milli gazete

YayınlarVideoFotoğraf


  1. ARSIV
  2. VIDEO
  3. Sarı Sayfalar

  • ANASAYFA
  • YAZARLAR
  • GÜNDEM
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • HABER
  • SPOR
  • AİLE HAYAT
  • KÜLTÜR

29 MAY 2012 SAL
  • HABER INDEKSI
  • ANKET
  • BENİM SAYFAM

GERİ İLERİ
  • TTNET SÜRELİ İNTERNET PAKETLERİ
  • KAĞITHANE'DE YİNE KAĞIT ÜRETİLECEK
  • ŞEHİR HATLARI, YAZ TARİFESİNE GEÇİYOR
  • "YORGUNLUK", DEVECİ ARMUDUNDA REKOLTEYİ DÜŞÜRECEK
  • GÜÇLÜ HAFIZA İÇİN ELMA SUYU
  • SEZARYEN ORANLARINDA DÜNYADA İLK ÜÇTEYİZ

Yahudilere düşmanlığın sebebi ve çözümü

24 OCAK 2012
SAL 04:55

[-] Normal [+]
  • Ekonomi
  • Tavsiye Et
  • Yazdır
  • Yorum Yaz

Seminer (tefsir) notlarının devamı... Bize göre; araştırılması gereken görüşle: -"İsrail oğulları" seçilmiş bir kavmi ifade eder. -"Ellezîne Hâdû" Tevrat'ı benimseyen din mensuplarını ifade eder. İsrail oğullarından olması şart değildir. -"Hud" Tevrat'ın müntesiplerini ifade eder. Bizdeki mü'mine tekabül eder. -"Yahudi" de kanserleşmiş hücre misali kötü Yahudileri ifade eder. Yani, burada gelen ifadeyle bütün İsrail oğullarını veya Tevrat ehlini değil, sadece kötü olanları içermekte. Bu inceliklere bakmadan bütün Yahudileri düşman görmek hatalıdır.

Burada "Ve işrak eden kimseler" denmektedir; "müşrik" değil "işrak eden kimseler" denmektedir. Nasıl "iman etmiş olanlar" ile "mü'minler" farklı ise, biri bir topluluğu diğeri ise örgütü ifade ediyorsa; "müşrikler" topluluğu, "işrak edenler" de onların teşkilatını, kurumunu ifade eder. Bir topluluğun kötü olması o topluluktaki fertlerin hepsinin kötü olmasını gerektirmez. Bir topluluğun iyi olması o topluluktaki bütün fertlerin iyi olmasını gerektirmez. "Yahudiler" topluluk ismidir... Burada kastedilen bütün Yahudiler ve bütün müşrikler değildir. "Ve" harfi ile birbirine bağlandıklarına göre ikisi bir oldukları zaman iman etmiş olanlara adavette en baştadırlar. Yani tek başına müşriklerin, tek başına Yahudilerin adaveti olmayabilir.

Harfi tariflerle gelen ve birlikte iman etmiş olanlara en çok adavet besleyen kimlerdir? Komünist Yahudilerdir. Dünyayı fitneye veren, fesadı üreten, faizi meşrulaştıran Yahudilerdir. Burada kastedilen komünist Yahudilerdir, müşrik Yahudilerdir. Yahudilerden müşriklerle bir olan Masonlar gibi kimselerdir. Bütün İsrail oğullarını bunlardan saymak yanlıştır. Nitekim İsrail devleti kendisine "İsrail" adını koymuştur.

Bize göre bu durum geçicidir. İlerde İsrail yönetimi İslâm ordularını ülkesine davet edecek ve huzurlu bir İsrail topluluğu oluşacak, huzurlu İsrail illeri olacaktır. İç düzenleri tamamen kendilerine ait olacaktır. Tüm dünya ile irtibatı olan bir İsrail sermayesi oluşacak, bu sermaye faizsiz sermaye olacaktır. Burası ilmin merkezi olacaktır. Mekke dinin merkezi olacaktır. İstanbul ekonominin merkezi olacaktır. Siyasetin merkezi için henüz bir delil bulunmamaktadır. Siyasetin merkezi demek süper güç demektir. Hangi süper güç "Adil (Ekonomik) Düzen"i benimserse orası süper güç olacaktır. Hakemlik sistemini kabul etmiş olacaktır. Bugün ABD, AB, Rusya; Çin ve Hint aday olarak görülüyor. Güney Amerika ve Afrika da olabilir ama şimdilik onlarda bir hareket yoktur.
ABD'deki 200 ailelik sömürü merkezi Yahudiler ve onların yaygınlaşmış örgütü olan Masonlar faizli sömürü düzeninden tevbe ederlerse, gizliliklerine son verirlerse, Üçüncü Bin Yıla hizmetleri çok büyük olur. Ne var ki şimdilik onlarda böyle bir meyil görülmemektedir.
Adil Düzen Çalışanlarının kimseye düşmanlıkları yoktur, kinleri yoktur. Olanı olduğu gibi ifade etmekte, yanlışları göstermekteyiz. Amerika'da otel odalarında alınan 28 Şubat kararını Türkiye'deki otel odalarında uygulayarak milletimize ve "Adil Düzen"e yaptıklarını gördükten sonra, bizden nasıl dostluk bekleyebilirler ki?! Şu şekilde bekleyebilirler; sadece ve sadece "gerçek anlamda tevbe etmeleri" ile bizim gibi olurlar.

Batı beşyüz senedir hem Hıristiyanlara hem de Müslümanlara düşmanlık yapmaktadır. Tamamen İsrail oğullarından "Yahudi" olanların fitnesi ile bu düşmanlık devam etmektedir. Birinci ve İkinci Cihan Savaşlarının merkezlerinde Fransızlarla Almanlar yer alıyordu, asıl savaşlar bunlar arasında oluyordu. Ne vardı aralarında? Sermayenin tezgahı ve fitnesi. Sermaye ülkeler arasında düşmanlığı koyar, onu devamlı savaşmalarına sebep yapar. Türkiye'nin çevresinde Hatay, Halep, Musul, Nahcivan, Batum, Batı Trakya, Kıbrıs böyle sorunlu yerlere çevrilmiştir. Mustafa Kemal ve arkadaşları Yahudinin bu oyununu bildikleri için bütün bunlardan vazgeçerek ülkemize barışı getirdiler. Bugün yeryüzünü Batı medeniyeti sarmıştır. Bu medeniyet ateist medeniyettir. Bu medeniyet Hıristiyanlığı da mahvetmiştir.
Yukarıda saydığımız İsrail oğullarından olan Yahudiler işrak edenlerle bir olarak beşyüz senedir adavet edenler olarak artık son günlerini yaşıyorlar. Yeniden mü'minlerle Hıristiyanlar işbirliği yapacak ve yeryüzünü kaplayan zulüm son bulacaktır. Yani biz diğer dinlerle değil dinsizlerle savaşmaktayız. Böylece diğer dinleri de dinsizlikten kurtarmış olacağız. Nitekim Bediüzzaman risalelerinde, geçici de olsa biz Hıristiyanlarla bir olarak şirki ve küfrü yenmeliyiz diyor.

Geri izlemetrackback
  • staticsBu yazı Ekonomi bölümü’nde 24.01.2012 tarihinde yayınlandı
  • feedBu yazıya ait yorumları RSS ile takip etmek için tıklayınız
  • tags Etiketler: yahudi, düşman, çözüm,
Merhaba, yorum yazmak için oturum açınız

yorum yaz

Yorum yazmak için oturum açmanız gerekiyor.
Üye değilseniz, sadece bir dakikanızı ayırarak hemen üye olabilirsiniz.

Oturum açtıktan sonra bu sayfaya otomatik olarak yönlendirileceksiniz.

Yazar

Reşat Nuri Erol

araştırmacı yazar

  • Özgeçmişyazarı tanımak ister misiniz?
  • Arşivyazarın diğer tüm makaleleri
  • Mesajyazarla iletişim kurmak için
  1. Bu yazarı benim yazarlarıma ekle
  2. Tüm yazarlar
  • Yazarın

    diğer yazı dizileri en çok yorumlananlar en çok tıklananlar en çok tavsiye edilenler
    1. Ne olacak, "beklenen başbakan" ne yapacak?
    2. Neler oldu, Türkiye nasıl sanayileşti?
    3. Yeni Medeniyet Projesi; 100 dairelik apartman
    4. Tek "din/düzen" meselesine devam...
    5. Allah nurunu tamamlayacaktır
    6. Tek "din/düzen" meselesi ve "zalim düzen"
    7. Kur'an rehberliğinde yeniden yapılanmak
    8. Kapitalizm...
    9. III. bin yıl medeniyeti nasıl doğacak?
    10. III. Cihan Savaşı çıkar mı? - 2
    1. “İFTAR ÇADIRI” ya da hayırda çığır açmak... - 1
    2. Dinlenme, çevre ve çözüm
    3. Topraksız tarım - 1
    4. Topraksız tarım - 2
    5. Korkunç tehlike, çevre kirliliği (2)
    6. Davos'taki olay
    7. Büyük Oyun, Türkiye ve ABD
    8. İhaleler... Özelleştirmeler... Öneriler... - 2
    9. Siyonist sermaye ABD’de ne yapmak istiyor?
    10. Din, düzen, barış düzeni ve "dindar nesiller"...
    1. İstanbul Belediyesi faizli borç batağında
    2. Büyük Oyun, Türkiye ve ABD
    3. Kabine değişikliği; neden?!. (2)
    4. İşsizlik, İzmir ve IMF
    5. Adalet... Refah... Özgürlük...
    6. Kapitalizmin dini imanı para
    7. IMF’nin alternatifi nedir?
    8. IMF’ye alternatif sistemin detayları
    9. Sömürünün sebepleri
    10. Çare
    1. İstenen kriterde içerik bulunamadı !
  • Ekonomi

    1. Ülkelerin "kötü alışkanlıklar" raporu
    2. İngiliz sermayesi tavan yaptı
    3. Avro'nun sonuna doğru mu?
    4. Modalife'tan yaz kampanyası
    5. Yakıt tasarruf cihazımızla iddialıyız
    6. İran petrolden köşeyi döndü
    7. Benzinde fiyat tuzağına dikkat
    8. Kart müptelası olduk
    9. Eski elektronik eşyalar geri kazanılacak
    10. Kredi kartı sayısında patlama
  • Diğer

    1. Demir bariyerler ok gibi saplandı, yolcular ölümden döndü
    2. Destici: 'Dosya kapatılıyor mu' endişesi taşıyoruz
    3. Yağışlar Trakya'daki barajları doldurdu
    4. BM: Hule'deki çocukları Şebbihalar katletti
    5. Avustralya iki Suriyeli diplomatı sınır dışı ediyor
    6. İran'a yeni bir "siber" saldırı
    7. "Telefonlar ile tablet bilgisayarlar gözleri kurutuyor"
    8. Sokaklarından çöp ve kanalizasyon suyundan geçilemeyen şehir: Kerkük
    9. Anaç sığır ve buzağı desteklemeleri, bugün yatırılıyor
    10. İtalya'daki depremde ölü sayısı 6'ya yükseldi
  • Çok Okunanlar

    1. Fetih namazı
    2. Bu olacak Ayasofya!
    3. Ya Allah!
    4. Fethimiz mübarek olsun!
    5. Şok Detay
    6. Yeni bir düzen kurmanın vakti geldi
    7. Kadın garson zorunluluğu
    8. Fethin erleri hocasıyla buluştu
    9. Dalga askeri aşamadı
    10. Memura maaş farkı ve gecikme zammı
  • Çok Yorumlanan

    1. Yeterlilik derecesi en yüksek ürün kayısı
    2. Zile Kalesi restore ediliyor
    3. Hollande Afganistan'da 'farklı' şekilde kalacak!
    4. Savaşın acı dolu izleri bu müzede
    5. Tekkeler niye kapatıldı?
    6. Küresel ekonomide "Yunan" korkusu
    7. Fransa'yı topa tuttu
    8. Katılım Bankaları yüzde 20'yi hedefliyor
    9. Bol keseden laf var
    10. Avrupa'da resesyon Rusya'da siyasi krize dönüşür
Günün Haber İndeksi
Arşiv & Arama
shape
Gazete Aboneliği | Gündem | Ekonomi | Dünya | Haber | Kültür Sanat | Spor | Medya | Sayfa Başı
Kullanım Şartları | Seri İlan Kullanım Şartları | Seri İlan Hizmetin İade Şartları | Gizlilik İlkeleri | Kurumsal |Yazarlar | Multimedya | Arşiv | Reklam |Irtibat
Sponsor Bağlantılar : Kombi | Özgür Kocaeli Gazetesi

Firma Kayıt rss

Yardım ve Sık Sorulanlar FAQ

Copyright 2005 - 2008 Milli Gazete Basın Yayın A.Ş

prodestek