Geçtiğimiz haftanın iki kaybedeni karşı karşıya geldi dün Kayseri Kadir Has Stadyumu'nda. Misafir takım tam anlamıyla ağır yaralıydı. Ev sahibi ise başkentte 3 puan bırakmıştı geçtiğimiz hafta. 1970'li yıllardan beri rakibine yenilmeyen Galatasaray'ın Kayseri'de sahaya sürdüğü ilk 11'de önemli eksikler vardı. Genç Semih, Yekta ve Ayhan kadroda zorunluluktan yer bulan isimlerdi. Ev sahibinin sahaya sürdüğü kadroda önemli bir değişiklik yoktu ancak isimlere bakıldığında beklenen performansı saha yansıtamayanların sayısı fazlaydı. Özellikle Hasan Ali ve Eren önemli hatalar yaptı.
Kayserispor'un en önemli ismi Amrabat, sol kanatta Emmanuel Eboué'nin tatlı sert müdahalelerinden kaçınca ilk pozisyonu da sağ kanattan geliştirdi. Bir birinden şık çalımlarla Galatasaray cezasahasına giren Amrabat, kötü bir vuruşla topu auta gönderdi. İlk yarıda ev sahibi Kayserispor'un tek pozisyonu da kayıtlara geçmiş oldu.
Kadir Has Stadyumu'nda ilk yarı daha etkili olan taraf Galatasaray'dı... Misafir takım ilk gol pozisyonunu da 18. dakikada Elmander ile buldu. Aynı Elmander 29. dakikada ilk yarının skorunu da tayin etti.
45 dakika boyunca oldukça etkisiz kalan Kayserispor, ikinci yarıyla birlikte biraz hareketlendi. Galatasaray ise oyunu kendi sahasında kabullenmişti. 55. dakikada etkili gelen Kayserispor'da topu boş kaleye gönderemeyen Ömer'di.
71. dakikada Elmander'in presi sonrası Eren'in hatalı geri pasıyla Selçuk mükemmel bir vuruşla takımını rahatlatan isim oldu.
Ömer Şişmanoğlu yine boş kaleye atamadı son çeyreğe girerken... İkinci golden sonra gardı düşen Kayserispor'un çabaları ilerleyen dakikalarda sonuç getirmedi.
Bu zorlu deplasmanda önemli eksikleriyle sahaya çıkan Galatasaray çok önemli bir üç puan almayı başardı. Teknik Direktör Fatih Terim ise sahaya sürdüğü takım ve taktik anlayışıyla takımına 3 puanı getiren isim oldu.


Bu yazı
Bu yazıya ait yorumları RSS ile takip etmek için
Etiketler:



