Hangi yağ, hangi yemekte kullanılır? Zeytinyağı her yemeğe eklenebilir mi?
Hem sıcak hem de soğuk yemeklerin temel ürünlerinden olan yağlar, zaman zaman kafa karışıklıklarına sebebiyet verebilmektedir. Peki, hangi yemekte hangi yağın kullanılması gerekir? İşte ayrıntılar…
Abone Ol
<p>Hayvansal ve bitkisel olmak üzere ikiye ayrılmış olan yağların sağlık açısından vücudumuza birçok faydası bulunur. Ancak bu noktada hangi yağın hangi yemekte kullanılmaya elverişli olduğunun bilinmesi gerekir. İşte zeytinyağı, tereyağı ve ayçiçek yağı kullanım alanlarına dair önemli bilgiler…</p>
<h2>ZEYTİNYAĞI NEREDE KULLANILIR?</h2>
<p>Zeytinyağı hem sade olarak tüketilebilen hem de yemek yapımında başrolde olan yağ türlerinden biridir. Güçlü içeriği sayesinde özellikle sindirim sistemine katkı sunan bu yağ, birçok alanda kullanılabilir.</p>
<p>Zeytinyağının kullanım alanları genel olarak şu şekilde sıralanabilir:</p>
<p>· Hem sıcak hem de soğuk yemeklerde kullanılabilir (et yemekleri hariç).</p>
<p>· Pişmiş sebzelerin daha uzun süre taze kalmalarını sağlamak için kullanılabilir.</p>
<p>· Zeytin, salça, peynir gibi ürünlerin bozulmamaları için kullanılabilir.</p>
<h2>AYÇİÇEK YAĞI NEREDE KULLANILIR?</h2>
<p>Birçok kişi yemek yaparken ayçiçek yağı kullanmayı tercih eder. Kızartmalardan diğer yemek türlerine kadar pek çok yemeğin başrolü olan ayçiçek yağı, farklı şekillerde de kullanılmaya müsait bir yapıdadır.</p>
<p>Ayçiçek yağının kullanım alanları genel olarak şu şekilde sıralanabilir:</p>
<p>· Tüm bakliyat yemeklerinde kullanılabilir.</p>
<p>· Soteleme ve kavurma gerektiren tüm yemekler için kullanılabilir.</p>
<p>· Tatlı ve hamur işlerinde kullanılabilir.</p>
<h2>TEREYAĞI NEREDE KULLANILIR?</h2>
<p>Tereyağı, içerik bakımından son derece zengindir. Öyle ki bazı uzmanlar güçlü bir bağışıklık için tereyağının düzenli olarak tüketilmesi gerektiğini savunur. Ancak ağır bir içeriğe sahip olan bu yağın dozunda tüketilmesi gerektiği de sık sık vurgulanmaktadır.</p>
<p>Tereyağının kullanım alanları genel olarak şu şekilde sıralanabilir:</p>
<p>· Hamur işlerinde kullanılabilir.</p>
<p>· Özellikle sütlü tatlılarda lezzeti artırmak için kullanılabilir.</p>
<p>· Et yemeklerinde kullanılabilir.</p>
Gelişmelerden haberdar olmak istiyor musunuz?
Google News’te Milli Gazete sitemize
abone olun.