Reklamı Kapat
- G:

Meğer kızartma yaparken bu hataları yapıyormuşuz! Yağ sıçramasını ve kokmasını istemiyorsanız…

Kızartma yaparken yağın sıçraması ve evin yağ kokması gibi sorunlarla karşılaşabiliriz. Bu sorunları önlemek için bazı püf noktaları vardır. İşte kızartma yaparken yağın sıçramasını önleyen ve evin yağ kokmamasını sağlayan teknikler...

Meğer kızartma yaparken bu hataları yapıyormuşuz! Yağ sıçramasını ve kokmasını istemiyorsanız… mask

Kızartma yaparken yağın sıçramasına mustarip misiniz? Kızartma yağının sıçramasını ve yağın kokmasını engelleyen birçok yöntem mevcut. Bu yöntemlerle siz de kızartma yağlarının sıçramasını önceleyebilirsiniz.

2/6
YAĞIN SICAKLIĞINI AYARLAYIN mask

YAĞIN SICAKLIĞINI AYARLAYIN

Kızartma yaparken yağın sıcaklığı çok önemlidir. Yağ çok sıcak olursa yiyecekler yanar ve yağ sıçrar. Yağ çok soğuk olursa yiyecekler yağ çeker ve kızarmaz. Bu nedenle, yağın sıcaklığını 180 derece civarında tutmak gerekir. Yağın sıcaklığını anlamak için bir termometre kullanabilirsiniz. Eğer termometreniz yoksa bir ekmek parçası ya da sarımsak atarak da test edebilirsiniz. Eğer yağ hafifçe köpürüyorsa sıcaklık idealdir. Yağ çok köpürüyor ya da duman çıkarıyorsa sıcaklık çok yüksektir.

3/6
YAĞIN MİKTARINI AYARLAYIN mask

YAĞIN MİKTARINI AYARLAYIN

Kızartma yaparken yağın miktarı da önemlidir. Yağ fazla olursa yiyecekler yağa batar ve yağ sıçrar. Yağ çok az olursa yiyecekler kızarmaz ve yapışır. Yağın miktarını kızartacağınız yiyeceğin boyutuna göre ayarlamak gerekir. Genel olarak yağın yiyeceğin yarısını kaplayacak kadar olması yeterlidir. Eğer derin yağda kızartma yapacaksanız yağın yiyeceği tamamen kaplayacak kadar olması gerekir.

4/6
KIZARTACAĞINIZ YİYECEKLERİ KURULAYIN mask

KIZARTACAĞINIZ YİYECEKLERİ KURULAYIN

Kızartma yaparken kızartacağınız yiyeceklerin kuru olması çok önemlidir. Çünkü su, yağın sıçramasına neden olur. Bu nedenle kızartacağınız yiyecekleri yıkadıktan sonra mutlaka kurulayın. Patates, patlıcan, kabak gibi sebzeleri kızartacaksanız, fazla nemini almak için kâğıt havlu veya süzgeç kâğıdı kullanın. Dondurulmuş bir ürün kızartacaksanız çözülmesi için 10 dakika bekletin ve sonra kurulayın. Et, tavuk, balık gibi ürünleri kızartacaksanız marine etmeden önce kurulayın ve marine ettikten sonra fazla sosunu alın.

5/6
KIZARTMA SIRASINDA KAPAĞI KAPATMAYIN mask

KIZARTMA SIRASINDA KAPAĞI KAPATMAYIN

Kızartma yaparken, tencerenin ya da tavanın kapağını kapatmamak gerekir. Çünkü kapak, yağın sıcaklığını artırır ve buhar oluşmasına neden olur. Buhar, yağın sıçramasına ve köpürmesine neden olur. Ayrıca kapak, yiyeceklerin nemli kalmasına ve kızarmasını engeller. Bu nedenle kızartma yaparken, tencerenin ya da tavanın kapağını açık bırakın. Eğer yağ çok sıçrıyorsa bir yağ sıçrama önleyici kullanabilirsiniz.

6/6
KIZARTMA SONRASINDA YAĞI SÜZÜN VE KOKUYU GİDERİN mask

KIZARTMA SONRASINDA YAĞI SÜZÜN VE KOKUYU GİDERİN

Kızartma yaptıktan sonra kızarttığınız yiyecekleri fazla yağını almak için kâğıt havlu veya süzgeç kâğıdı üzerine koyun. Böylece, yiyecekleriniz hem daha lezzetli hem de daha sağlıklı olur. Ayrıca, kızartma yaptığınız yağı süzün ve bir kavanoza koyun. Eğer yağ yanmamışsa, tekrar kullanabilirsiniz. Eğer yağ yanmışsa, çöpe atın. Yağın kokusunu gidermek için, kızartma yaptığınız tencereyi veya tavayı iyice yıkayın. Evinizin kokusunu gidermek için, bir tencerede su, sirke ve limon kabuğu kaynatın. Bu karışım, evinize ferah bir koku verecektir.

21 Şub 2024 - 08:24 - Aile & Yaşam


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Milli Gazete Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Milli Gazete hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Milli Gazete editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Milli Gazete değil haberi geçen ajanstır.




Şehir Markaları

Siz de şehir markaları arasındaki yerinizi mutlaka alın...

+90 (212) 697 10 00
Reklam bilgi