Gündem

28 ölü, 212 yaralı

28 ölü, 212 yaralı

Abone Ol

Madagaskar‘ın başkenti Antananarivo‘da önceki gün polisin hükümet karşıtı gösteri yapanlara açtığı ateşte ölenlerin sayısının 28‘e yükseldiği, 212 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Emniyet yetkilisi Lala Rakotonirina, üç büyük hastaneden alınan bilgiye göre, Devlet Başkanlığı Sarayı önünde hükümet karşıtı gösteri yapanlara açılan ateşte 28 kişinin öldüğünü, 212 kişinin yaralandığını söyledi. Rakotonirina, diğer hastanelere götürülmüş başka kurbanlar da olabileceğini kaydetti. Yerel basında çıkan haberlerde, olayda yerel bir kanala çalışan muhabir Ando Ratovonirina‘nın da yaşamını yitirdiği belirtildi.

Gösterinin, muhalefet lideri ve Antananarivo Belediye Başkanı olan 34 yaşındaki Andry Rajoelina‘nın düzenli olarak yandaşlarına seslendiği ana meydanda başladığı, binlerce göstericinin daha sonra Devlet Başkanlığı Sarayı önünde toplandığı kaydedildi. Devlet Başkanı Marc Ravalomanana, devlet televizyonunda yaptığı açıklamada, olaydan muhalefet lideri Rajoelina‘yı sorumlu tuttu.