Amerika‘nın Sesi, Avrupa Adalet Divanı‘nın 19 Şubat 2009 tarihinde iş için Avrupa‘ya gidecek Türklerden vize istenemeyeceğine karar verdiğini hatırlatarak, ancak 27 AB üyesini bağlayan Avrupa Adalet Divanı‘nın görüşüne rağmen iki yıl süresince uygulamada değişiklik olmadığına dikkat çekti.
Amerika‘nın Sesi, Avrupa Adalet Divanı‘nın 19 Şubat 2009 tarihinde iş için Avrupa‘ya gidecek Türklerden vize istenemeyeceğine karar verdiğini hatırlatarak, ancak 27 AB üyesini bağlayan Avrupa Adalet Divanı‘nın görüşüne rağmen iki yıl süresince uygulamada değişiklik olmadığını vurguladı.
Amerika‘nın Sesi, Avrupa Adalet Divanı‘nın 19 Şubat 2009 tarihinde iş için Avrupa‘ya gidecek Türklerden vize istenemeyeceğine karar verdiğini hatırlatarak, ancak 27 AB üyesini bağlayan Avrupa Adalet Divanı‘nın görüşüne rağmen iki yıl süresince uygulamada değişiklik olmadığını ve vize konusunun Türkiye ile AB ülkeleri arasında, en önemli konularından biri haline geldiğini vurguladı.
Haberde, Şubat ayında da Almanya‘nın Münih İdari Mahkemesi‘nin, Türklerin turist vizesinden de muaf olduğuna ve hem hizmet alımı hem de hizmet verimi için vizesiz Almanya‘ya girebileceğine ve üç aya kadar Almanya‘da kalabileceğine karar verdiği belirtildi. Ayrıca, Federal Alman Meclisi Bilim Kurulu‘nun, Türklere yönelik vize uygulamasının Avrupa hukukuna aykırı olduğunu bildirdiğine dikkat çekilerek, raporda, sadece hizmet amaçlı değil, turist olarak Almanya‘ya gelecek Türklerden de vize istenemeyeceğini dile getirdiği ifade edildi.





