milli gazete

YayınlarVideoFotoğraf


  1. ARSIV
  2. VIDEO
  3. Sarı Sayfalar

  • ANASAYFA
  • YAZARLAR
  • GÜNDEM
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • HABER
  • SPOR
  • AİLE HAYAT
  • KÜLTÜR

29 MAY 2012 SAL
  • HABER INDEKSI
  • ANKET
  • BENİM SAYFAM

GERİ İLERİ
  • DALGA ASKERİ AŞAMADI
  • SİYONİST KATİLLER TUTUKLANABİLİR
  • ÜMMET, İSLAM BİRLİĞİ'Nİ BEKLİYOR
  • KADIN GARSON ZORUNLULUĞU
  • DEVLET DE ÖZAL'IN ÖLÜMÜNÜ ŞÜPHELİ BULDU
  • VÜCUDA ŞİFA KAYNAĞI(ÇEMENOTU)
  • YA ALLAH!
  • YENİ BİR DÜZEN KURMANIN VAKTİ GELDİ
  • MÜSLÜMAN GENÇLER İSTANBUL'DA BULUŞTU
  • FETİH NAMAZI

Kürtlerle kan davası Türklerle mal davası...

08 MART 2010
PZT 02:45

[-] Normal [+]
  • Gündem
  • Tavsiye Et
  • Yazdır
  • Yorum Yaz

Batının Şark meselesi 1000 yıllık mesele. Bu coğrafyadan Müslümanları atmak için çok çaba sarf ettiler. Dün Kürt asıllı Selahattin Eyyubi bunlarla çok mücadele etti. Küdüs'ü bunların elinden aldı. Haçlı Seferleri yine durmadı. Türk Devleti  Selçuklu, bu Haçlı Seferleri ile az uğraşmadı. Selçuklu Sultanı Kılıçarslan, İslam'ı ve Anadolu'yu bunlara karşı korudu. O nedenle hep bir hesaplaşma içinde oldular. Müslüman Türk Milletini dün bu topraklardan silmek için çok uğraştılar ve bugün hala uğraşıyorlar. Osmanlı döneminde özgürce yaşayan, burokraside istedikleri yere gelen Ermeniler bu büyük imparatorluk tökezleyince hemen Ruslarla ittifak ettiler. Osmanlı'yı arkadan vurdular. Elbette Ermenilerden bu savaş ortamında mağdur olan vatandaşlarımız, malını kaybetmiş,canını kaybetmiş vatandaşlarımız olabilir. Savaş ortamında binlerce Türk ve Kürt de mağdur oldu, canları yandı kanları döküldü. Ancak bu bireysel can yanmalar kollektif hainliğin önüne geçemez. Batılılar bizleri bu topraklardan atmak istiyorlar.

Bu arada önemli bir noktanın altını çizmek isterim. Milli Savunma Bakanlarımızdan birisi ile sohbet etme imkanımız oldu. Bakanımız ilginç açıklamalarda bulundu.

Bakan Bey; "Ermenilerin Türklerle toprak davası var. Kürtlerle kan davası var. Çünkü 1915 Techirinin gerçekleştiği alanların Kürtlerin yoğun yaşadığı bölgeler. Bu bölgede Ermeniler ve Kürtler arasında çatışma yaşandı. Bu çatışmalarda çok sayıda Kürt ve Ermeni öldü. O nedenle Ermeniler Kürtleri kan davalısı olarak görüyor. Türkleri de  topraklarını işgal etmiş olarak görüyor" diyerek tarihi hesaplaşmalara parmak bastı.

Ermeniler 1. Dünya savaşı öncesi ve sonrasında Ruslarla, Fransızlarla işbirliği yaptılar. Niçin bu konuya girdim. Çünkü bu günlerde  sözde Ermeni soykırım yasası Avrupa'da olduğu gibi ABD'de gündeme alındı.

Soykırım tasarısı" olarak bilinen 1915 olaylarına ilişkin tasarıyı oylayan ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi, "Ermeni soykırımı"nı tanıyan 252 numaralı tasarıyı 23 "evet"e karşı 22 "hayır" oyuyla kabul etti. 46 üyeli komitedeki oylamadan önce tasarının reddedilmesi için Türk diplomasisi ve ABD yönetiminin en üst düzeydeki çabaları sonuç vermedi.

Bu durumda tasarı Genel Kurul'a sevk edilecek, oylama kararınıysa Meclis Başkanı Nancy Pelosi verecek. Tasarının bağlayıcı olmayan bir karar haline gelmesi için Senato ve ABD Başkanı tarafından da onaylanması gerekiyor. 
Oylamanın ardından Ermenistan Dışişleri Bakanı Edvard Nalbantyan, "Kararı büyük bir memnuniyetle karşıladık" dedi. Nalbantyan, "Bu gelişme, Amerikan halkının evrensel insan hakları değerlerine bağlılığının yeni bir göstergesi ve insanlığa karşı suçların önlenmesi yönünde önemli bir adım oldu" ifadelerini kullandı. Peki bu tasarı ne ifade ediyor ? İçeriğinde ne var ? İşte ilgili maddeler ;
"-Ermeni soykırımı 1915 -1923 yılları arasında Osmanlı İmparatorluğu tarafından tasarlanıp uygulandı ve yaklaşık 2 milyon Ermeni'nin sınırdışı edilmesiyle, bunlardan 1,5 milyon kadın, erkek ve çocuğun öldürülmesiyle, kurtulan 500 bininin de evlerinden kovulmasıyla ve 2500 yıllık Ermeni varlığının anavatanından tasfiye edilmesiyle sonuçlandı.
-24 Mayıs 1915'te Müttefik Kuvvetler; İngiltere, Fransa ve Rusya ilk kez açıkça bir başka hükümeti "insanlığa karşı suç" işlemekle itham eden ortak bir bildiri yayımladı.
Birinci Dünya Savaşı sonrası Türk hükümeti, Ermeni soykırımının "organizasyonu ve uygulamasında" ve "Ermenilerin katliamı ve imhasında" yer almış bulunan üst düzey yöneticileri suçladı.
-Jön Türk Rejiminin (İttihat ve Terakki Partisi) yetkilileri, kurulan askeri sıkıyönetim mahkemelerinde, Ermeni halkına karşı katliamlar organize etme, uygulama suçlamasıyla yargılanarak mahkûm edildiler. 
-Ermeni soykırımının başta gelen organizatörleri olan Harbiye (Savaş) Bakanı Enver, İçişleri Bakanı Talat ve Donanma Bakanı Cemal işledikleri suçlardan dolayı idama mahkûm oldular, ancak mahkemelerin kararları uygulanmadı.
-Ermeni soykırımı ve bu adli başarısızlıklar, Avusturya, Fransa, Almanya, Büyük Britanya, Rusya, Amerika Birleşik Devletleri, Vatikan ve diğer birçok ülkenin ulusal arşivlerinde yer alan karşı konulamaz delillerle belgelenmiştir. Bu belgelerdeki sayısız kanıt, bu gerçekleri, bu olayları ve bu sonuçları doğruluyor." denilmektedir.

Peki bu tür yasaların amacı nedir. Amacı Türkiye'den toprak ve tazminat talebinde bulunmak. Yazımın başında yazdım mesele Şark Meselesi. Türklerin Anadolu'dan sökülüp atılması meselesi. O nedenle bu hesapları yakından bilmek gerekiyor. ABD dahil olmak üzere Batı Müslümanları bu coğrafyadan atmak istiyor. Bu konuları bilmek ve ona göre hareket etmek durumundayız.

Geri izlemetrackback
  • staticsBu yazı Gündem bölümü’nde 08.03.2010 tarihinde yayınlandı
  • feedBu yazıya ait yorumları RSS ile takip etmek için tıklayınız
  • tags Etiketler: batı, ermenistan, soykırım, abd,
benimde söyleceklerim var

yorumcular

toplam 1 yorum|yorum rssrss

  • selahattin eyyubi

    selamın aleyküm

    bir bilgi karmaşasımı var yoksa benmi yanlış biliyorum benim okuduğum kaynaklara göre SELAHATTİN EYYUBİ azeri türküdür.burda kavmiyetçilik yapmıyoruz ama gerçekler düzgün yazılsın.

    ülkünizam | KatılıyorumKatılmıyorum (5.0/10 puan) | 08 Mart 2010 10:33

Merhaba, yorum yazmak için oturum açınız

yorum yaz

Yorum yazmak için oturum açmanız gerekiyor.
Üye değilseniz, sadece bir dakikanızı ayırarak hemen üye olabilirsiniz.

Oturum açtıktan sonra bu sayfaya otomatik olarak yönlendirileceksiniz.

Yazar

Sinan Burhan

araştırmacı yazar

  • Özgeçmişyazarı tanımak ister misiniz?
  • Arşivyazarın diğer tüm makaleleri
  • Mesajyazarla iletişim kurmak için
  1. Bu yazarı benim yazarlarıma ekle
  2. Tüm yazarlar
  • Yazarın

    diğer yazı dizileri en çok yorumlananlar en çok tıklananlar en çok tavsiye edilenler
    1. Basın darbeci olmaz mı? Güldürmeyin...
    2. Sırada Türkiye var...
    3. Siyasette bakkal hesabı...
    4. Medine'de iki cenaze... Erbakan ve Tahir Hocam...
    5. Odatv olayı....
    6. Endişeli dindarlar ve birkaç konu...
    7. Ortadoğu'da açın barajın kapaklarını...
    8. Erbakan Hoca neyi gördü de..?
    9. Hayırlı bir hizmet fakat eksik
    10. Başbakan haklı... Heykel kaldırılmalıdır...
    1. Bir Şarkısın Sen yayından kaldırıldı...
    2. Kurtulmuş’tan “One Minute”
    3. Hocaefendinin açıklamaları…
    4. Cumhurbaşkanını tanımıyorum...
    5. Medine'de iki cenaze... Erbakan ve Tahir Hocam...
    6. MHP ve BBP birleşir mi ?
    7. Hükümet değil Türkiye Kıskaçta…
    8. AK Parti kapatılır mı?
    9. Meclis Başkanı Şahin ile sohbet…
    10. Sünniler Kerbela'nın neresinde?
    1. Diyanet İşleri Başkanlığı adına Saim Yeprem Cevap verdi…
    2. Hükümet değil Türkiye Kıskaçta…
    3. Meclis Başkanı Şahin ile sohbet…
    4. Gökçek’e deruni çağrı
    5. Başbuğ'u kim dinledi ?
    6. Kürtlerle kan davası Türklerle mal davası...
    7. MHP ve BBP birleşir mi ?
    8. Baykal, Özkök ve Kutlu Doğum…
    9. Derviş CHP’yi parçaladı…
    10. Kurtulmuş’tan “One Minute”
    1. İstenen kriterde içerik bulunamadı !
  • Gündem

    1. '1961, 1982 değil 2023 anayasasını yapmak istiyoruz'
    2. 'El bombası attılar'
    3. 'Kürtaj yasaklanmalı'
    4. Yazıcıoğlu soruşturmasında 3 tahliye
    5. "Öğretmenine sahip çık"
    6. Dalga askeri aşamadı
    7. Siyonist katiller tutuklanabilir
    8. Ümmet, İslam Birliği'ni bekliyor
    9. Kadın garson zorunluluğu
    10. Devlet de Özal'ın ölümünü şüpheli buldu
  • Diğer

    1. Vücuda Şifa Kaynağı(Çemenotu)
    2. Başörtülü öğretmen haklarını istiyor
    3. 10 tane görevim var
    4. Kırmızı bülten isteme yetkimiz yok
    5. Birden fazla sınav dönemi
    6. Sağlıkçılar, 2 saat iş bıraktı
    7. Suriyeli çocuklar, hayata gülümsüyor
    8. Yaşamını 200 kiloluk üvey oğluna adadı
    9. Final heyecanı başlıyor
    10. Komşu ile hazırlık maçı
  • Çok Okunanlar

    1. Fetih namazı
    2. Bu olacak Ayasofya!
    3. Ya Allah!
    4. Fethimiz mübarek olsun!
    5. Şok Detay
    6. Yeni bir düzen kurmanın vakti geldi
    7. Fethin erleri hocasıyla buluştu
    8. İstanbul, İslam dünyasının liderlerine ev sahipliği yapacak
    9. Terör Dehşeti
    10. Kahraman polis can kaybını önledi
  • Çok Yorumlanan

    1. Yeterlilik derecesi en yüksek ürün kayısı
    2. Zile Kalesi restore ediliyor
    3. Hollande Afganistan'da 'farklı' şekilde kalacak!
    4. Savaşın acı dolu izleri bu müzede
    5. Tekkeler niye kapatıldı?
    6. Küresel ekonomide "Yunan" korkusu
    7. Fransa'yı topa tuttu
    8. Katılım Bankaları yüzde 20'yi hedefliyor
    9. Bol keseden laf var
    10. Avrupa'da resesyon Rusya'da siyasi krize dönüşür
Günün Haber İndeksi
Arşiv & Arama
shape
Gazete Aboneliği | Gündem | Ekonomi | Dünya | Haber | Kültür Sanat | Spor | Medya | Sayfa Başı
Kullanım Şartları | Seri İlan Kullanım Şartları | Seri İlan Hizmetin İade Şartları | Gizlilik İlkeleri | Kurumsal |Yazarlar | Multimedya | Arşiv | Reklam |Irtibat
Sponsor Bağlantılar : Kombi | Özgür Kocaeli Gazetesi

Firma Kayıt rss

Yardım ve Sık Sorulanlar FAQ

Copyright 2005 - 2008 Milli Gazete Basın Yayın A.Ş

prodestek