milli gazete

YayınlarVideoFotoğraf


  1. ARSIV
  2. VIDEO
  3. Sarı Sayfalar

  • ANASAYFA
  • YAZARLAR
  • GÜNDEM
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • HABER
  • SPOR
  • AİLE HAYAT
  • KÜLTÜR

29 MAY 2012 SAL
  • HABER INDEKSI
  • ANKET
  • BENİM SAYFAM

GERİ İLERİ
  • DALGA ASKERİ AŞAMADI
  • KRAMPLARI ÇÖZÜCÜ,TESKİN EDİCİ,(ÇANOTU)
  • SİYONİST KATİLLER TUTUKLANABİLİR
  • ÜMMET, İSLAM BİRLİĞİ'Nİ BEKLİYOR
  • KADIN GARSON ZORUNLULUĞU
  • DEVLET DE ÖZAL'IN ÖLÜMÜNÜ ŞÜPHELİ BULDU
  • YA ALLAH!
  • YENİ BİR DÜZEN KURMANIN VAKTİ GELDİ
  • MÜSLÜMAN GENÇLER İSTANBUL'DA BULUŞTU
  • FETİH NAMAZI

İki şehir ve Fahri Yaldız

02 ŞUBAT 2011
ÇAR 02:45

[-] Normal [+]
  • Gündem
  • Tavsiye Et
  • Yazdır
  • Yorum Yaz

Anadolu Gençlik Derneği Genel Merkezi'nin güzel bir uygulaması var. 2005'te kurulduğundan bu yana, her sene bir kere genel merkez elemanlarını illerdeki şubelerine gönderiyor ve şubenin işleyişini A'dan Z'ye gözden geçiriyorlar. Şube Takip Sistematiği adını verdikleri bu çalışmayla 6 dernek defteri, genel kurul tutanakları, makbuzların kullanılış şekli gibi dernekle ilgili her konuda rehberlik çalışması yapılıyor. Şube yöneticilerine kurallara uygun çalışma yöntemini öğretiyorlar. Bir başka deyişle, bu uyugulama AGD yöneticilerinin sıfır riskle çalışmalarını sağlıyor. Böylece, hem şubelerin, hem de genel merkezin sıkıntıya girmesi önlenmiş oluyorlar. İllere yaptığım ziyaretlerde bu sistematik yapının hızla oturmaya başladığını gördüm.

Ben de, teşkilat içi böyle bir çalışma münasebetiyle Malatya ve Adıyaman illerini ziyaret ettim. Buralarda AGD mensubu kardeşlerimin iyi niyet, samimiyet ve gönüllülük esasına dayanan çalışmalarına şahit oldum.

Doğu Anadolu'nun en gelişmiş illerinden olan kayısı şehrimiz Malatya'da Bilgisayar Uzmanı Tayyar Emre kardeşim şube başkanlığını yürütüyor. Kendisi gibi genç bir ekip oluşturmuş. Eğitim çalışmaları ve halka yönelik etkinlikler yapıyorlar. 100 kişilik bir öğrenci yurtları var. Burada, Genişletilmiş İl Divan Toplantısı'na katıldım. 65 kişinin katıldığı toplantıda teşkilat anlayışı ve ekip ruhu ile çalışma mantığının yerleşmiş olduğunu gördüm. Her biri gençliğimizin milli ve manevi değerlere göre yetişmesi için gayret gösteren şuurlu kardeşlerimiz. "İnsanların hayırlısı, insanlara hizmet edendir" anlayışı ile yaptıkları ciddi bir hizmetin içindeler. Akşam vakti, yurt öğrencilerimize de bir seminer verdim. Anadolu'nun bu yağız gençleri anne babalarına hayırlı ve itaatkar ve ülkelerine yararlı birer insan olabilmek için çaba gösteriyorlar. Program sonrası verilen ziyafet  Adıyamanlı Sinan'ın acılı çiğ köfte yapmaktaki maharetini ortaya koyuyordu.

Adıyaman ilimizde ise, şube başkanlığı görevi Mehmet Yüksel kardeşimin üzerinde. Mesleği öğretmenlik. Ebu Zer Gifari (r.a) ile anılan Güneydoğu Anadolu'nun bu şirin şehrinde hizmet vermeye çalışıyor. Dağlık bir arazi yapısına sahip olan Adıyaman, hızla gelişen şehirlerimizden. Eğitim düzeyi yüksek. Bir üniversitesi var. Çevresinde bazı şehir ve medeniyetlerin kalıntılarının bulunması insanı ders ve ibret almaya davet ediyor.

Burada, AGD'nin İcra Kurulu Toplantısı'na katıldım. Eğitim düzeyi yüksek bir yönetim kadrosu oluşturmuşlar. Düşünen ve üretken kardeşlerimiz. Gençlerimize hizmet verebilmek için seferber olmuşlar. Temiz, düzenli ve iyi işleyen bir yurt. Önceki adını değiştirip Mavi Marmara baskınında şehit olan Fahri Yaldız'ın adını koymuşlar. AGD'deki kardeşlerimizle şubedeki çalışmaları gözden geçirdik. Karşılıklı fikir alış verişi yaptık. Model bir çalışma yürütmenin bereketi konusunda mutabakata vardık.

Yurt öğrencileri ve AGD mensubu üniversitelilere verdiğim seminerde, Güneydoğu Anadolu insanındaki saflık, sadelik ve gönül zenginliğine şahit oldum. Burada, "Hayatta Başarılı Olmanın Yolları"nı işledim. Çocuklardaki o mutluluk ve memnuniyeti görmeliydiniz! Programa düğüne gider gibi gelmişler. Hem dikkatli dinlediler; hem de teşekkür ve hürmetlerini ifade ettiler. Verilen emeklerin karşılıksız kalmadığını gördüm.

O gece, Adıyaman'da "Fahri Yaldız Öğrenci Yurdu"nda misafir olmam beni yıllar öncesine götürdü. Fahri Yaldız'ın Milli Gençlik Vakfı Adıyaman Şube Başkanlığı yaptığı günleri hatırladım. Ankara'daki toplantılardaki görüşmelerimizde onun hep güler yüzlü, samimi, hareketli, kalender, hayırlı hizmetler yapabilmek için duyduğu heyecan gözlerimin önüne geldi. Hele, o insan canlısı ve insana güven veren görüntüsü! "Hey koca dağ" diyorum, "Demek seni böyle hatırlamak da varmış kaderde!"

Fahri Yaldız, 1. 5.2010 günü Gazze'ye insani yardım götüren konvoyda yer almıştı. Barış elçilerinin bulunduğu konvoya İsrail askerlerinin hunharca saldırması sonucu şehit oldu. Şehit olduğunda 43 yaşındaydı. Adıyaman ziyaretimde de gördüm ki, geride "hoş bir sada" bırakabilmiş. İsmi herkes tarafından hayır ve saygıyla anılıyor. Oğlu Muhammed, babasının şehadeti üzerine şöyle demişti: "Abim ve ben babamızın yolunu takip edeceğiz. Biz de barış elçisi olacağız." Teyzesinin oğlu Mehmet Ali Yaldız onu şu sözlerle anlattı: "İyilik ve yardım etmeyi severdi. Şehadeti öncesi baba ocağı Besni'nin Başlı köyünde cami yaptırıyordu. Giderken 'helallik' istemiş, 'şehit olmaya gidiyorum' demişti." Başlattığı cami, geçtiğimiz Ekim ayında tamamalanarak "Fahri Yaldız Camii" ismiyle ibadete açılmış. Turgut Doğan isimli arkadaşı ise, "Onu hep iyilik peşinde koşarken gördük" diyordu.

İHH Başkan Yardımcısı Ahmet Sarıyurt, Adıyaman AGD'ye taziye ziyaretinde bulunmuş. O zaman, AGD Şube Başkanı olarak görev yapan Murat Erol ona şu müjdeyi vermiş: "Yurt binamızın her taşında Fahri Ağabeyimizin emeği var. Onun adını yaşatmak istiyoruz. Yurdumuzun adını "Fahri Yaldız Öğrenci Yurdu" olarak değiştirecek, onun adıyla şerefleneceğiz."

Fahri kardeşim! Adıyaman'da ne de güzel intibalar bırakmışsın. Sana imrenmemek mümkün mü?

Geri izlemetrackback
  • staticsBu yazı Gündem bölümü’nde 02.02.2011 tarihinde yayınlandı
  • feedBu yazıya ait yorumları RSS ile takip etmek için tıklayınız
  • tags Etiketler: agd, anadolu gençlik, hatay, şanlıurfa, gaziantep, namaz, gençlik, fahri yaldız,
Merhaba, yorum yazmak için oturum açınız

yorum yaz

Yorum yazmak için oturum açmanız gerekiyor.
Üye değilseniz, sadece bir dakikanızı ayırarak hemen üye olabilirsiniz.

Oturum açtıktan sonra bu sayfaya otomatik olarak yönlendirileceksiniz.

Yazar

Şakir Tarım

araştırmacı yazar

  • Özgeçmişyazarı tanımak ister misiniz?
  • Arşivyazarın diğer tüm makaleleri
  • Mesajyazarla iletişim kurmak için
  1. Bu yazarı benim yazarlarıma ekle
  2. Tüm yazarlar
  • Yazarın

    diğer yazı dizileri en çok yorumlananlar en çok tıklananlar en çok tavsiye edilenler
    1. Hedefe kilitlenen bir hükümdarın zaferi: İstanbul'un fethi
    2. Türkiye satılık ülke mi?
    3. Teşkilatçı bir başkan: Adnan Demirtürk
    4. Ey Hükümet! Bu manzaraları ne zaman göreceksin?
    5. Asrı Saadet bereketi
    6. Erbakan ve son gelişmeler
    7. Bu nasıl bir ülke yönetimi?
    8. İdeal toplum: Asrı Saadet
    9. Erbakan ve Türkiye medyası
    10. Anadolu Gençlik destanlar yazıyor
    1. İslam dünyasının hali
    2. Gurbette Peygamber coşkusu
    3. Öldürücü tehlike: Toprak satışı
    4. Destanlar yazdınız
    5. "Dindar gençlik" sözü AKP'ye o kadar yabancı ki!..
    6. CHP zihniyeti bu mu?
    7. Aydın sorumluluğu
    8. Umreye giden ünlüler
    9. “Lider Ülke” Türkiye
    10. Geliyorum diyen tehlike
    1. Örnek bir hocaefendi
    2. Hocalarımız nerede?
    3. Madımak mı, Başbağlar mı?
    4. Ve bu hal neyin nesi?
    5. 68 Kuşağı'ndan bir Milli Görüşçü
    6. İşte Gül Medeniyeti
    7. Bir devrin serüveni
    8. CHP nereye koşuyor?
    9. Ey halkım, AKP'yi tanı!
    10. İlimlerin öncüleri
    1. İstenen kriterde içerik bulunamadı !
  • Gündem

    1. Ya Allah!
    2. Yeni bir düzen kurmanın vakti geldi
    3. Müslüman gençler İstanbul'da buluştu
    4. Yargı sürecini beklememiz lâzım
    5. Kur'an'la hayat bulan bir nesle doğru
    6. Kur'an'a hizmet en büyük şereftir
    7. Şırnak'ta bir üsteğmen şehit düştü
    8. Din kültürü dersleri ilahiyat fakültelerine devredildi
    9. Doktora kılıçla saldıran zanlı gözaltında
    10. Fetih namazı
  • Diğer

    1. Filistin'de ulusal uzlaşı hükümeti kurulması istendi
    2. Rajoy: "İspanol bankalarına hiçbir kurtarma olmayacak"
    3. 2012-ALS sonuçları açıklandı
    4. Esed'in başına 450 bin dolar ödül koydu
    5. Yunan gazeteciler greve çıktı
    6. Bahreynli aktivist el-Havaca açlık grevine son veriyor
    7. Saad el-Matlabi: "PKK ve PEJAK meselesinin çözümü Erbil'de"
    8. Askeri operasyonlar Hama'da da katliam boyutuna vardı: 50 ölü
    9. Erken düşen süt dişleri gelişim problemlerine yol açıyor
    10. Vücutta kene yoksa bile KKKA belirtilerine dikkat
  • Çok Okunanlar

    1. Fetih namazı
    2. Bu olacak Ayasofya!
    3. Ya Allah!
    4. Fethimiz mübarek olsun!
    5. Şok Detay
    6. Yeni bir düzen kurmanın vakti geldi
    7. Fethin erleri hocasıyla buluştu
    8. İstanbul, İslam dünyasının liderlerine ev sahipliği yapacak
    9. Terör Dehşeti
    10. Kahraman polis can kaybını önledi
  • Çok Yorumlanan

    1. Yeterlilik derecesi en yüksek ürün kayısı
    2. Zile Kalesi restore ediliyor
    3. Hollande Afganistan'da 'farklı' şekilde kalacak!
    4. Savaşın acı dolu izleri bu müzede
    5. Tekkeler niye kapatıldı?
    6. Küresel ekonomide "Yunan" korkusu
    7. Fransa'yı topa tuttu
    8. Katılım Bankaları yüzde 20'yi hedefliyor
    9. Bol keseden laf var
    10. Avrupa'da resesyon Rusya'da siyasi krize dönüşür
Günün Haber İndeksi
Arşiv & Arama
shape
Gazete Aboneliği | Gündem | Ekonomi | Dünya | Haber | Kültür Sanat | Spor | Medya | Sayfa Başı
Kullanım Şartları | Seri İlan Kullanım Şartları | Seri İlan Hizmetin İade Şartları | Gizlilik İlkeleri | Kurumsal |Yazarlar | Multimedya | Arşiv | Reklam |Irtibat
Sponsor Bağlantılar : Kombi | Özgür Kocaeli Gazetesi

Firma Kayıt rss

Yardım ve Sık Sorulanlar FAQ

Copyright 2005 - 2008 Milli Gazete Basın Yayın A.Ş

prodestek