Yılbaşı kutlamalarının Hıristiyanlarca kutlanan bir adet olduğunu bildiren Din Bir Der Genel Başkanı Abdullah Arslan, "Yılbaşı kutlama geleneği tamamen Hıristiyanlarca kutlanan bir adet olduğu halde milyonlarca Müslüman tarafından da kutlanır hale gelmiştir. İnancımıza göre haram ve günah olan bir şey; yılbaşında helal ve mubah olma. Haramlar, yılbaşında da haramdır. " dedi.
Yılbaşı gecesi yapılan eğlencelerin Hıristiyanlarca kutlanan adetlerden olduğuna dikkat çeken Abdullah Arslan, gazetemize yaptığı yazılı açıklamada İslam'ı kabul eden kimselerin bütünüyle kabul etmek zorunda olduğunu söyledi. İslam'a inanmak istemeyenlerin ise zorla ve cebir kullanılarak İslam'ı kabul ettirilemeyeceğini bildiren Arslan, Bakara suresinde bir ayetle de bunun pekiştirildiğini kaydetti. Ancak bir insan Müslüman olduktan sonra İslam'ın bütün kurallarına uymakla mükellef olduğunu belirten Arslan, "Yılbaşı kutlama geleneği tamamen Hıristiyanlarca kutlanan bir adet olduğu halde milyonlarca Müslüman tarafından da kutlanır hale gelmiştir. Dinimiz; kumarı, içkiyi, kadın-erkek karışık vaziyette oynamayı ve eğlenmeyi yasaklamıştır. Böyle olduğu halde sanki bunlar haram ve günah değilmiş gibi davranılmakta ve iyi bir şeymiş gibi savunulmaktadır. Hâlbuki mukaddes kitabımızda: "Dillerinizin yalan yere söylenegeldikleri şeylerden dolayı 'bu helaldir, bu haramdır' diyerek yalan yere Allah'a iftira atmayın. Allah'a yalan yere iftira atanlar, felah bulamazlar" buyrulmaktadır" dedi.
Bütün Müslümanların Hakk dinin mensupları olduğuna dikkat çeken Din Bir Der Genel Başkanı Abdullah Arslan, "Başka batıl din mensuplarına değil, biz bize benzemek mecburiyetindeyiz. Nitekim Cenabı Peygamberimiz, "Kim bir kavme benzemeye çalışırsa o kimse onlardandır" buyurmuşlardır. Yukarıda da ifade ettiğim gibi İslam bir bütündür, bütünüyle kabul edilir ve yaşanır. Kitabımız Kur'an-ı Kerim de buyrulmaktadır ki; "O kimseler; 'biz bazılarına iman ederiz, bazılarını inkâr ederiz' derler. İkisi arasında bir yol tutmak isterler. İşte onlar gerçekten kâfir olanların ta kendileridir."


Bu yazı
Bu yazıya ait yorumları RSS ile takip etmek için
Etiketler:




