Fırında patates mücver tarifi kolay yapılan yemekler arasında bulunur. Sağlıklı beslenmek isteyen kişiler için en iyi alternatiflerden birisi fırında patates mücver yapmaktır. Kızartma seçenekleri çoğunlukla yağlı olduğu için sağlıklı beslenmeyi zor bir hale getirebilir. Bu sebep ile de fırında patates mücver yapmak hem sağlıklı hem de pratiktir.
FIRINDA PATATES MÜCVER TARİFİ MALZEMELERİ
Fırında patates mücver tarifi için malzemeler kişi sayısına, hassasiyete ve tercihe göre değişebilir. 5 kişilik fırında patates mücver için gerekenler şunlardır:
- 5 adet patates
- 1 adet soğan
- 2 adet yumurta
- 120 ml sıvı yağ
- 200 ml un
- İstenilen kadar maydanoz
- İstenilen kadar dereotu
- İstenilen kadar karabiber
- İstenilen kadar pul biber
- Yarım yemek kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu

FIRINDA PATATES MÜCVER TARİFİ NASIL YAPILIR?
Fırında patates, mücver hazırlamak son derece basit bir tarife sahiptir. Fırında patates mücveri hazırlarken hem soğanların da uğranması hem de diğer bütün malzemelerin ince ince kesilmesi gerekir. Patateslerin kabuklarının soyulması bu aşamada önem taşır. Kabuklar soyulduktan sonra rendelenir ve yağı alınır.
Ardından karışımın içerisinde bütün malzemeler eklenir ve fırın tepsisinin içerisine yerleştirilir. Fırın tepsisinde yağ kullanmak istemeyenler, pişirme kağıdı tercih etmelidir. 180 derecede ortalama 45 dakika yemeği pişirmek yeterli olacaktır.
FIRINDA PATATES MÜCVERİN PÜF NOKTALARI
Fırında patates mücver yaparken püf noktalara dikkat etmek gerekir. Yemek hazırlarken püf noktalara dikkat edildiği takdirde hem baharat oranı doğru olur hem de lezzetli bir yemek ortaya çıkarılır. Fırında patates mücver yapan kişilerin dikkat etmesi gereken püf noktalar şunlardır:
- Patatesleri rendeledikten sonra fazla suyunun alınması son derece önemlidir. Patatesler sulu kaldığı takdirde hem pişmesi hem de istenen tada ulaşmak zor olacaktır.
- Patateslerin suyunu çekmesi için hem bekletilmesi hem de temiz bir bez ya da havlu kağıt kullanılarak sıkılması gerekir.
- Bu yemeğin içerisinde fazla miktarda baharat eklemek, patatesin tadının önüne geçecektir. Bu sebeple de yemeği hazırlarken baharat dengesi sağlanmaya dikkat edilmelidir.
- Patates mücver fırında piştiği için yağ oranı düşüktür ancak fırında pişirirken fırın tepsisine ya da kabına yağ sürmemek için yağlı kağıt kullanılması önerilir.
- Pişirme süresi ve derecesi fırına özelliklerine göre değişiklik gösterir. Dolayısıyla herkesin pişirme süresi ve fırın derecesi aynı olmayabilir. Bu son derece normal bir durumdur. Herkes kendi fırın özelliklerine göre hareket edebilir.

FIRINDA PATATES MÜCVERİN YANINA NE GİDER?
Fırında patates, mücver hazırlamak isteyen kişilere önerilen birbirinden farklı lezzetler vardır. Bu lezzetlerden birisi yoğurttur. Salatalık ya da semiz otu eklenerek yapılan yoğurt salatası eşsiz ve ferah bir lezzet sunacak ve tamamlayıcı sos olarak kullanılabilecektir.
Bunun yanı sıra daha sağlıklı beslenmek isteyen kişiler, fırında patates mücveri in yanına avokado salatası hazırlayabilir. Avokado salatasının içerisine domates, soğan, limon suyu, taze yeşillikler eklenerek daha ferah ve sağlıklı bir öğün hazırlanması mümkün. Geleneksel bir meze tercih etmek isteyenler ise fırında patates mücverin yanına humus hazırlayabilir.
FIRINDA PATATES MÜCVER KAÇ KALORİ?
Fırında patates mücver ortalama 250 kaloridir. Kullanılan patates ve diğer malzemelerin oranına bağlı olarak bu kalorinin azalması ya da artması mümkündür. Çoğunlukla bir porsiyon fırında patates mücveri in kalorisi 150 ila 200 kalori arasında olur.




