Hayatın İçinden

Kolesterol hastaları dikkat! Her gün tüketen şifa bulacak... Zerdeçalın faydaları

Rengi ve farklı aroması ile son dönemlerde birçok yemekte öne çıkan zerdeçal, faydaları ile de adından söz ettiriyor. Peki, zerdeçal nasıl kullanılır? İşte detaylar…

Abone Ol

<div class="word em dark-1"> <div> <p>Son dönemlerde yemeklere kattığı lezzet ile adından sık sık söz ettiren bitkilerden biri de zerdeçal olmuştur. Rengi ve aromasının yanı sıra sağlığa olan katkıları ile de bilinen zerdeçal, uzmanlar tarafından da sık sık gündeme getirilmektedir. Peki, zerdeçalı bu denli özel kılan nedir? İşte zerdeçalın mucizevi faydalarına dair ayrıntılar…</p> </div> </div> <div><ins class="adsbygoogle" data-ad-client="ca-pub-3661788155296999" data-ad-slot="8974866538" data-ad-format="auto" data-full-width-responsive="true" data-adsbygoogle-status="done" data-ad-status="filled"> <div id="aswift_4_host"></div> </ins></div>

<h2>ZERDEÇALIN FAYDALARI NELER?</h2> <p>Zerdeçal, eski çağlarda yalnızca zenginlerin sofralarında bulunabilen ve bu özelliği ile de bir statü göstergesi olan çok yıllık otsu bir bitkidir. Son dönemlerde ise nerede ise her evin baharat rafında kendine yer bulan bu bitki, faydaları ile dikkat çekmektedir.</p>

<div class="word em dark-1"> <div> <p>Düzenli zerdeçal tüketiminin vücudu pek çok yönden olumlu anlamda desteklediğini belirten uzmanlar, bitkinin öne çıkan faydalarını şu şekilde sıralamışlardır:</p> </div> </div> <div><ins class="adsbygoogle" data-ad-client="ca-pub-3661788155296999" data-ad-slot="8974866538" data-ad-format="auto" data-full-width-responsive="true" data-adsbygoogle-status="done" data-ad-status="filled"> <div id="aswift_8_host"></div> </ins></div>

<p>·         Bağışıklık sistemini güçlendirir.</p> <p>·         Eklem ağrılarını hafifletir.</p> <p>·         Enflamasyonu azaltır.</p> <p>·         Kolesterolü düşürür.</p> <p>·         Kan şekerini dengeler.</p> <p>·         Alzheimer, Parkinson ve MS gibi nörolojik hastalıkların tedavilerinde kullanılır.</p>

<h2>ZERDEÇALIN BESİN DEĞERLERİ</h2> <p>Zerdeçalın kolesterolden Alzheimer hastalığına kadar pek çok alanda olumlu etkiler yaratması, güçlü bir içeriğe sahip olmasından kaynaklanmaktadır.</p> <p>Yapılan araştırmalara göre bir yemek kaşığı toz zerdeçalın besin değerleri; 6.31 gram karbonhidrat, 0.91 gram protein, 2.1 gram lif, 0.31 gram yağ, 0.3 gram şeker şeklindedir. Ayrıca aynı ölçüde tüketilen toz zerdeçal; günlük manganez ihtiyacının yüzde 26’sını, demir ihtiyacının yüzde 16’sını, C vitamini ihtiyacının yüzde 3’ünü ve potasyum ihtiyacının da yüzde 5’ini karşılamaktadır.</p>

<h2>ZERDEÇAL NASIL TÜKETİLİR?</h2> <p>Zerdeçal hem kuru hem de taze hali ile tüketime elverişlidir. Bu kapsamda toz zerdeçal daha çok yemeklerde baharat olarak kullanılırken ayrıca arzuya göre çay olarak da tercih edilebilir. Zerdeçal çayı için 2 su bardağı kaynar suya 1 çay kaşığı toz ya da rendelenmiş zerdeçalın eklenmesi ve 10 dakika boyunca beklenmesi yeterlidir.<br /><br />Fotoğraflar: Pexels &amp; Pixabay</p>