Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Osmanlı sonrası Afrika‘nın rekabet ve sömürgeciliğin mücadele alanı haline geldiğini belirterek, "Emperyal güçler, hürriyet sevdalısı insanların ve zengin tabii kaynakların membaı olan bu kıtaya musallat olmuştur" ifadesini kullandı.

Diyanet İşleri Başkanlığı‘nın ev sahipliğinde yapılan "II. Afrika Kıtası Müslüman Ülke ve Toplulukları Dini Liderler Zirvesi"nde konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Esad rejimine dönük mesajlar verdi. Erdoğan, "Tanklarla, toplarla iktidar bir yere kadar. Gün gelecek sen de gideceksin" dedi.

Başbakan Erdoğan, "Suriye‘de, haklarını isteyen, daha insanca bir yaşam talep edenlere karşı, tankların, topların, silahların ateşlenmesini asla ve asla insani görmüyoruz. Aynı kıbleye dönen, Allah‘a ve Onun peygamberine inanan insanların, bu şekilde öldürülmesini kabul etmemiz mümkün değil. Eğer sen bir lider olarak kendine inanıyorsan, kendine güveniyorsan, sandıkları açarsın herkes sandıklara yürür. O sandıklar seni iktidara getiriyorsa iktidar olursun. Ondan sonra orada o ülkeyi yönetirsin. Ama tanklarla, toplarla iktidar bir yere kadar. Gün gelecek sen de gideceksin. Çünkü o koltuklar baki değil. O koltuklar geçicidir. Biz bunu çok söyledik" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bugün tüm dünyada ortaya çıkan, Müslümanlara yönelik olumsuz algı, altını çizerek ifade ediyorum, İslam‘ın değil, İslam‘ı yanlış yorumlayan ve yaşamayan kişilerin oluşturduğu bir algıdır" diye konuştu.

Muhabir: Haber Merkezi