milli gazete

YayınlarVideoFotoğraf


  1. ARSIV
  2. VIDEO
  3. Sarı Sayfalar

  • ANASAYFA
  • YAZARLAR
  • GÜNDEM
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • HABER
  • SPOR
  • AİLE HAYAT
  • KÜLTÜR

29 MAY 2012 SAL
  • HABER INDEKSI
  • ANKET
  • BENİM SAYFAM

GERİ İLERİ
  • HATİB: "İSRAİL SAHTE MEZARLAR ARACILIĞIYLA TARİHİ ÇARPITIYOR"
  • PAKİSTAN'DAN FÜZE DENEMESİ
  • FİLİSTİN'DE MİLLİ MUTABAKAT HÜKÜMETİ GÖRÜŞMELERİ KAHİRE'DE BAŞLADI
  • FATİH SULTAN MEHMET'İN TÜRBESİNİ ZİYARETLE BAŞLADI
  • PKK IĞDIR'DA 10 KİŞİYİ KAÇIRDI
  • PAKİSTAN'DA ENERJİ KRİZİ ELEKTRİK AÇIĞI 7200 MEGAVATA ÇIKTI

Oynamadan lider oldu

17 ŞUBAT 2010
ÇAR 11:05

[-] Normal [+]
  • Spor
  • Tavsiye Et
  • Yazdır
  • Yorum Yaz

Turkcell Süper Ligi'nin 21. hafta maçları sonunda Fenerbahçe, Manisa deplasmanında 1 puanı son dakikada kurtarırken, Galatasaray Ankaraspor'u hükmen yenerek liderlik koltuğuna oturdu.

Galatasaray, Ankaraspor'un cezası nedeniyle maç yapmadan geçtiği haftada Fenerbahçe'nin Manisaspor'a takılması ile birlikte liderliği sarı lacivertlilerden devraldı. Türkiye Kupası'nın yarı finalinde de eşleşen iki takımın mücadelesinde Fenerbahçe karşılaşmada bulduğu pozisyonları cömertçe harcayarak son dakikada yeni transferinin golü ile hayat buldu. Fenerbahçe'nin haftası haftasına tutmuyor. Takım halinde iyi oynamıyorlar. Ancak her maç bir başka ismin yetenekleri ile ite kaka ligde ve kupada ilerliyorlar. Nitekim Manisaspor karşısında her zaman beğendiğimiz Alex ve Semih inanılmaz goller kaçırıyorlar. Bir bakıyoruz genç Özer inanılmaz pas hataları yapıyor. Kayseri'de uzaktan golleriyle izlediğimiz Mehmet Topuz'un bırakın gol atmayı, çektiği şutlar bile kaleyi tutmuyor. Kadro kalitesi olarak Galatasaray ve Fenerbahçe bu ligde başa oynar diyoruz fakat her iki takım da öyle puanlar kaybediyor ki insanın aklı hayali almıyor. Düşünün Manisaspor ligin ikinci yarısında gol bile atamamışken Fenerbahçe'ye iki gol birden atıyor. Sarı lacivertliler son saniye golü ile beraberliği kurtarıyor.

Christoph Daum'un ne yapmak istediğine bir türlü anlam veremiyoruz. Başkan Aziz Yıldırım'ın bir sözünü hatırlıyorum Zico'yu gönderdiği zaman "Ben disiplinli hocalarla çalışmayı severim" diyordu. Bence de haklıydı. Bir Ankaraspor maçı hatırlıyorum ki takımın penaltıcısı Alex varken penaltıyı Kezman dışarı atıyor. Fenerbahçe şampiyonluktan oluyor adeta. Aragones zamanında da Türkiye Kupası final maçında yedek kaleci Volkan Babacanla maça çıkılıyor genç kalecinin yediği hatalı goller kupa umudunu bitiriyordu. Şimdi ne değişti onu düşünüyorum. Bursasporla oynanan kupa maçında Lugano sakat, Mehmet Topuz cezalı, Cristian yok. Sen tutup Alex'i, Semih'i Emre'yi tur avantajını yitirdikten sonra oyuna sokuyorsun. Yine bir şans golü ile kupada yoluna devam ediyorsun. Manisa maçında da 80 dakika oyuncu değiştirmiyorsun. Son dakika şansı ile 1 puanı kurtarıyorsun. Ne diyelim, çekirge misali 1 sıçrar 2 sıçrar...

Anadolu takımlarının şu şartlarda şampiyon olmaları zor olduğu için görünen o ki her zaman olduğu gibi dört büyük takımdan biri şampiyon olacak. Gerek Fenerbahçe, gerek Galatasaray Avrupa Kupaları'nda böyle kötü futbol oynamaya devam ederlerse yine yalnızca Süper Lig'deki şampiyonlukla kendimizi avutup duracağız galiba.

Ligimizin bir diğer şampiyonluk adayı Beşiktaş ise Gaziantep deplasmanında kaybolup gitti. Gaziantep adeta Beşiktaş'ın hem parasını aldı hem puanı aldı. Büyük umutlarla Gaziantep'ten alınan Tabata sahada yokları oynadı. Mustafa hoca hasta yatağından çıkıp takımının başında sahaya çıkarken yorgunluğu, halsizliği yüzünden okunuyordu. Onun bu durumundan etkilenecek sahada hiç bir futbolcu yoktu. Hani diyoruz ya bizim insanımız duygusaldır hocası hasta hasta takımı için hayatını ortaya koyuyor. Futbolcular sahada gaza gelip galibiyet için birazcık hırs bile yapmıyor. Gaziantepspor oynadığı güzel futbolla galibiyeti hak etti. Beşiktaş sezona üç kulvarda başarı hedefleyerek girdi. Şampiyonlar Ligi ve Ziraat Türkiye Kupası'na erken veda etti. Elinde bir tek hedef kaldı. O da Süper Lig şampiyonluğu. Onun akıbetini de bu hafta oynayacakları Galatasaray derbisi belirleyecek.

Haftanın kapanış maçında Trabzonspor, Bursaspor'a konuk oldu. Karşılaşmada mücadele adına futbol adına her şey vardı. İki takım da ofansif oyun sistemleriyle dikkat çekti. Maç bir Trabzonspor'a, bir Bursaspor'a döndü. Nitekim son dakikalarda Trabzonspor basıkısını artırınca karşılaşmada berabere bitti. Umut karşılaşmanın başında çok önemli bir gol fırsatından yararlanamasa da son dakika da attığı golle yine takımına umut oldu. Bursaspor son iki maçta 90 dakikada kalesinde gol görüyor. Trabzonspor karşısında eksiklerine rağmen iyi mücadele etti. Bir maç eksiği olmasına rağmen ligde üçüncü sıraya yerleşti. 9 resmi maçta da yenilgi yüzü görmeyen Trabzonspor ise puanını 37'e yükseltti. Aslında Kayserispor, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın puan kaybettiği haftada üç puanla dönebilseydi Trabzonspor için büyük bir avantaj olacaktı. Rakip zirveye oynayan bir diğer takım Bursaspor olunca 1 puanda bordo mavililer için başarıdır. Bursaspor'u bu hafta zor bir karşılaşma bekliyor, kupadan şanssız şekilde elendikleri Fenerbahçe'ye konuk oluyor. Trabzonspor ise İstanbul BB'yi ağırlayacak.

Antalyaspor hafta içinde Galatasaray'ı Ziraat Türkiye Kupası dışına iterken, bütün enerjisini gücünü bu maçta tüketmişe benziyor. Son oynanan maçlarda Fenerbahçe ve Galatasaray'a kök söktüren Antalyaspor, Eskişehirspor karşısında sahada hiçbir varlık gösteremeyerek kendi saha ve seyircisi önünde rakibine yenildi. Ligin en kötü deplasman performanslarından birine sahip olan Eskişehirspor ise Antalyaspor karşısında  aldığı galibiyetle 'deplasman fobisini'de yendi. Antalyaspor gelecek hafta ligde zor günler yaşayan Ankaragücü ile deplasmanda, Eskişehirspor ise Gençlerbirliği ile kendi sahasında karşı karşıya gelecek.

Kasımpaşaspor nihayet hem Yılmaz hocanın hem de camiasının yüzünü güldürdü. Son haftalarda iki farklı öne geçtiği karşılaşmaları kaybeden lacivert beyazlı takım bu kez yine iki farklı öne geçip kazanmasını bildi. Özellikle Yılmaz Hoca takımın başına geldiğinden beri futbol adına olumlu bir gelişme sağlayan Kasımpaşaspor bu galibiyetle altın değerinde üç puanın sahibi oldu. Bu alınan üç puanın değerini eminiz ki en çok Yılmaz Hoca biliyordur. Kasımpaşaspor bu güzel futbolunu sürdürebilirse bir iki hafta içinde tehlike sınırından iyice kurtulur. Kendi sahasında oynayacakları Gaziantepspor maçı Kasımpaşaspor için hayati bir önem taşıyor.

Denizlispor 21 hafta sonra üç puanla tanıştı. Ligin dibine adeta demir atan Denizlispor, güçlü Kayserispor'u kendi sahasında oynadığı güzel futbolla sahadan sildi. Karşılaşmayı izlerken iki takımın sahadaki mücadelesini görünce Kayserispor'un sahada kazanma adına en ufak olumlu hareket yapmadığını gördük. Ve neticesinde Denizlispor Süper Lig'deki ilk galibiyetini aldı. Denizlispor bundan sonra ligde kalmak istiyorsa çok emek sarfetmesi gerekecek. Bu hafta oynayacakları Diyarbakırspor karşılaşması Denizlispor için var olmak ya da olmamak meselesi.

Diyarbakırspor, Sivasspor maçı şüphesiz haftanın en zorlu en önemli maçlarından bir tanesi idi. Düşmeme mücadelesi veren iki takımın karşılaşmasında 3 kırmızı kart olsa da dostça başladı dostça bitti. Diyarbakırspor, Sivasspor karşısında daha baskılı oynasa da, Sivasspor akıllı oynayarak zor deplasmandan 1 puan almasını bildi. Bu hafta Diyarbakırspor kendi sahasında moralli Denizlispor'u ağırlayacak. Sivasspor da Fenerbahçe'yi elinden kaçıran Manisasporla karşılaşacak. İki takım için çok önemli maçlar bizleri bekliyor.

Ligin ikinci yarısına flaş transferler yaparak giren Ankaragücü ligde istediği sonuçları bir türlü alamıyor. İstanbul BB deplasmanından 1 puan alabilen sarı lacivertli takım üst üste 4. beraberliğini almış oldu. Ankaragücü bu hafta 7 puan üstündeki Antalyaspor'u ağırlayacak. Kendi sahasında bu karşılaşmadan da olumsuz sonuç alırsa Ankaragücü için tehlike çanları çalmaya başlayacak.

Geri izlemetrackback
  • staticsBu yazı Spor bölümü’nde 17.02.2010 tarihinde yayınlandı
  • feedBu yazıya ait yorumları RSS ile takip etmek için tıklayınız
  • tags Etiketler: süper lig, fenerbahçe, daum, uefa, aziz yıldırım, macaristan, denizlispor, forma, sivasspor, lugano, galatasaray, derbi, alex, kazım, guiza, ankaragücü, aykut kocaman, şadan kalkavan, kewell,
Merhaba, yorum yazmak için oturum açınız

yorum yaz

Yorum yazmak için oturum açmanız gerekiyor.
Üye değilseniz, sadece bir dakikanızı ayırarak hemen üye olabilirsiniz.

Oturum açtıktan sonra bu sayfaya otomatik olarak yönlendirileceksiniz.

Yazar

İlhami Yetiş

araştırmacı yazar

  • Özgeçmişyazarı tanımak ister misiniz?
  • Arşivyazarın diğer tüm makaleleri
  • Mesajyazarla iletişim kurmak için
  1. Bu yazarı benim yazarlarıma ekle
  2. Tüm yazarlar
  • Yazarın

    diğer yazı dizileri en çok yorumlananlar en çok tıklananlar en çok tavsiye edilenler
    1. Masum değiliz hiç birimiz
    2. Süper maçlar Süper Final'de
    3. Bu öfke dinmez
    4. Finale yakışacak
    5. Kara göründü
    6. Futbol Bayramı Saraçoğlu'nda
    7. Play-Off'un adı belli oldu
    8. Köstek değil destek zamanı
    9. Hayırlı olsun
    10. Türk futbolu başkansız
    1. Milli takım teknik direktörü kim olacak?
    2. Hepimiz kardeşiz bu öfke ne diye?
    3. 2000 ruhu geri döndü
    4. Fener Gol Gol Gol Şampiyonluk Geliyor
    5. Timsah darbesi
    6. Kanarya kükredi
    7. ‘Onur’lu galibiyet
    8. İstanbul kanatlarımın altında
    9. Güneş doğdu bir kere
    10. Geri sayım başladı
    1. Milli takım teknik direktörü kim olacak?
    2. İstanbul kanatlarımın altında
    3. Amansız takip sürüyor
    4. Sadece goller ısıttı
    5. Fırtınada Kartal uçtu
    6. Oynamadan lider oldu
    7. Timsah darbesi
    8. Düşenin dostu olmaz
    9. Hepimiz kardeşiz bu öfke ne diye?
    10. Geri sayım başladı
    1. İstenen kriterde içerik bulunamadı !
  • Spor

    1. Final heyecanı başlıyor
    2. Komşu ile hazırlık maçı
    3. Beşiktaş'tan ikinci UEFA çıkarması
    4. Bursaspor, Ömer Erdoğan'ın sözleşmesini 1 yıl uzattı
    5. Ne varsa yerlilerde var
    6. 'Organizasyon çok iyi geçti'
    7. Kafalar karışık
    8. Taraftardan TFF'ye istifa et çağrısı
    9. Milli atletlerimizden büyük başarı
    10. Final programı belli oldu
  • Diğer

    1. Vücuda Şifa Kaynağı(Çemenotu)
    2. '1961, 1982 değil 2023 anayasasını yapmak istiyoruz'
    3. 'El bombası attılar'
    4. 'Kürtaj yasaklanmalı'
    5. Yazıcıoğlu soruşturmasında 3 tahliye
    6. "Öğretmenine sahip çık"
    7. Başörtülü öğretmen haklarını istiyor
    8. 10 tane görevim var
    9. Kırmızı bülten isteme yetkimiz yok
    10. Birden fazla sınav dönemi
  • Çok Okunanlar

    1. Fetih namazı
    2. Bu olacak Ayasofya!
    3. Ya Allah!
    4. Fethimiz mübarek olsun!
    5. Şok Detay
    6. Yeni bir düzen kurmanın vakti geldi
    7. Fethin erleri hocasıyla buluştu
    8. İstanbul, İslam dünyasının liderlerine ev sahipliği yapacak
    9. Terör Dehşeti
    10. Kadın garson zorunluluğu
  • Çok Yorumlanan

    1. Yeterlilik derecesi en yüksek ürün kayısı
    2. Zile Kalesi restore ediliyor
    3. Hollande Afganistan'da 'farklı' şekilde kalacak!
    4. Savaşın acı dolu izleri bu müzede
    5. Tekkeler niye kapatıldı?
    6. Küresel ekonomide "Yunan" korkusu
    7. Fransa'yı topa tuttu
    8. Katılım Bankaları yüzde 20'yi hedefliyor
    9. Bol keseden laf var
    10. Avrupa'da resesyon Rusya'da siyasi krize dönüşür
Günün Haber İndeksi
Arşiv & Arama
shape
Gazete Aboneliği | Gündem | Ekonomi | Dünya | Haber | Kültür Sanat | Spor | Medya | Sayfa Başı
Kullanım Şartları | Seri İlan Kullanım Şartları | Seri İlan Hizmetin İade Şartları | Gizlilik İlkeleri | Kurumsal |Yazarlar | Multimedya | Arşiv | Reklam |Irtibat
Sponsor Bağlantılar : Kombi | Özgür Kocaeli Gazetesi

Firma Kayıt rss

Yardım ve Sık Sorulanlar FAQ

Copyright 2005 - 2008 Milli Gazete Basın Yayın A.Ş

prodestek