Hayatın İçinden

Bu tarifi deneyen bir daha restoranlara uğramayacak! Evde, taş fırın tadında lahmacun tarifi

Lahmacun, Türk mutfağının en sevilen lezzetleri arasında yer alır. Peki, evde lahmacun nasıl yapılır? Gelin pratik ve ekonomik tarifimize birlikte göz gezdirelim.

Abone Ol

<p></p> <p>Evde lahmacun yapmak sanıldığından çok daha kolaydır. Elbette ki bu kolaylık, tarifin doğru ve tam ölçülü olması ile ilişkilidir. Bu noktada bizlerde sizlere ustaları aratmayacak lahmacunlar hazırlayabilmeniz için en doğru tarifi düzenledik. İşte lahmacun tarifinin ayrıntıları…</p>

<h2>LAHMACUN YAPIMI İÇİN GEREKEN MALZEMELER</h2> <p>Lahmacun yapımı birçok kişiyi ürkütse de aslında sanılandan çok daha kolaydır. Birkaç püf noktaya dikkat ederek evde, restoran lezzetlerini aratmayacak lahmacunlar hazırlamak mümkündür. Bunun için ise öncelikle malzemelerin ve ölçülerin doğru olması gerekir.</p>

<p>Damak çatlatan evde lahmacun tarifi için gereken malzemeler şu şekildedir:</p> <p>·         2 tane kırmızı biber, 3 tane yeşil biber, 2 tane orta boy soğan, 1 demet maydanoz, 2 tane domates, 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 yemek kaşığı biber salçası, 1 çay kaşığı toz kırmızı biber, yarım çay kaşığı pul biber, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay bardağı sıvıyağ, çeyrek bardak su, 500 gram yağlı dana kıyma.</p>

<p>·         2 su bardağı su, 5 su bardağı un, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı toz şeker (hamuru için).</p> <p></p>

<h2>EVDE LAHMACUN NASIL YAPILIR?</h2> <p>Yukarıda paylaştığımız malzemeleri kullanarak 10 tane lahmacun hazırlayabilirsiniz. Lahmacun yapımında sırası ile izlemeniz gereken adımlar ise şu şekildedir:</p> <p>·         Kırmızı ve yeşil biberleri, domatesleri ve soğanları mutfak robotuna alın.</p> <p>·         Malzemeleri hafif taneli kalana kadar mutfak robotundan çekin. Maydanozları da robota ekleyin ve 10 saniye kadar daha çekme işlemini sürdürün.</p> <p>·         Salçaları, yağı ve suyu da robota ekleyin ve karışımı bir kez daha robottan geçirin.</p> <p>·         Karışımı bir kaba boşaltın ve üzerine kıymayı da ekleyerek iyice yoğurun (cıvık kalacak).</p> <p>·         Malzemeleri yoğurduktan sonra arzu edilen kıvam tutturulamadıysa biraz daha su ekleyin ve tekrar yoğurun.</p> <p>·         Harcınızın üzerini kapatın ve dinlenmeye bırakın.</p> <p>·         Harcınız dinlenirken hamurun yapımına geçin. Bunun için bir kaba suyu, tuzu ve şekeri ilave edin. Sonrasında da azar azar un eklemeye başlayın.</p>

<h2>LAHMACUNUN KALORİSİ VE BESİN DEĞERLERİ</h2> <p>Yukarıda açıklamış olduğumuz tarif ile hazırlayacağınız lahmacunların bir tanesi 390 kcal’dir. Bir lahmacunun besin değerleri ise; 17 gram protein, 15 gram yağ ve 44 gram karbonhidrat şeklindedir.</p> <p><strong>Fotoğrafar:  Pixabay &amp; Pexels</strong></p>