Hayatın İçinden

Su böreği yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! 20 dakikada hazır... Kolay su böreği tarifi

Yapımı en zor olan börekler arasında yer alan su böreğini bir de bizim tarifimiz ile deneyin! İşte dakikalar içerisinde hazırlayabileceğiniz kolay su böreği tarifine dair ayrıntılar…

Abone Ol

<p>Uzun süredir su böreği yemek isteyip de üşengeçliğinden bir türlü kalkıp yapamayanlara, mükemmel bir börek tarifi hazırladık. Hazırlık aşaması yalnızca 20 dakika süren kolay su böreği tarifimiz ile çay sofralarınızı şenlendireceksiniz Şimdiden afiyet olsun!</p>

<h2>KOLAY SU BÖREĞİ TARİFİ İÇİN GEREKEN MALZEMELER</h2> <p>Aşağıda paylaşacağımız malzemeleri kullanarak 10 kişilik su böreği hazırlayabilirsiniz.</p>

<p>Kolay su böreği tarifi için gereken malzemeler şu şekilde:</p>

<p>·         6 tane yufka, 1 su bardağı süt, yarım su bardağı su, yarım su bardağı su, 2 tane yumurta, 3 su bardağı beyaz peynir, 2 su bardağı kaşar peyniri, yarım demet maydanoz (börek için).</p> <p>·         2 yemek kaşığı susam, 1 tane yumurta (üzeri için).</p>

<h2>KOLAY SU BÖREĞİ TARİFİ NASIL YAPILIR?</h2> <p>Kolay su böreğinin yapımı son derece pratiktir. El açması su böreği yapacak vakti veyahut da yeteneği olmayan kişiler, bu tarifi kolaylık ile uygulayabilirler.</p> <p>Kolay su böreği tarifinin yapımında izlenmesi gereken adımlar sırası ile şu şekildedir:</p>

<p>·         Sütü, sıvı yağı, suyu ve yumurtayı bir kaba alıp güzelce karıştırın.</p> <p>·         Beyaz peyniri, kaşar peynirini ve maydanozu da sıvı karışımın içine ekleyin.</p> <p>·         Yuvarlak bir fırın tepsisini yağlayın ve tepsinin dibine ilk yufkanızı yerleştirin (dışarı sarksın).</p> <p>·         Yufkanın üstüne bir kepçe sütlü karışımdan dökün.</p> <p>·         Geriye kalan 5 yufkanın 4’ünü iri parçalara bölün ve parçaların her birini sütlü karışımın içine daldırın.</p> <p>·         Yufkaların ikisini tepsinin içine gelişigüzel bir şekilde serin ve iç harcın yarısını yufkaların üzerine dökün.</p> <p>·         Kalan yufkaları tepsiye yerleştirin.</p> <p>·         İlk yufkanın dışarda kalan kısımlarını tepsinin içine doğru kıvırın ve kalan sütlü karışımı tepsinin üzerine dökün.</p> <p>·         Çırptığınız yumurtayı böreğin üzerine dökün ve son olarak susam serpiştirin.</p> <p>·         Böreği dilimleyin ve 195 derece fansız programda ısıtmış olduğunuz fırında üzeri kızarıp yufkalar kat kat ayrılana kadar pişirin. Afiyet olsun!</p>