Altın fiyatlarında dalgalı seyir sürüyor. Gram altın 441 liraya kadar geriledi. Çeyrek altın ise 729 liradan işlem görüyor. Piyasalarda yaşanan bu gelişmelerle beraber ABD Hazine Bakanlığına eski FED Başkanı Janet Yellen'in getirilmesine nasıl tepki vereceği ise ilerleyen saatlerde belli olacak. Altında yaşanan sıkışmayla ilgili konuşan Teknik analiz uzmanı Tunç Şatıroğlu ilerleyen dönemde yaşanacak olan olası yükselişle ilgili konuştu.

ALTINDA BEKLENEN YÜKSELİŞ GELİYOR

Altın fiyatları daralan trend çizgisinde sıkışmaya devam ederken, yatırımcılar altın fiyatlarındaki çıkış hamlesinin gelmesini bekliyor. Altın fiyatlarıyla iligli twitter hesabından bir analiz paylaşan Tunç Şatıroğlu altındaki sıkışmanın bu hafta bitmesini beklediğini söyledi. Şatıroğlu, "Altın fiyatı üçgen içinde sıkışmaya devam ediyor. Bu hafta sonuna kadar sıkışmaya devam edebilecek yeri var. Ancak sonrasında bir kırılma gelmesini ve tekrar yükselişe geçmesini beklerim." İfadelerini kullandı.


GÜMÜŞÜN YÜKSELİŞİ DAHA GÜÇLÜ OLACAK


Gümüş fiyatları da altınla birlikte dalgalanmadan nasibini aldı. 6 lira 10 kuruş bandına kadar çıkan gümüş fiyatları 26 Ocak salı gününde 6 lira 3 kuruş seviyesine kadar ilerledi. Gümüşün ons fiyatı ise 25 dolar bandında işlem görüyor. Teknik analiz uzmanı Tunç Şatıroğlu, "Gümüşteki hareketler altına göre daha fazla oluyor ancak yön için altın takip edilmeli. Altın yükselişe geçince gümüşün daha güçlü yükselmesini bekliyorum." İddiasında bulundu.


Editörün notu: Haber içerisinde geçen iddia ve tahminler haber değeriyle verilmiştir. Yatırım tavsiyesi değildir.