Kaplumbağa kurabiye, şekli ve tadı ile özellikle çocukları cezbeden bir tatlı türüdür. Doğum günü kutlamalarında, çay sohbetlerinde ve diğer davetlerde servis edilmeye müsait bir görünüm ve lezzet olan bu kurabiye, ayrıca son derece ekonomiktir de.
Kaplumbağa kurabiye tarifi gerek lezzeti gerek eşsiz görüntüsü gerek ise de ekonomik malzeme listesi ile birçok kişinin favori kurabiye tarifi olmaya adaydır. Peki, kaplumbağa kurabiye tarifi nasıl yapılır? İşte konuya dair ayrıntılar…
KAPLUMBAĞA KURABİYE TARİFİ İÇİN GEREKEN MALZEMELER
Aşağıdaki malzemeleri kullanarak hazırlık aşaması 1 saat, pişirme aşaması 20 dakika kadar süren 12- 14 kişilik kaplumbağa kurabiye hazırlayabilirsiniz.
Kaplumbağa kurabiye tarifi için gereken malzemeler şu şekilde sıralanabilir:
- Yarım çay bardağı sıvı yağ, 125 gram tereyağı, 1 tane yumurta, 1 çay bardağı pudra şekeri, yarım çay bardağı nişasta, yarım paket kabartma tozu, 1 paket vanilya, 1 yemek kaşığı kakao, un, damla çikolata.
KAPLUMBAĞA KURABİYE TARİFİ NASIL YAPILIR?
Kaplumbağa kurabiye tarifinin yapım aşamaları sırası ile şu şekildedir:
- Kabartma tozu, un ve kakao hariç tüm malzemeler yoğurma kabına alınıp iyice karıştırılır.
- İlk karıştırma aşamasının ardından un ile birlikte kabartma tozu da kaba eklenir ve hamur iyice yoğurulur.
- Çok yumuşak kıvamda olması gereken hamur hazırlandıktan sona ikiye bölünür ve bir yarıya un, diğer yarıya da kakao eklenerek bir kez daha yoğurma işlemi gerçekleştirilir.
- Sade hamurdan yarım misketten küçük parçalar kopartılarak yuvarlanır ve 4 adet yuvarlak yan yana getirilerek kaplumbağanın kafası oluşturulur.
- Kakaolu hamura şekil verilir ve kafa kısmına yerleştirilir.
- Damla çikolatalar göz kısmına yerleştirilir.
- Hazırlanan kurabiyeler önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık olarak 20 dakika kadar pişirilir.
- Kurabiyeler soğuduktan sonra servis edilir. Afiyet olsun!