Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve eski Adalet Bakanı Şevket Kazan, faizci kapitalist sistemin yıllardır Türkiye‘yi borca ve faize esir ettiğini söyleyerek, "Faiz, bin türlü belanın kaynağıdır.

Çünkü haramdır. Haram lokmadan da hayır gelmez. Faizsiz ekonomi olur mu? Bal gibi olur. Yalnız ülke idaresi, sahibini bekliyor. Bu halkı sömüren faizci kapitalist sistem Milli Görüş iktidarıyla birlikte yerini Adil bir Düzene bırakacak, herkes özlediği refah ve özgürlüğe kavuşacak " diye konuştu. Kazan, partisinin Altındağ İlçe Teşkilatı tarafından İremce Düğün Sarayı‘nda düzenlenen ‘Milli Görüş İktidarı‘ konulu konferansta konuştu. Ankaralıların büyük ilgi gösterdiği konferansa, Ankara İl Başkanı Hüseyin Hacı Abdullahoğlu,  Altındağ İlçe Başkanı Adem Coşkunsu, Ankara il yönetimi ile diğer ilçe teşkilat yöneticileri ve Milli Görüşçüler katıldı.  Konferansta ülkede bugün yaşanan huzursuzlukların kaynağının Lozan Anlaşmasına kadar dayandığının altını çizen Kazan, orada atılan imzalarla bu ülkenin birleştirici unsuru ve mayası olan İslam‘ın bu topraklardan sökülüp, atılmak istendiğine işaret etti.  Kazan, "Lozan‘ın hedefi, bu milleti İslam‘dan uzaklaştırmaktı. Maalesef, bunu o zaman kısmen başardılar da. 1928‘den 1949‘a ülkemizde Kuran eğitimi veren bütün kurumların kapısına kilit vuruldu. Artık köylerde, cenaze yıkayacak hoca bulamayan halkın baskıları sonucu, CHP kuran kurslarını yeniden açmak zorunda kaldı" diye konuştu. Milli Görüş‘ün siyaset sahnesine çıkışıyla milletin aslına, özünü ve kendisine dönmeye başladığını vurgulayan Şevket Kazan, 41 yıl içerisinde 3 defa hükümet olan Milli Görüş‘ün birçok hayırlı hizmete imza attığına dikkat çekti.

Ustalık dönemi...

Af Kanunu, Kıbrıs Barış harekatı, ağır sanayi hamlesi, D-8, havuz sistemi, denk bütçe, İHL ve Kuran kurslarının açılması gibi birçok önemli hizmetlerin gerçekleştirildiğini kaydeden Şevket Kazan, "CHP ve Milliyetçi cephe hükümetler kurduğumuz dönem çıraklık, Refahyol dönemi ise kalfalık dönemi hizmetleriydi. Refahyol, adil düzenin kokusuydu. Şimdi sıra ustalık dönemine geldi. Allah‘ın izniyle kimsenin ummadığı bir anda gelip bu dönemi başlatacağız. Ve adil bir düzen ile birlikte bolluk ve bereket dönemi gelecek" şeklinde konuştu.  Milli Görüşçülerin bu bilinç ve heyecanla önümüzdeki seçim için çalışmaları gerektiğini söyleyen Kazan, "2011 Haziran‘ında yapılacak seçimde, sandığın başına giderken yüreğinde bu heyecanı duymayan, Milli Görüşçü olduğunu zannetmesin. Çünkü Ulubatlı Hasan‘ın bayrağı burçlara dikmesi ile seçimde sandığa giderken o heyecanı ve aşkı duymak aynı şeydir" dedi.

Muhabir: Haber Merkezi