Özgün

Karadeniz, 2 dakikada sofranızda! Pratik kuymak tarifi

İsmi tartışmalara konu olsa da lezzeti, birçok kişi için tüm olumsuz görüşlere kapalı olan kuymak tarifini sizler için paylaştık.

Abone Ol

<p>Yapımında kullanılan malzemeler sayesinde hem besleyici hem de doyurucu özelliklerine sahip olan kuymak, daha önce bu yemeği hiç yapmamış olan kişileri tedirgin edebilir. Kuymağın o uzayan görünümünü elde edememekten çekinenler, kolay tarifleri sık sık araştırır. Bizler de o kişiler için 2 dakikada hazırlanabilen, lezzeti ile sofraları şenlendiren pratik kuymak tarifini paylaştık. Şimdiden afiyet olsun!</p>

<h2>KUYMAK TARİFİ İÇİN GEREKEN MALZEMELER</h2> <p>Aşağıdaki malzemeleri kullanarak 4 kişilik kuymak hazırlayabilirsiniz.</p> <p>Pratik kuymak tarifi için gereken malzemeler şu şekilde:</p> <p>·         2 yemek kaşığı (tepeleme olacak) tereyağı, 2 yemek kaşığı (tepeleme olacak) mısır unu, 1 kase kolot peyniri, 1 su bardağı su (oda sıcaklığında olacak), 1 tatlı kaşığı tuz, yarım çay bardağı kaynar su.</p>

<h2>KUYMAK TARİFİ NASIL YAPILIR?</h2> <p>Kuymak yapımının en önemli püf noktası peynir tercihidir. İyi bir kuymak için kullanılacak olan peynirin kesinlikle kolot peyniri olması gerekir. Ayrıca kuymak yaparken bakır tava kullanılmasında da fayda vardır.</p>

<p>Kuymak yapımının hazırlık aşaması 2 dakika, pişirme süresi ise 10 dakikadır. Kuymak yapımında izlenmesi gereken adımlar sırası ile şu şekildedir:</p> <p>·         Tereyağını bakır tavaya alın ve yağ eriyip köpürünce mısır ununu ekleyin.</p> <p>·         Mısır ununu, rengi dönene kadar kavurun.</p> <p>·         Kavrulan mısır ununun üzerine bir bardak su ve tuz ekleyin.</p> <p>·         Suyu çekene kadar kavurmaya devam edin.</p> <p>·         Mısır unu suyu tamamen çekince tavaya kolot peynirini ekleyin.</p> <p>·         Peynir eriyip, suyunu çekene kadar durmadan karıştırın.</p> <p>·         Peynir eridikten sonra suyu ekleyin ve kıvam almaya başladığında ocağın altını kısın.</p> <p>·         Tereyağı üstte birikmeye başladığı zaman kuymağınızı ocaktan alıp servis edebilirsiniz.</p>

<h2>KUYMAĞIN BESİN DEĞERLERİ</h2> <p>Bir porsiyon kuymak 325 kcal’dir. Kuymağın bir porsiyonu için hesaplanmış olan besin değerleri ise; 16 g protein, 26 g yağ ve 7 g karbonhidrat şeklindedir.</p>