Ekonomi

520 milyon TL’lik dev katkı: Ordu’da kivi sezonu açıldı!

Fındıktan sonra Ordu’nun en önemli tarım gelir kaynaklarından biri haline gelen Ordu kivisinde hasat dönemi resmen başladı. 2019 yılında coğrafi işaret alarak marka değerini tescilleyen Ordu Kivisi, bu yıl il ekonomisine yaklaşık 520 milyon TL katkı sağlamayı hedefliyor.

Abone Ol

Gülyalı ilçesindeki Turnasuyu Mahallesi'nde, kivi üreticisi İbrahim Yeşilyurt’a ait bahçede gerçekleştirilen hasat törenine Ordu Valisi Muammer Erol da katıldı.

Vali Erol, Ordu Kivisi’nin kalite standartlarının korunması gerektiğine vurgu yaparak, üreticilere önemli uyarılarda bulundu.

“Ordu Kivisi’nin marka değerini korumak adına, kivilerin olgunlaşmasını bekleyin ve erken hasattan kaçının” diyen Erol, ürünün pazar değerinin korunması için bu adımın kritik olduğunu belirtti.

- “BU YIL 6 BİN TON ÜZERİ REKOLTE BEKLENİYOR!”

Ordu’da son yıllarda kivi üretiminin artırılmasına yönelik birçok proje hayata geçirildi.

İl Tarım ve Orman Müdürü Bayram Ay, yapılan yatırımlar sayesinde kivi üretim alanının 4 bin dekara ulaştığını ve bu yıl 6.500 ton civarında bir rekolte beklediklerini söyledi.

Ay, kivi üretiminin ekonomiye büyük katkı sağladığını ve 2025'te elde edilecek rekoltenin il ekonomisine yaklaşık 520 milyon TL’lik bir katkı sağlayacağını ifade etti.

2025 yılı itibarıyla kivi üretiminin daha da artması ve verimliliğin yükselmesi öngörülüyor.

- “8 DÖNÜMDEN 25 TON KİVİ ÜRETİMİ YAPILDI!”

Kivi üreticisi İbrahim Yeşilyurt, 8 dönüm alanda yılda 20-25 ton kivi üretimi gerçekleştirdiğini kaydetti.

Ordu’nun kivi üretiminin, bölgedeki tarım ekonomisini güçlendirdiğini ve kendisine büyük katkı sağladığını belirten Yeşilyurt, üretimin her yıl arttığını vurguladı.

Hasat törenine katılan Ordu Valisi Muammer Erol ve protokol üyeleri, birlikte kivi topladı.