Ülkemizin geldiği nokta herkesin yüzünden okunuyor. Bu yüzden “100 Günlük Eylem Planı” hazırlandı. Plan incelendiğinde birçok sorunun 100 gün sonra birbirimizin yüzüne bakacak şekilde ele alınarak ivedilikle gerçekleştirilmesi hedeflenmelidir. 100 günlük eylem planında ulaşımdan enerjiye, ekonomiden sanayiye, dış ticaretten şehirciliğe, dış politikadan savunmaya, eğitimden sağlığa, tarımdan teknolojiye, turizmden gençlik ve spora birçok başlıkta gerçekleştirilecek hedefler yer alıyor.” 400 proje 46 milyar lirayla hayata geçirilecek” planla ülkenin yüzüne kan gelmesini diliyoruz.
“Emekli aylıkları en az 1000 TL’ye tamamlanacak” olmasıyla emeklilerimizin yüzüne kan gelecek. “Nitelikli işgücü yetiştirilmesi için eğitim programına dâhil olan kişi sayısının 375 bine yükseltilmesi” ile gençlerin yüzü gülecek. “İstihdamın artırılması için işverenlere 5,25 milyar liralık teşvik ödemesi yapılarak” üreticinin yüzünün ak olması sağlanacak. “Kentsel dönüşüm kapsamında 16 bin adetlik paketin temeli atılacak, 18 bin 750 konut için dönüşüm projesi başlayacak” ve böylelikle müteahhitlerin yüzü suyu hürmetine piyasa canlanacak. “20 ilde kamu kurumlarına tahsisli atıl durumdaki hazine taşınmazı ekonomiye kazandırılarak” milletin yüzünün ağartacak işler yapılacak. “Emlak Bankası’nın tekrar faaliyete geçirilmesine yönelik teknik ve idari altyapı tamamlanarak” parasını betona gömenler yüzünü buruşturmaktan kurtarılacak.
Yüzünü gören cennetlik olan girişimcileri desteklemek için “Kalkınma Bankası yeniden yapılandırılacak, faizsiz finans altyapısı güçlendirilecek, KOBİ’lere 1 milyar 225 milyon TL, kırsal kalkınmaya 710 milyon destek” sağlanacak.“İmar rejimi değiştirilecek” ve “planlı sanayi yatırımı alanları oluşturularak” sanayicinin yüzünde güller açacak. “Öğrenci yurtları için 75 bin ilave yatak sağlanacak ve 9 yeni stat yapımı için ihale işlemlerine başlanarak” gençlik ve sporla da yüz göz olunacak. “30 kütüphane, Millet Kıraathanesi’ne dönüştürülerek” yüzü yumuşak bir yönetim anlayışı desteklenecek.
Bu milletin yüzünün yere gelmemesi için gereken adımlar kapsamında; “Yüksek Teknoloji Destek Programı, Türkiye Uzay Ajansı, 11 araştırma üniversitesi ve 5 aday araştırma üniversitesi oluşturulacak. Kısacası 10. Kalkınma Planı’nda yer alan ve geçmiş dört yılda yapılamayan işler, 100 günde gerçekleştirilerek daha hızlı, şeffaf ve performans odaklı hizmet sağlanacak. Ümidimiz var ama cumhur çok yüz verdi, inşallah başkan astar istemez. 100 gün sonra yüz yüze olacak yüzümüz olmalı!