Klasik tavuk sote tarifini bir de böyle deneyin! 15 dakikada hazır
Sote, tavuğun en çok yakıştığı yemeklerden biridir. Peki, tavuk sote tarifinin püf noktaları nelerdir? İşte damak çatlatan tavuk sote tarifine dair ayrıntılar…
Abone Ol
<p>Tavuk sotenin lezzetini etkileyen bazı ayrıntılar, büyük heves ile başlanılan yemeğin hüsran ile sonuçlanmasına yol açabilir. Tavuğun sulu olmaması, hüsrana sebep olan başlıca faktörler arasında yer alır. Ancak bizim hazırladığımız bu tarif ile umutsuzluk mutfaklardan içeriye giremeyecektir. İşte klasik tavuk sote tarifine dair ayrıntılar…</p>
<h2>TAVUK SOTE TARİFİ İÇİN GEREKEN MALZEMELER</h2>
<p>Aşağıda sıralatacağımız malzemeleri kullanarak 2 kişilik tavuk sote yapabilirsiniz. Tarifin hazırlık aşaması 15 dakika, yemeğin pişme süresi ise 25 dakikadır.</p>
<p>Tavuk sote için gereken malzemeler şu şekildedir:</p>
<p>· 300 gram tavuk göğsü (kuşbaşı doğranmış olacak), 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 tane soğan, 1 tane yeşil biber, yarım kırmızı biber, 1 tane doğranmış domates, 1 çay kaşığı kuru nane, 1 çay kaşığı pul biber, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı tuz.</p>
<h2>TAVUK SOTE NASIL YAPILIR?</h2>
<p>Tavuk sote yapımı kolay yemekler arasında yer alır. Tavuk sote yaparken bazı püf noktalara dikkat edilmesi yeterlidir.</p>
<p>Tavuk sote yapımında izlenmesi gereken adımlar sırası ile şu şekildedir:</p>
<p>· Tavanın içine sıvı yağı alın ve üzerine kuşbaşı doğranmış olan tavukları ekleyin.</p>
<p>· Yüksek ateşte sotelediğiniz tavukların içine doğranmış soğanı ilave edin ve soteleme işlemine devam edin.</p>
<p>· Soğanlar da sotelendikten sonra biberleri de tavaya ekleyin.</p>
<p>· Biberler yumuşadıktan sonra tavaya doğranmış domatesi ekleyin.</p>
<p>· Domatesin suyu biraz çekildikten sonra baharatları ekleyin ve yemeğinizi güzelce karıştırın.</p>
<p>· Tavuklar iyice piştikten sonra yemeğinizi servis edin. Afiyet olsun!</p>
<h2>TAVUK SOTE YAPIMININ PÜF NOKTASI</h2>
<p>Tavuk sote yapımında tava/ tencere tercihi önemlidir. Lezzetli bir sote için kullanılacak gerecin yanmaz- yapışmaz olması önemlidir. Ayrıca tavuklar tencereye eklenmeden önce yağın iyice kızdırılması, tavuğun sulu olmasını sağlayacaktır.</p>
<p>Tavuk soteye eklenen biberler ve domatesler yeterince suludur. Bu neden ile soteye su ilave edilmemesi gerekir. Aksi takdirde tavuktan sote değil haşlama tadı gelir.</p>
Gelişmelerden haberdar olmak istiyor musunuz?
Google News’te Milli Gazete sitemize
abone olun.