orjin krem, orjin ağrı kremi

milli gazete

YayınlarVideoFotoğraf


  1. ARSIV
  2. VIDEO
  3. Sarı Sayfalar

  • ANASAYFA
  • YAZARLAR
  • GÜNDEM
  • MEDYA
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • HABER
  • SPOR
  • AİLE HAYAT
  • KÜLTÜR

09 EYL 2010 PER
  • HABER INDEKSI
  • ANKET
  • BENİM SAYFAM

GERİ İLERİ
  • BAYRAMINIZ MÜBAREK OLSUN
  • ŞİMDİLİK EVET!
  • SON İFTAR BELDE-İ MUHAYYERE’DE
  • BAYRAM HARÇLIKLARI PAKİSTAN’A
  • BARDAKOĞLU’NDAN “İNSANLIK” UYARISI
  • SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN ÖNEMLİ AÇIKLAMA
  • İL İL BAYRAM NAMAZI SAATLERİ
  • YARDIMLAR YETERLİ DÜZEYDE DEĞİL
  • STK’LAR ÜYELERİNİ ŞUURLANDIRMALI
  • KPSS’DEKİ İLK VUKUAT DEĞİL

Zafere cihadla ulaşılır

08 KASIM 2009
PAZ 00:30

[-] Normal [+]
  • Gündem
  • Tavsiye Et
  • Yazdır
  • Yorum Yaz

Hamas Lideri Halid Meşal, sürdürülen barış görüşmelerinin dondurulması çağrısında bulunarak, "Siyonistler ve ABD, ancak zorla ve mecbur edilerek tutumlarını değiştirirler. Filistin halkının hakkı ancak cihad ve direnişle geri alınabilir" ifadelerini kullandı.

  • Zafere cihadla ulaşılır -

Hamas'ın Siyasi Birim Başkanı Halid Meşal, Arap ve Filistinlilerin bir değişim göstermelerini gerektiğini belirterek, sürdürülen barış projesinin dondurulması çağrısında bulundu.

İslamî Cihad Hareketi'nin kuruluş yıldönümü dolayısıyla Suriye'nin başkenti Şam'daki Yermuk Mülteci Kampı'nda bir program gerçekleştirildi. Program'da konuşan Hamas'ın Siyasi Birim Başkanı Halid Meşal, sürdürülen barış görüşmelerini 'anlamsız' olarak nitelendirerek bu görüşmelerin dondurup, başka alternatiflere yönelinmesini istedi. Filistin Lideri Mahmut Abbas'ın istifa imasının Amerika idaresini hiç mi hiç kaygılandırmadığı belirterek, "İşgal devleti ile ABD, ancak zorla ve mecbur edilerek tutumlarını değiştirirler. Aslında değişimin öncelikle biz Filistinlilerde ve Araplarda başlaması gerekir." dedi.

Meşal gerçekleştirilen barış projesinin dondurulmasını istediği konuşmasında, "Her şeyden önce şu anda sürdürülen anlamsız barış projesinin dondurulması, ileriki bir tarihe ertelenmesi ve bundan da Siyonistler, Amerika ve Ortadoğu Dörtlüsü'nün sorumlu tutulması gerekir. Ondan sonra Arapların 'Bizler alternatiflerimizi sunuyoruz. Birçok seçeneği olan bir siyaset izliyoruz.' demeleri gerekir." diye çağrıda bulundu.

Filistin Lideri Mahmut Abbas'ın istifa etme iması ile ilgili konuşan Meşal, "Abbas'ın istifa etmeyi ima etmesi ABD'yi hiç kaygılandırmadı. Başta Amerikan Dışişleri Bakanı Clinton olmak üzere Amerikalı yetkililer Abbas'ın açıklamasına yorumda bulunurken bunu duymamış gibi davrandıklarını gördük." şeklinde konuştu.

Meşal konuşmasında Oslo'dan bu yana Filistin halkının hiçbir şey kazanmadığını ifade ederek, "Bizim cesur davranıp halkımıza gerçeği söylememiz gerekir. Oslo'dan şimdiye kadar sözde barış görüşmelerinin Filistin halkına ve Filistin davasına hiçbir şey kazandırmadığını açıkça ilan etmemiz gerekir. Barış projesini dondurup, gerçek ulusal seçeneklere yönelmemiz gerekir. Filistin halkının hakkı ancak cihat ve direnişle geri alınabilir. Müzakerelerle asla." dedi.

ABD yönetiminin Filistin davasına karşı tutumuna da değinen Meşal, "Amerika'nın bizim davamıza adil yaklaşması mümkün değildir. Bizim için de asla İsrail'e kızmaz. Amerika bunu yapmaz, çünkü Araplarla olan çıkarı ve ilişkisi zaten garantilidir. İster bizi öfkelendirsin ister öfkelendirmesin bu dostane ilişki zaten bozulmaz. Amerika'nın işgal devletiyle ilişkisiyse öyle değil. İşgal devletini kızdıramaz, çünkü bunun bir bedeli olacaktır. Amerika, terör devletine sırtını asla dönemez. Sırtını verirse, işgal devleti onu mutlaka cezalandıracaktır." diye ekledi.

Geri izlemetrackback
  • staticsBu yazı Gündem bölümü’nde 08.11.2009 tarihinde yayınlandı
  • feedBu yazıya ait yorumları RSS ile takip etmek için tıklayınız
  • tags Etiketler: hamas, halid meşal, gazze,
benimde söyleceklerim var

yorumcular

toplam 1 yorum|yorum rssrss

  • tek çözüm d-8

    Dünyadaki aklı selim tüm müslümanlar biliyorlar ki kurtuluş ümmetin tek yumruk olmasıdır.Hamasın da vurguladığı budur ve Halid Meşal daha önceki açıklamalarında Türkiye'nin başındaki şahsa Osmanlının mirasına sahip çıkması çağrısında bulunurken bu birliği sadece Türkiye'nin gerçekleştirebileceğini ortaya koymuştur ve aslen bu birlik Erbakan Hocamızın Liderliğinde kurulmuştur.Tek sorun ümmetin buna sahip çıkmamasıdır.

    hureyre | KatılıyorumKatılmıyorum (6.7/10 puan) | 08 Kasım 2009 11:14

Merhaba, yorum yazmak için oturum açınız

yorum yaz

Yorum yazmak için oturum açmanız gerekiyor.
Üye değilseniz, sadece bir dakikanızı ayırarak hemen üye olabilirsiniz.

Oturum açtıktan sonra bu sayfaya otomatik olarak yönlendirileceksiniz.
shape
  • Gündem

    1. Bayramınız mübarek olsun
    2. Şimdilik Evet!
    3. Son iftar Belde-i Muhayyere’de
    4. Bayram harçlıkları Pakistan’a
    5. Bardakoğlu’ndan “insanlık” uyarısı
    6. Mavi Marmara şehitlerine bayram ziyareti
    7. Pakistan fitreleri ve zekatları yerlerine ulaştı
    8. Kurtulmuş, genel merkez personeliyle bayramlaştı
    9. Nil Virüsü Türkiye’de
    10. HSYK ve AYM yeniden yapılanacak
  • Diğer

    1. Çarşı ve pazar yoğunluğu esnafın yüzünü güldürdü
    2. Bayram öncesi mezarlıklar doldu taştı
    3. Drina nehrinde 250 ceset bulundu
    4. İslâm’ın yaşandığı en güzel Balkan ülkesi
    5. Kocaman, Büyük bir şans
    6. Mehmet Aurelio antrenmanda
    7. Arda ve Hakan’ın tedavileri başladı
    8. Uşak'ta trafik kazası: 8 yaralı
    9. ‘Umut’un kalmasına sevindim’
    10. Onur’a destek
  • Çok Okunanlar

    1. Tüm dünyayı dinleyen o ülke
    2. Ahmedinejad açıkça meydan okudu
    3. Milli Görüş milletimizin aslıdır
    4. Erbakan, iftarda Millî Gazete yazarlarıyla buluştu
    5. Saadet bayram namazında Sultanahmet’te
    6. Bayram namazını Ayasofya’da kılmak istiyoruz
    7. Haç dikilmediği için gelmiyorlarmış
    8. Hukukun siyasallaştığının ispatı
    9. STK’lar üyelerini şuurlandırmalı
    10. Evetçilere saldırılar artıyor
  • Çok Yorumlanan

    1. Ahmedinejad açıkça meydan okudu
    2. Referandumda oyunuz boşa gitmesin
    3. Evet için Memur-Sen’e geçti
    4. Evetçilere saldırılar artıyor
    5. DSP ve MHP'li meclis üyeleri 'evet' için partilerinden istifa etti
    6. "Rahibe" afişine MHP'de tepki gösterdi
    7. Topçu'dan afiş eleştirisi
    8. ABD senaryosuna figüran arıyor
    9. Dünya Güreş Şampiyonası Başlıyor
    10. Bulgaristan Başmüftülüğü abluka altında
Günün Haber İndeksi
Arşiv & Arama
Gazete Aboneliği | Gündem | Ekonomi | Dünya | Haber | Kültür Sanat | Spor | Medya | ticaretmerkezi.com.tr | Sayfa Başı
Kullanım Şartları | Gizlilik İlkeleri | Kurumsal |Yazarlar | Multimedya | Arşiv | Reklam |Irtibat

Firma Kayıt rss

Yardım ve Sık Sorulanlar FAQ

Copyright 2005 - 2008 Milli Gazete Basın Yayın A.Ş

prodestek