Reklamı Kapat
-

Hangi yağ, hangi yemekte kullanılır? Zeytinyağı her yemeğe eklenebilir mi?

Hem sıcak hem de soğuk yemeklerin temel ürünlerinden olan yağlar, zaman zaman kafa karışıklıklarına sebebiyet verebilmektedir. Peki, hangi yemekte hangi yağın kullanılması gerekir? İşte ayrıntılar…

İnternet Haber Merkezi
İnternet Haber Merkezi Tüm Haberleri
Hangi yağ, hangi yemekte kullanılır? Zeytinyağı her yemeğe eklenebilir mi? mask

Hem ülkemizin hem de birçok ülkenin mutfağında önemli bir yere sahip olan yağlar, sıcak ve soğuk yemeklerin yanı sıra tatlıların ve hamur işlerinin de vazgeçilmez ürünlerindendir. Pişirilen yemeğin içeriği ne olur ise olsun yağsız bir yemek yemek, birçok kişiyi tatmin etmez.

 

2/6
mask

Hayvansal ve bitkisel olmak üzere ikiye ayrılmış olan yağların sağlık açısından vücudumuza birçok faydası bulunur. Ancak bu noktada hangi yağın hangi yemekte kullanılmaya elverişli olduğunun bilinmesi gerekir. İşte zeytinyağı, tereyağı ve ayçiçek yağı kullanım alanlarına dair önemli bilgiler…

3/6
mask

ZEYTİNYAĞI NEREDE KULLANILIR?

Zeytinyağı hem sade olarak tüketilebilen hem de yemek yapımında başrolde olan yağ türlerinden biridir. Güçlü içeriği sayesinde özellikle sindirim sistemine katkı sunan bu yağ, birçok alanda kullanılabilir.

4/6
mask

Zeytinyağının kullanım alanları genel olarak şu şekilde sıralanabilir:

·         Hem sıcak hem de soğuk yemeklerde kullanılabilir (et yemekleri hariç).

·         Pişmiş sebzelerin daha uzun süre taze kalmalarını sağlamak için kullanılabilir.

·         Zeytin, salça, peynir gibi ürünlerin bozulmamaları için kullanılabilir.

5/6
mask

AYÇİÇEK YAĞI NEREDE KULLANILIR?

Birçok kişi yemek yaparken ayçiçek yağı kullanmayı tercih eder. Kızartmalardan diğer yemek türlerine kadar pek çok yemeğin başrolü olan ayçiçek yağı, farklı şekillerde de kullanılmaya müsait bir yapıdadır.

Ayçiçek yağının kullanım alanları genel olarak şu şekilde sıralanabilir:

·         Tüm bakliyat yemeklerinde kullanılabilir.

·         Soteleme ve kavurma gerektiren tüm yemekler için kullanılabilir.

·         Tatlı ve hamur işlerinde kullanılabilir.

6/6
mask

TEREYAĞI NEREDE KULLANILIR?

Tereyağı, içerik bakımından son derece zengindir. Öyle ki bazı uzmanlar güçlü bir bağışıklık için tereyağının düzenli olarak tüketilmesi gerektiğini savunur. Ancak ağır bir içeriğe sahip olan bu yağın dozunda tüketilmesi gerektiği de sık sık vurgulanmaktadır.

Tereyağının kullanım alanları genel olarak şu şekilde sıralanabilir:

·         Hamur işlerinde kullanılabilir.

·         Özellikle sütlü tatlılarda lezzeti artırmak için kullanılabilir.

·         Et yemeklerinde kullanılabilir.

07 Nis 2024 - 21:20 - Özgün

Mahreç  İnternet Haber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Milli Gazete Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Milli Gazete hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Milli Gazete editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Milli Gazete değil haberi geçen ajanstır.




Şehir Markaları

Siz de şehir markaları arasındaki yerinizi mutlaka alın...

+90 (212) 697 10 00
Reklam bilgi