milli gazete

YayınlarVideoFotoğraf


  1. ARSIV
  2. VIDEO
  3. Sarı Sayfalar

  • ANASAYFA
  • YAZARLAR
  • GÜNDEM
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • HABER
  • SPOR
  • AİLE HAYAT
  • KÜLTÜR

29 MAY 2012 SAL
  • HABER INDEKSI
  • ANKET
  • BENİM SAYFAM

GERİ İLERİ
  • DALGA ASKERİ AŞAMADI
  • KRAMPLARI ÇÖZÜCÜ,TESKİN EDİCİ,(ÇANOTU)
  • SİYONİST KATİLLER TUTUKLANABİLİR
  • ÜMMET, İSLAM BİRLİĞİ'Nİ BEKLİYOR
  • KADIN GARSON ZORUNLULUĞU
  • DEVLET DE ÖZAL'IN ÖLÜMÜNÜ ŞÜPHELİ BULDU
  • YA ALLAH!
  • YENİ BİR DÜZEN KURMANIN VAKTİ GELDİ
  • MÜSLÜMAN GENÇLER İSTANBUL'DA BULUŞTU
  • FETİH NAMAZI

Yunanistan'da 23 yıl aradan sonra koalisyon hükümeti görevde

11 KASIM 2011
CUM 20:58

[-] Normal [+]
  • Dünya
  • Tavsiye Et
  • Yazdır
  • Yorum Yaz

ATİNA - Yunanistan'da sosyalist PASOK, muhafazakar ana muhalefet Yeni Demokrasi (YDP) ve Halkçı Ortodoks Cephe (LAOS) tarafından oluşturulan koalisyon hükümeti, Başbakan Lukas Papadimos'un da katıldığı dini yemin töreni ile göreve başladı. Yeni hükümet, 3 partinin hassasiyetleri dikkate alınarak oluşturuldu. Aşırı sağcı LAOS, ilk defa bir hükümette 4 üyesiyle kendine yer buldu.

Yunanistan'da PASOK, YDP ve LAOS partileri tarafından oluşturulan geniş tabanlı koalisyon hükümeti, bugün saat 16:00'da Cumhurbaşkanlığı konutunda gerçekleşen yemin töreninin ardından görevine başladı. Yeni hükümet, Başbakan dahil toplam 49 üyeden oluşuyor. Eski hükümet, 43 kişiden oluşuyordu. Yunanistan'da her zaman dile getirilen daha az sayıda üyeden oluşan bir kabine, bu hükümet döneminde de hayal oldu.

BAŞBAKAN DAHİL 49 KİŞİLİK KABİNE

Yeni hükümette 2 Başbakan Yardımcısı, 17 Bakan, 9 Bakan Vekili ve 21 Bakan Yardımcısı bulunuyor. Bakanlar kurulunun çoğunluğu, beklendiği gibi önceki PASOK hükümetinde yer alan isimlerden oluştu. Üç parti arasındaki hükümet üyelerinin dağılımı ise şöyle oldu: PASOK'tan 37, YDP'den 6 ve LAOS'tan ise 4.

Önceki PASOK hükümetinde yer alan Adalet, Dışişleri ve Savunma Bakanları yeni hükümette kendine yer bulamazken, 1 Sağlık Bakan Yardımcısı'na da yeni kabinede görev verilmedi. Yannis Ragusis ile Fofi Gennimata'nın ise görev yerleri değişti.

VENİZELOS DEĞİŞMEDİ

Ülkedeki ekonomik kriz sebebiyle en önemli bakanlıklardan Maliye Bakanlığı görevine Evangelos Venizelos'un devam etmesi kararlaştırılırken, Savunma Bakanlığına ise YDP'nin Atina eski başkanı ve Kültür eski Bakanlarından Dimitris Avromopulos getirildi. Dışişleri Bakanlığı koltuğu da YDP'ye geçti. YDP Avrupa Parlamentosu Milletvekili Stavros Dimas, yeni Dışişleri Bakanı oldu. İçişleri Bakanlığı ise YDP'den Tasos Yanitsis'e gitti.

Altyapı ve Ulaştırma Bakanlığı ise LAOS'tan Makis Voridis'e verildi. Başbakan Papadimos, yakın çalışma arkadaşlarından Yorgos Stavropulos'a da kabinede bakanlık görevi verdi. Yeni kabinede milli önemi büyük Savunma, İçişleri ve Dışişleri bakanlıklarının tamamı muhafazakar YDP'ye geçti.

TEKNOTRAT BAŞBAKANIN İŞİ ZOR

Önümüzdeki pazartesi günü yeni hükümetin programına ilişkin parlamentoda yapılacak görüşmelerin ardından güven oyu verilecek. Yeni hükümet, 26-27 Ekim'de Euro bölgesi zirvesinde alınan 130 milyar Euro'luk kurtarma paketini mecliste onaylayacak. Ayrıca bloke edilen 8 milyar Euro'luk 6'ıncı kredinin serbest bırakılması için gerekli adımlar atılacak. Öte yandan Yunanistan'ın 100 milyar Euro'luk silinen borcuna ilişkin müzakereler tamamlanacak. 2012 bütçesi de meclisten geçirilecek. Yeni vergi yasası ile özelleştirmelere hız verilmesi için çalışmaların da hızlandırılması gerekiyor. Ardından ülke büyük ihtimalle 2012 Şubat ayında erken genel seçimlere gidecek.

Yunanistan'da 23 yıl aradan sonra ilk defa koalisyon hükümeti işbaşına gelirken, ağır ekonomik kriz ortamında yeni hükümetin nasıl bir performans göstereceği merak ediliyor.

Geri izlemetrackback
  • staticsBu yazı Dünya bölümü’nde 11.11.2011 tarihinde yayınlandı
  • feedBu yazıya ait yorumları RSS ile takip etmek için tıklayınız
  • yer Kaynak: CİHAN / Dünya
  • tags Etiketler: yunanistan, koalisyon, hükümet,
Merhaba, yorum yazmak için oturum açınız

yorum yaz

Yorum yazmak için oturum açmanız gerekiyor.
Üye değilseniz, sadece bir dakikanızı ayırarak hemen üye olabilirsiniz.

Oturum açtıktan sonra bu sayfaya otomatik olarak yönlendirileceksiniz.
shape
  • Dünya

    1. Filistin'de ulusal uzlaşı hükümeti kurulması istendi
    2. Rajoy: "İspanol bankalarına hiçbir kurtarma olmayacak"
    3. Yunan gazeteciler greve çıktı
    4. Bahreynli aktivist el-Havaca açlık grevine son veriyor
    5. Saad el-Matlabi: "PKK ve PEJAK meselesinin çözümü Erbil'de"
    6. ABD'den suikast yalanı
    7. Mısır'da halk Şefik'i istemiyor
    8. Suriye'de kan durmuyor
    9. Hamas'tan İsrail'i reddedenlere tebrik
    10. ABD saldırıları bitmek bilmiyor
  • Diğer

    1. '1961, 1982 değil 2023 anayasasını yapmak istiyoruz'
    2. 'El bombası attılar'
    3. 'Kürtaj yasaklanmalı'
    4. Yazıcıoğlu soruşturmasında 3 tahliye
    5. "Öğretmenine sahip çık"
    6. Başörtülü öğretmen haklarını istiyor
    7. 10 tane görevim var
    8. Kırmızı bülten isteme yetkimiz yok
    9. Birden fazla sınav dönemi
    10. Sağlıkçılar, 2 saat iş bıraktı
  • Çok Okunanlar

    1. Fetih namazı
    2. Bu olacak Ayasofya!
    3. Ya Allah!
    4. Fethimiz mübarek olsun!
    5. Şok Detay
    6. Yeni bir düzen kurmanın vakti geldi
    7. Fethin erleri hocasıyla buluştu
    8. İstanbul, İslam dünyasının liderlerine ev sahipliği yapacak
    9. Terör Dehşeti
    10. Kahraman polis can kaybını önledi
  • Çok Yorumlanan

    1. Yeterlilik derecesi en yüksek ürün kayısı
    2. Zile Kalesi restore ediliyor
    3. Hollande Afganistan'da 'farklı' şekilde kalacak!
    4. Savaşın acı dolu izleri bu müzede
    5. Tekkeler niye kapatıldı?
    6. Küresel ekonomide "Yunan" korkusu
    7. Fransa'yı topa tuttu
    8. Katılım Bankaları yüzde 20'yi hedefliyor
    9. Bol keseden laf var
    10. Avrupa'da resesyon Rusya'da siyasi krize dönüşür
Günün Haber İndeksi
Arşiv & Arama
Gazete Aboneliği | Gündem | Ekonomi | Dünya | Haber | Kültür Sanat | Spor | Medya | Sayfa Başı
Kullanım Şartları | Seri İlan Kullanım Şartları | Seri İlan Hizmetin İade Şartları | Gizlilik İlkeleri | Kurumsal |Yazarlar | Multimedya | Arşiv | Reklam |Irtibat
Sponsor Bağlantılar : Kombi | Özgür Kocaeli Gazetesi

Firma Kayıt rss

Yardım ve Sık Sorulanlar FAQ

Copyright 2005 - 2008 Milli Gazete Basın Yayın A.Ş

prodestek