Karadeniz, 2 dakikada sofranızda! Pratik kuymak tarifi
İsmi tartışmalara konu olsa da lezzeti, birçok kişi için tüm olumsuz görüşlere kapalı olan kuymak tarifini sizler için paylaştık.
Abone Ol
<p>Yapımında kullanılan malzemeler sayesinde hem besleyici hem de doyurucu özelliklerine sahip olan kuymak, daha önce bu yemeği hiç yapmamış olan kişileri tedirgin edebilir. Kuymağın o uzayan görünümünü elde edememekten çekinenler, kolay tarifleri sık sık araştırır. Bizler de o kişiler için 2 dakikada hazırlanabilen, lezzeti ile sofraları şenlendiren pratik kuymak tarifini paylaştık. Şimdiden afiyet olsun!</p>
<h2>KUYMAK TARİFİ İÇİN GEREKEN MALZEMELER</h2>
<p>Aşağıdaki malzemeleri kullanarak 4 kişilik kuymak hazırlayabilirsiniz.</p>
<p>Pratik kuymak tarifi için gereken malzemeler şu şekilde:</p>
<p>· 2 yemek kaşığı (tepeleme olacak) tereyağı, 2 yemek kaşığı (tepeleme olacak) mısır unu, 1 kase kolot peyniri, 1 su bardağı su (oda sıcaklığında olacak), 1 tatlı kaşığı tuz, yarım çay bardağı kaynar su.</p>
<h2>KUYMAK TARİFİ NASIL YAPILIR?</h2>
<p>Kuymak yapımının en önemli püf noktası peynir tercihidir. İyi bir kuymak için kullanılacak olan peynirin kesinlikle kolot peyniri olması gerekir. Ayrıca kuymak yaparken bakır tava kullanılmasında da fayda vardır.</p>
<p>Kuymak yapımının hazırlık aşaması 2 dakika, pişirme süresi ise 10 dakikadır. Kuymak yapımında izlenmesi gereken adımlar sırası ile şu şekildedir:</p>
<p>· Tereyağını bakır tavaya alın ve yağ eriyip köpürünce mısır ununu ekleyin.</p>
<p>· Mısır ununu, rengi dönene kadar kavurun.</p>
<p>· Kavrulan mısır ununun üzerine bir bardak su ve tuz ekleyin.</p>
<p>· Suyu çekene kadar kavurmaya devam edin.</p>
<p>· Mısır unu suyu tamamen çekince tavaya kolot peynirini ekleyin.</p>
<p>· Peynir eriyip, suyunu çekene kadar durmadan karıştırın.</p>
<p>· Peynir eridikten sonra suyu ekleyin ve kıvam almaya başladığında ocağın altını kısın.</p>
<p>· Tereyağı üstte birikmeye başladığı zaman kuymağınızı ocaktan alıp servis edebilirsiniz.</p>
<h2>KUYMAĞIN BESİN DEĞERLERİ</h2>
<p>Bir porsiyon kuymak 325 kcal’dir. Kuymağın bir porsiyonu için hesaplanmış olan besin değerleri ise; 16 g protein, 26 g yağ ve 7 g karbonhidrat şeklindedir.</p>
Gelişmelerden haberdar olmak istiyor musunuz?
Google News’te Milli Gazete sitemize
abone olun.