Aile & Yaşam

Dünyanın en iyi 10 yemeği arasında Türkiye’den iki lezzet var

Gastronomi platformu TasteAtlas, “Dünyanın En İyi 100 Yemeği” listesini yayımladı.

Abone Ol

367 bin oy ve 11 bin 258 yemeğin değerlendirildiği listede Türkiye’den çökertme kebabı ve cağ kebabı 100 yemeklik listenin ilk 10 sırasında yer aldı.

İlk 10’a Türk Yemekleri

  • Çökertme kebabı (7) – Bodrum’un yöresel lezzeti, kızarmış patates, marine et, yoğurt ve domates sosuyla servis ediliyor.

  • Cağ kebabı (9) – Erzurum’un odun ateşinde pişen kuzu kebabı.

Dünyanın İlk 10 Yemeği:

  1. Lechona – Kolombiya

  2. Pizza Napoletana – İtalya

  3. Picanha – Brezilya

  4. Rechta – Cezayir

  5. Phanaeng Curry – Tayland

  6. Asado – Arjantin / Uruguay

  7. Çökertme kebabı – Türkiye

  8. Rawon – Endonezya

  9. Cağ kebabı – Türkiye

  10. Tibs – Etiyopya

Toplamda 7 Türk yemeği, 100 yemeklik listede kendine yer buldu. Bunlar arasında İskender kebap, kuzu şiş, Adana kebap, hünkar beğendi ve ıslama köfte de yer alıyor.

TasteAtlas’ın listesi, Türk mutfağının sadece kebap ve sokak lezzetleriyle sınırlı olmadığını; bölgesel tariflerin de dünya mutfağında güçlü bir yeri olduğunu ortaya koyuyor.