tarifi mask

‘Mıhlama’, ‘muhlama’ isimleri ile de bilinen kuymak, Karadeniz mutfağının en sevilen lezzetleri arasında yer alır. Başta kahvaltı olmak üzere günün her saatinde severek tüketilen bu yemek, damak çatlatan bir lezzete sahiptir.

2/6
mask

Yapımında kullanılan malzemeler sayesinde hem besleyici hem de doyurucu özelliklerine sahip olan kuymak, daha önce bu yemeği hiç yapmamış olan kişileri tedirgin edebilir. Kuymağın o uzayan görünümünü elde edememekten çekinenler, kolay tarifleri sık sık araştırır. Bizler de o kişiler için 2 dakikada hazırlanabilen, lezzeti ile sofraları şenlendiren pratik kuymak tarifini paylaştık. Şimdiden afiyet olsun!

3/6
mask

KUYMAK TARİFİ İÇİN GEREKEN MALZEMELER

Aşağıdaki malzemeleri kullanarak 4 kişilik kuymak hazırlayabilirsiniz.

Pratik kuymak tarifi için gereken malzemeler şu şekilde:

·         2 yemek kaşığı (tepeleme olacak) tereyağı, 2 yemek kaşığı (tepeleme olacak) mısır unu, 1 kase kolot peyniri, 1 su bardağı su (oda sıcaklığında olacak), 1 tatlı kaşığı tuz, yarım çay bardağı kaynar su.

4/6
mask

KUYMAK TARİFİ NASIL YAPILIR?

Kuymak yapımının en önemli püf noktası peynir tercihidir. İyi bir kuymak için kullanılacak olan peynirin kesinlikle kolot peyniri olması gerekir. Ayrıca kuymak yaparken bakır tava kullanılmasında da fayda vardır.

5/6
mask

Kuymak yapımının hazırlık aşaması 2 dakika, pişirme süresi ise 10 dakikadır. Kuymak yapımında izlenmesi gereken adımlar sırası ile şu şekildedir:

·         Tereyağını bakır tavaya alın ve yağ eriyip köpürünce mısır ununu ekleyin.

·         Mısır ununu, rengi dönene kadar kavurun.

·         Kavrulan mısır ununun üzerine bir bardak su ve tuz ekleyin.

·         Suyu çekene kadar kavurmaya devam edin.

·         Mısır unu suyu tamamen çekince tavaya kolot peynirini ekleyin.

·         Peynir eriyip, suyunu çekene kadar durmadan karıştırın.

·         Peynir eridikten sonra suyu ekleyin ve kıvam almaya başladığında ocağın altını kısın.

·         Tereyağı üstte birikmeye başladığı zaman kuymağınızı ocaktan alıp servis edebilirsiniz.

6/6
mask

KUYMAĞIN BESİN DEĞERLERİ

Bir porsiyon kuymak 325 kcal’dir. Kuymağın bir porsiyonu için hesaplanmış olan besin değerleri ise; 16 g protein, 26 g yağ ve 7 g karbonhidrat şeklindedir.

09 Nis 2024 - 17:08 - Özgün

Mahreç  İnternet Haber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Milli Gazete Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Milli Gazete hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Milli Gazete editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Milli Gazete değil haberi geçen ajanstır.




Şehir Markaları

Siz de şehir markaları arasındaki yerinizi mutlaka alın...

+90 (212) 697 10 00
Reklam bilgi