Reklamı Kapat
-

Kalem gibi sarmalar hazırlamak çok kolay! Yemeden duramayacaksınız... Pratik sarma tarifi

Sevmeyeni nerede ise olmayan sarmayı, bir de bizim tarifimiz ile deneyin. Bağımlısı olacaksınız! İşte zeytinyağlı sarma tarifinin ayrıntıları…

İnternet Haber Merkezi
İnternet Haber Merkezi Tüm Haberleri
Kalem gibi sarmalar hazırlamak çok kolay! Yemeden duramayacaksınız... Pratik sarma tarifi mask

Davet sofralarından altın günlerine kadar tüm sofraların en sevilenleri arasında yer alan sarma, hemen hemen tüm damak zevklerine hitap etmektedir. Yöreden yöreye farklı iç harçlar ile hazırlanan bu yemek, genel olarak zeytinyağlı olarak tüketilir.

2/7
mask

Zeytinyağlı sarmanın hazırlık süreci birçok kişi için oldukça zahmetlidir. Pişerken patlayan sarmalar, iştahla beklenen sofraları bir anda kabusa dönüştürebilir. Siz de bu stresi yaşamak istemiyorsanız doğru adrestesiniz. Sizler için hazırlamış olduğumuz tam ölçülü zeytinyağlı yaprak sarma tarifimiz, sofralarınızın baş köşelerine oturacak! Şimdiden afiyet olsun…

3/7
mask

ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMA İÇİN GEREKEN MALZEMELER

Zeytinyağlı sarma hazırlığına geçmeden önce yaprakların olabildiğince az damarlı seçilmiş olması önemlidir. Bu, yaprakların daha kolay sarılmalarını ve sarmaların da daha çabuk pişmesini sağlayacaktır.

4/7
mask

Zeytinyağlı sarmanın püf noktasını paylaştığımıza göre malzeme listesine geçebiliriz. Klasik bir zeytinyağlı yaprak sarma için gereken malzemeler şu şekildedir:

·         300 gram asma yaprağı, 1 tane limon, 4 yemek kaşığı zeytinyağı, 1,5 su bardağı sıcak su.

·         Yarım su bardağı zeytinyağı, 3 tane orta boy kuru soğan, 1,5 su bardağı pirinç, 1 su bardağı sıcak su, 1 yemek kaşığı kuş üzümü, 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık, 1 çay kaşığı tuz,1 çay kaşığı yenibahar, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı nane, yarım çay kaşığı tarçın (iç harcı için).

5/7
mask

ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMA NASIL YAPILIR?

Zeytinyağlı yaprak sarma yapımına geçmeden önce iç harcın olabildiğince az kullanılması gerektiğini hatırlatmakta fayda var. Aksi takdirde bolca doldurduğunuz yapraklarınız pişme aşamasında patlayacak ve sizler sarma yerine asma yapraklı bir iç harç yemek zorunda kalacaksınız.

Zeytinyağlı yaprak sarma yapımında izlenmesi gereken adımlar sırası ile şu şekildedir:

·         İç harcı hazırlamak için öncelikle zeytinyağını bir tencerede kızdırın ve üzerine rendelediğiniz 3 tane soğanı ilave edin.

·         Soğanlar kavrulduktan sonra tencereye dolamlık fıstığı ekleyin ve renkleri dönene kadar kavurmaya devam edin.

·         5 dakika ılık suda beklettiğiniz pirinci tencereye ilave edin ve şöyle bir kavurun. Ardından da kuş üzümünü ve baharatları tencereye ekleyerek karıştırın.

·         Son olarak sıcak suyu da tencereye ekleyin ve iç harcı 5 dakika kadar kısık ateşte pişmeye bırakın.

6/7
mask

·         Salamura asma yapraklarını damarlı kısımları üstte kalacak şekilde tezgahın üzerine dizin. Her bir yaprağın orta kısmına ılıyan birer tatlı kaşığı iç harç ekleyin.

·         Yaprakların kenar kısımlarını içe alın ve geniş kısımdan uç kısma doğru sarın.

·         Tencerenin dibine birkaç tane asma yaprağı yerleştirin.

·         Sıkıca sardığınız sarmalarınızı tencerenin içine yan yana olacak şekilde dizin.

·         Limon dilimlerini sarmaların üzerine yerleştirin.

·         Yaprakların pişme aşamasında açılmamaları için en üste bir servis tabağı koyun.

·         Sıcak suyu ve zeytinyağını da tencereye ekledikten sonra sarmalarınızı yaklaşık olarak 35 dakika kadar kısık ateşte pişirin. Afiyet olsun!

7/7
mask

ZEYTİNYAĞLI SARMA KAÇ KOLORİ?

Yukarıda tarifini vermiş olduğumuz zeytinyağlı sarmanın bir porsiyonu 564 kcal’dir. Bir porsiyon zeytinyağlı sarmada; 9 gram protein, 33 gram yağ ve 58 gram karbonhidrat bulunmaktadır.

Fotoğraflar: Pixabay & Pexels

28 Mar 2024 - 16:13 - Hayatın İçinden

Mahreç  İnternet Haber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Milli Gazete Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Milli Gazete hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Milli Gazete editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Milli Gazete değil haberi geçen ajanstır.




Şehir Markaları

Siz de şehir markaları arasındaki yerinizi mutlaka alın...

+90 (212) 697 10 00
Reklam bilgi