'Akşama ne pişirsem?' diyenler buraya! Fırında patlıcan kebabını bir de böyle deneyin
Türk mutfağının eşsiz lezzetlerinden olan patlıcan kebabını, bir de bizim tam ölçülü tarifimiz ile deneyin.
Abone Ol
<p>Patlıcan kebabı kimileri tarafından kuşbaşı et ile kimileri tarafından ise kıyma ile yapılır. Bu tamamen kişinin zevkine bağlıymış gibi gözükse de asıl patlıcan kebabı kıyma ile yapılır. Bizler de bu içeriğimizde siz değerli okurlarımızın sofralarını şenlendirecek orijinal patlıcan kebabı tarifine yer verdik. Şimdiden afiyet olsun!</p>
<h2>FIRINDA PATLICAN KEBABI İÇİN GEREKEN MALZEMELER</h2>
<p>Fırında patlıcan kebabı hem davet sofralarına hem de aile yemeklerine yakışan güçlü bir ana yemektir. Aşağıda malzemelerini paylaşacağımız fırında patlıcan tarifi ile 4 kişilik mükemmel bir sofra hazırlayabilirsiniz.</p>
<p>Fırında patlıcan kebabı için gereken malzemeler şu şekildedir:</p>
<p>· 500 gram kıyma, yarım demet maydanoz, 2 tane orta boy soğan, 2 diş sarımsak, 1 su bardağı bayat ekmek, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı pul biber, 3 tane patlıcan, 1 çay kaşığı kimyon, 3 tane kiraz domates.</p>
<p>· 1 su bardağı sıcak su, 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 çay kaşığı tuz, 1 tane domates, 1 çay kaşığı karabiber, 1 diş sarımsak, 2 tane yeşil biber (üzeri için).</p>
<h2>FIRINDA PATLICAN KEBABI NASIL YAPILIR?</h2>
<p>Fırında patlıcan kebabının hazırlık aşaması 30 dakika, pişirme aşaması ise yaklaşık olarak 50 dakika sürmektedir.</p>
<p>Fırında patlıcan kebabının yapımında izlenmesi gereken adımlar sırası ile şu şekildedir:</p>
<p>· Kıymayı, rendelenmiş kuru soğanları , yarım demet ince kıyılmış maydanozu, ezilmiş sarımsakları, bayat ekmek kırıntıları ve baharatları bir kaba alın.</p>
<p>· Kaptaki kıymalı harcı iyice yoğurun.</p>
<p>· Kıvam alan harçtan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarlayın.</p>
<p>· Patlıcanları iki parmak kalınlığında doğrayın.</p>
<p>· Tepsiye bir patlıcan halkası bir köfte gelecek şekilde tüm malzemeleri dizin.</p>
<p>· Fırın kabına yerleştirdiğiniz köfte ve patlıcanların ardından sosun yapımına geçin.</p>
<p>· Tüm sos malzemelerini bir kapta karıştırın.</p>
<p>· Hazırlamış olduğunuz sosu ve 1 çay bardağı suyu tepsinin üzerinde gezdirin.</p>
<p>· Tepsiyi, önceden ısıtılmış 200 derecelik fırına atın. </p>
<p>· Yemeğinizi yaklaşık olarak 50 dakika kadar kontrollü olarak pişirin. Afiyet olsun!</p>
Gelişmelerden haberdar olmak istiyor musunuz?
Google News’te Milli Gazete sitemize
abone olun.