Hayatın İçinden

Bayat ekmekleri değerlendirmenin en lezzetli yolu! Tavuklu papara nasıl yapılır?

Hem pratik hem ekonomik hem de lezzetli tavuklu papara tarifimiz ile bayat ekmekleriniz ziyan olmaktan kurtulacak. İşte damak çatlatan tavuklu papara tarifimize dair ayrıntılar…

Abone Ol

<p>Az kişili ailelerin fazla fazla aldıkları ekmekler kısa süre içerisinde yenilemeyecek duruma gelir. Küflenmeyen bayat ekmeklerin lezzetli tariflere konu olabileceklerini belirten yemek uzmanları, özellikle tavuklu paparaya dikkat çekti. Türk mutfağının en sevilen lezzetleri arasında yer alan tavuklu paparanın hem ekonomik hem de pratik olduğunu ifade eden şefler, bu lezzetin püf noktalarını paylaştı. Peki, tavuklu papara nasıl yapılır? Tavuklu paparanın olmazsa olmazları nelerdir? İşte ayrıntılar…</p>

<h2>TAVUKLU PAPARA İÇİN GEREKEN MALZEMELER</h2> <p>Bayat ekmekleri değerlendirmenin en lezzetli yolu olan tavuklu papara için gereken malzemeler şu şekilde sıralanabilir:</p>

<ul> <li>5 dilim bayat ekmek, 2 tane tavuk but, 1 kase sarımsaklı yoğurt, 4 yemek kaşığı zeytinyağı, 2 yemek kaşığı tereyağı, yarım soğan, 1 yemek kaşığı biber salçası, yarım yemek kaşığı domates salçası, yarım çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı tuz, yarım çay bardağı sıcak su.</li> <li>3 dal maydanoz (üzeri için).</li> </ul>

<h2>TAVUKLU PAPARA NASIL YAPILIR?</h2> <p>Tavuklu papara yapımı için izlenmesi gereken adımlar sırası ile şu şekilde:</p> <ul> <li>Tavuk butların üzerine su ekleyin ve haşlamaya bırakın.</li> <li>Haşlanan tavuk butları iyice didin.</li> </ul>

<ul> <li>Bir tavaya yağı ekleyin ve üzerin tavuk etlerini ilave edin. Tavuk etleri renk alana kadar kavurma işlemine devam edin.</li> <li>Pişen tavukların üzerine tuzu ve karabiberi ekleyin.</li> <li>Pişen tavukları bir kenara alın ve sıcak tavanın içine tereyağını ilave edin.</li> </ul>

<ul> <li>İnce ince doğradığınız soğanları tereyağının üzerine ilave edin. Kavrulan soğanların üzerine salçaları da ekleyin ve salçaların kokuları çıkana kadar kavurma işlemine devam edin.</li> <li>Salçalı karışıma su ekleyin ve su kaynayınca ocağın altını kapatın.</li> <li>Dilimlediğiniz bayat ekmeklerinizi servis tabağına alın ve üzerlerine tavukları yerleştirin.</li> <li>Hazırladığınız sarımsaklı yoğurdu ve salçalı- soğanlı sosu tavukların üzerine dökün. Afiyet olsun!</li> </ul>