Ramazan Bayramı’nın kilo artışına neden olabileceğini belirten uzmanlar özellikle tatlı ve et tüketimine vurgu yaparak, uzun bir süre uğraşılıp verilen kiloların 3-4 günde geri alınabileceğini belirtiyor

40 gramlık bir dilim baklavayı tüketmenin faturası 240 kalori. Onu yakabilmek için  10 dakika koşmak gerekiyor.

 Bayramda ani şeker yükselmelerine karşı, baklava gibi tatlılardan yedikten sonra tarçınlı süt için.

 Şeker hastaları burada dikkatli olmalı çünkü kan şekeri çok fazla yükseliyor.

Uzmanlar bayramda baklava ve benzeri şerbetli tatlılar yerine sütlü tatlıların tercih edilmesi doğru bir tercih olacaktır uyarısında bulunuyor.

Baklava ve benzeri tatlılar tüketilecekse ufak bir parça yendikten sonra tarçınlı süt içilerek kan şekerlerini dengelemeleri işlerini kolaylaştıracaktır.

Tansiyon hastaları ise tuza dikkat etmeli ve sakatat türevlerini tüketmemeli. Reflü ve gastrit gibi mide hastalıkları olanlar kızartmalar, yağlı besinler ve şekerli gıdalar tükettiğinde hastalıklarını tetikleneceği bu besinlerden sakınmalıdırlar.

Daha kuru gıdalar tüketmeli ve su ile yemeği ayırmaları, beraber tüketmemeleri gerekir. Yemekten yarım saat önce içilen su hem mide rahatsızlıklarına sebebiyet vermez hem de kilo vermede yardımcı olacaktır.

Bayram sabahı kahvaltı soframızda mutlaka yumurta olmalı. Yanında peyniri, tam buğday ekmeği ve sevenler için zeytin...

AKŞAM YEMEĞİ EN GEÇ 7'DE

Ramazan'da iftar saati çok geç oluyor ve öğün protein ağırlıklı oluyor. Bayramda akşam yemeğini hemen 6-7'ye planlamak ve zeytinyağlı sebze yemekleri ile yapmak doğru olacaktır. Yanında yoğurt ile protein alınabilir.

Et, tavuk, balıktan protein alınan öğünü de öğlene kaydırmak gerekiyor. İftardan sonra ara öğünler olabiliyor, tabii geç saatlere kalıyor. Meyve, süt, badem ya da galetadan oluşan ara öğünü yatmadan 2-3 saat önce sonlandırmak lazım.