Aile & Yaşam

Türkiye'de bu işi yapan çok az... Kilosu 500 TL! Bir kez alan vazgeçemiyor

İlk defa 'arı ekmeği' üretti! Kilosunu 500 liradan satıyor…

Abone Ol

Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde bal üreticisi Murat Aksulu tarafından yörede ilk defa 'Arı ekmeği' üretildiği bildirildi.

Türkiye'de çok az arıcı tarafından üretilen besin deposu arı ekmeğini Kütahya yöresinde ilk defa üretimini gerçekleştiren Hisarcık'lı bal üreticisi Murat Aksulu, Türkiye'deki ismi arı ekmeği olan bu besin deposu, yurtdışında 'perga' olarak bilindiğini söyledi.

Aksulu, " Polenin işlenmiş hali olan ürün için arılar, doğadaki çiçek tozunu ayaklarının arkasına alarak kovana getiriyor. Ardından pupadan çıkan yavru arı 5 gün boyunca bu arı ekmeğini yiyor. Arının ilk besini olduğu için bu ürüne 'bebek maması' da deniliyor. Üretimi meşakkatli olduğu için arı ekmeğini bu bölgede benden başka üreten yok. Kovan içinde 5 çerçevede bulunan arı ekmeğinin 2 çerçevesini beslenmesi için arıya bırakıyor."