Reklamı Kapat
-

'Akşama ne pişirsem?' diyenler buraya! Fırında patlıcan kebabını bir de böyle deneyin

Türk mutfağının eşsiz lezzetlerinden olan patlıcan kebabını, bir de bizim tam ölçülü tarifimiz ile deneyin.

İnternet Haber Merkezi
İnternet Haber Merkezi Tüm Haberleri
'Akşama ne pişirsem?' diyenler buraya! Fırında patlıcan kebabını bir de böyle deneyin mask

Enfes lezzetleri ile dünyaya nam salmış olan Türk mutfağı, çoğunluk ile kebapları bilinmektedir. Nerede ise her yöreye ait, farklı farklı içeriklerde kebaplar bulunur. Mutfağımızın en sevilen kebap çeşitlerinden biri ise patlıcan kebabıdır.

2/6
mask

Patlıcan kebabı kimileri tarafından kuşbaşı et ile kimileri tarafından ise kıyma ile yapılır. Bu tamamen kişinin zevkine bağlıymış gibi gözükse de asıl patlıcan kebabı kıyma ile yapılır. Bizler de bu içeriğimizde siz değerli okurlarımızın sofralarını şenlendirecek orijinal patlıcan kebabı tarifine yer verdik. Şimdiden afiyet olsun!

3/6
mask

FIRINDA PATLICAN KEBABI İÇİN GEREKEN MALZEMELER

Fırında patlıcan kebabı hem davet sofralarına hem de aile yemeklerine yakışan güçlü bir ana yemektir. Aşağıda malzemelerini paylaşacağımız fırında patlıcan tarifi ile 4 kişilik mükemmel bir sofra hazırlayabilirsiniz.

4/6
mask

Fırında patlıcan kebabı için gereken malzemeler şu şekildedir:

·         500 gram kıyma, yarım demet maydanoz, 2 tane orta boy soğan, 2 diş sarımsak, 1 su bardağı bayat ekmek, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı pul biber, 3 tane patlıcan, 1 çay kaşığı kimyon, 3 tane kiraz domates.

·         1 su bardağı sıcak su, 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 çay kaşığı tuz, 1 tane domates, 1 çay kaşığı karabiber, 1 diş sarımsak, 2 tane yeşil biber (üzeri için).

5/6
mask

FIRINDA PATLICAN KEBABI NASIL YAPILIR?

Fırında patlıcan kebabının hazırlık aşaması 30 dakika, pişirme aşaması ise yaklaşık olarak 50 dakika sürmektedir.

Fırında patlıcan kebabının yapımında izlenmesi gereken adımlar sırası ile şu şekildedir:

·         Kıymayı, rendelenmiş kuru soğanları , yarım demet ince kıyılmış maydanozu, ezilmiş sarımsakları, bayat ekmek kırıntıları ve baharatları bir kaba alın.

·         Kaptaki kıymalı harcı iyice yoğurun.

·         Kıvam alan harçtan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarlayın.

6/6
mask

·         Patlıcanları iki parmak kalınlığında doğrayın.

·         Tepsiye bir patlıcan halkası bir köfte gelecek şekilde tüm malzemeleri dizin.

·         Fırın kabına yerleştirdiğiniz köfte ve patlıcanların ardından sosun yapımına geçin.

·         Tüm sos malzemelerini bir kapta karıştırın.

·         Hazırlamış olduğunuz sosu ve 1 çay bardağı suyu tepsinin üzerinde gezdirin.

·         Tepsiyi, önceden ısıtılmış 200 derecelik fırına atın. 

·         Yemeğinizi yaklaşık olarak 50 dakika kadar kontrollü olarak pişirin. Afiyet olsun!

27 Mar 2024 - 17:13 - Hayatın İçinden

Mahreç  İnternet Haber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Milli Gazete Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Milli Gazete hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Milli Gazete editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Milli Gazete değil haberi geçen ajanstır.




Şehir Markaları

Siz de şehir markaları arasındaki yerinizi mutlaka alın...

+90 (212) 697 10 00
Reklam bilgi